IPRE invită tinerii să participe gratuit la o școala de primăvară internațională. Cum te înregistrezi


  Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) anunță concurs pentru selectarea a 35 de tineri din Republica Moldova, Ucraina și Georgia pentru participare la cea de-a 4-a ediție a Școlii IPRE „A 10-a aniversare a Parteneriatului Estic: Rezultate și Perspective", care va avea loc la Chișinău, Republica Moldova în perioada 20-22 martie 2019.

IMG_8083-1024x683.jpgȘcoala IPRE din 2019 este dedicată celei de-a 10-a aniversări a Parteneriatului Estic (PaE). Programul va include o serie de instruiri, dezbateri și sesiuni de informare cu experți naționali, oficiali și ambasadori UE de la Chișinău. Participanții vor fi, de asemenea, invitați să simuleze Reuniunea Ministerială a Parteneriatului Estic, reprezentând miniștrii de externe ai UE și ai Parteneriatului Estic, SEAE și Comisia Europeană. O Declarație Finală va fi elaborată de către participanți, care va include o evaluare a rezultatelor-cheie și a propunerilor pentru viitorul Parteneriatului estic după anul 2020.

Limba de lucru: Engleza

Eligibilitate: Anunțul este deschis pentru tineri lideri din Republica Moldova, Ucraina și Georgia, cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, interesați să învețe mai multe despre procesul de integrare europeană și Parteneriatul Estic. Vor fi selectați în total 35 de participanți. Procedura de selecție va avea loc în două etape: evaluarea formularelor de înregistrare și interviuri cu candidații preselectați.

Costurile de participare: Toate costurile de participare (cazare, mâncare și transport) vor fi acoperite de organizatori.

Candidații interesați sunt invitați să completeze Formularul de Înregistrare online, disponibil aici.

Termenul limită de aplicare: 17 Februarie 2019, ora 23.59 (ora Moldovei, GMT +2).

Pentru mai multe detalii cu privire la Școala de Primăvară și procedura de selecție puteți contacta organizatorii la adresa victoria.nemerenco@ipre.md.

Școala de primăvară „A 10-a aniversare a Parteneriatului Estic: Rezultate și Perspective” este organizată de Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) în parteneriat cu Platforma Națională din Republica Moldova a Forumului Societății Civile al Parteneriatului Estic cu susținerea Fundației Konrad Adenauer (‪KAS).

diez.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Subiectul a fost discutat în cadrul unei ședințe a Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului, convocată la Guvern.
   Premierul Ion Chicu a solicitat structurilor de ramură să conlucreze pentru a realiza activitățile necesare pentru punerea în aplicare a modului de înregistrare electronică a nașterii copilului. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale urmează să monitorizeze transmiterea informațiilor necesare de la instituțiile medico-sanitare către Agenția Servicii Publice.
   La ședință a fost examinată Foaia de parcurs privind combaterea violenței împotriva copiilor din țară, care include circa 50 de acțiuni concrete. 
   S-a convenit ca membrii Consiliului să vină cu recomandări pentru îmbunătățirea acesteia, ulterior documentul să fie inclus în proiectul Planului nou de acțiuni privind implementarea Strategiei pentru protecția drepturilor copilului.
   Premierul Ion Chicu s-a arătat îngrijorat de situația criminogenă cu implicarea minorilor. „Nu este dimineață în care să nu aflu despre cazuri grave întâmplate în decursul ultimelor 24 de ore – mai multe dintre ele implică copii. Culegem roadele involuției din ultimele decenii. Mulți copii au rămas în afara educației, cu un singur părinte sau cu bunicii. Cred că școala trebuie readusă și implicată mult mai mult în procesul de educație a copiilor”, a declarat Ion Chicu.
   La ședință, de asemenea, a fost prezentat raportul de evaluare privind implementarea Programului de dezvoltare a educației incluzive pentru 2011-2020. 
   În context, Consiliul a decis includerea unui capitol, dedicat educației incluzive, cu măsuri concrete, în proiectul strategiei „Educație 2030” și a unui Plan de acțiuni în acest scop.
   Reprezentantul UNICEF în Republica Moldova, Desiree Monique Jongsma, a salutat progresele înregistrate în procesul de dezvoltare a educației incluzive. 
   Totodată, a reiterat angajamentul instituției pe care o reprezintă în promovarea, urmărirea și realizarea tuturor ideilor din foaia de parcurs.
   Consiliului urmează să prezinte în termen de zece zile propunerile de subiecte pentru Planul de activitate al CNPDC pentru anul 2020.
   ipn.md
  • maria981s
   De maria981s
   În cadrul trainingului, participanţii vor învăţa cum să documenteze subiecte ce țin de integritatea în sistemul judecătoresc, averile judecătorilor, procurorilor și polițiștilor, folosind bazele de date și diferite instrumente de căutare și vizualizare a informației, vor afla cum pot să documenteze legăturile de rudenie și prietenie ale judecătorilor, procurorilor și avocaților, dar și cum să identifice legăturile și interesele ascunse în afaceri. Un subiect aparte va fi cum elaborăm subiectul, cum prezentăm informația, utilizând metode new media, astfel încât articolul să atragă cititorii. De asemenea, participanții la training vor învăța cum să găsească locația, utilizând detalii din fotografii sau materiale video, și cum să folosească eficient diferite motoare de căutare și baze de date.
   Cine se poate înscrie?
   Jurnaliştii începători sau studenţi de la facultăţile de Jurnalism interesați de abordarea subiectelor din Justiție.
   Doritorii să participe la training sunt rugaţi să expedieze un CV actualizat și un mesaj de motivație la adresa de e-mail colun.mariana@gmail.com.
   Telefon: 078094358. Persoană de contact – Mariana Colun.
   Trainerii vor fi experți în domeniul justiției, accesului la informație și vizualizarea datelor și jurnaliști de investigație cu experiență în domeniul scrierii materialelor despre integritatea în sistemul de justiție.
   Numărul de locuri este limitat.
   Training-ul este parte a proiectului „Mobilizarea societății civile cu scopul de a susține integritatea în sectorul Justiţiei în Republica Moldova”, desfășurat de Centrul de Investigații Jurnalistice şi Freedom House, cu susţinerea financiară a Departamentului de Stat al SUA.
   diez.md
  • maria981s
   De maria981s
   O societate inclusiva înseamnă o societate care respectă și valorifică fiecare membru al societății indiferent de vârstă, sex, rasă, religie, orientare sexuală sau posibile dizabilități, și care nu tolerează formarea unor prejudecăți ce ar dezavantaja acești oameni.
   „Noi te provocăm să participi la o serie de traininguri, care urmăresc sa atragă atenția participanților asupra problemelor discriminării și inegalității din societatea moldovenească, în care fiecare din noi poate fi victimă, care au drept scop de a dezvolta capacitatea participanților de a preveni și combate fenomenul discriminării prin diferite metode de lucru artistic (grafică, teatru / film, arhitectură etc.)”, spun organizatorii.
   Te întrebi:
   - ce este discriminarea si cum să inţelegi că eşti discriminat/ă?
   - de ce este important să luptăm cu discriminarea?
   - ce metode există pentru a te opune discriminării tale personale și a celor din jur?
   - cum să sensibilizăm societatea privind problema discriminării prin mijloace artistice?
   Împreună veți descoperi metode alternative de luptă cu discriminarea și să-ți petreci timpul într-un cadru non-formal de învățare la următoarele training-uri:
   #14-15 decembrie 2018: Lupta cu discriminarea pe criteriul de sex și vârstă prin intermediul teatrului
   Obiectivul general al acestui training va fi de a familiariza participanții despre drepturile omului cu accentul pus pe drepturile persoanelor victime a fenomenului de discriminare pe criteriul de vârstă și sex, fiind elucidate formele de violare a drepturilor celora care invocă criteriul de vârstă sau sex ca formă a discriminării în acces la bunuri și servicii.
   #21-22 decembrie 2018: Includerea persoanelor cu necesitați speciale prin intervenții urbane
   Obiectivul general al acestui training va fi de a familiariza participanții despre drepturile persoanelor cu necesitați speciale. Totodată vom analiza barierele infrastructurii sociale ca impediment în realizarea drepturilor persoanelor cu necesitați speciale și cum acestea pot fi înlăturate în vederea asigurării incluziunii sociale a acestei categorii de persoane.
   #Participarea la aceste treninguri oferă oportunitatea:
   – de a obține cunoștințe despre diferite forme de discriminare și de a dezvolta un comportament de acceptare a diferențelor care există în societate,
   – de a întâlni și a face cunoștință cu artiștii și lucrările lor realizate la tema discriminării,
   – de a participa la ateliere de lucru artistic realizând lucrări noi,
   – de a crește capacitatea de comunicare și exprimare liberă a opiniei,
   – de a lucra în grup cu tineri din diferite domenii.
   În cazul în care ești student, tânăr artist sau ești în căutarea unor oportunități noi de participare culturală și dezvoltare personală ești rugat să completezi acest formular de participare.
   Data limită prelungită până la: 5 decembrie 2018.
   #Vârsta participanților: 18-25 ani
   #Participarea la training este gratuită.
   #Cheltuielile legate de transport interurban și mese vor fi acoperite de organizatori.
   #Se va acorda prioritate studenților de la facultățile de artă, arhitectură și urbanism, management cultural, antropologie și sociologie.
   #Trainingurile se vor desfășura în limba română.
   Mai multe detalii despre proiect găsești AICI!
   diez.md
  • maria981s
   De maria981s
   Competiția „Kids Run Day 2019” se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale. Cursele de alergare vor începe la ora 10:00 și vor avea loc în patru categorii de vârstă cu starturi și distanțe separate:

   - La cursa de 400 de m, pot participa copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 7 ani, pe care au împlinit-o înaintea sau în ziua evenimentului sportiv.

   - La cursa de 800 de m, pot participa copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 10 ani, pe care au împlinit-o înaintea sau în ziua evenimentului sportiv.

   - La cursa de 1200 de m, pot participa copiii cu vârsta de 11 și 12 ani, pe care au împlinit-o înaintea sau în ziua evenimentului sportiv.

   - La cursa de 2000 de m, pot participa copiii cu vârsta de 13 și 14 ani, pe care au împlinit-o înaintea sau în ziua evenimentului sportiv.
   Nu ratați șansa de a vă înregistra copilul la competiția „Kids Run Day 2019”.
   Înregistrarea are loc pe site-ul oficial al evenimentului - marathon.md.
   Pachetul de start include un tricoul oficial, numărul de participare, precum și diferite cadouri din partea partenerilor.
   În ziua evenimentului, toți participanții vor primi câte o medalie de finisher, iar câștigătorii vor fi premiați cu cadouri și premii valoroase.

   Reamintim, cursele de alergare pentru copiii „Kids Run Day” s-au desfășurat pentru prima dată în anul 2015, în cadrul primului „Maraton Internațional Chișinău”. De atunci, acestea se organizează anual.

   Organizatorii cursei „Kids Run Day by Naturalis” sunt organizația sportivă Sporter, panoul de anunțuri gratuite - 999.md și cel mai popular forum pentru femei din Moldova - mama.md.
   Открыта регистрация на детский забег Kids Run Day 2019
   28 сентября в рамках пятого Международного Кишиневского Марафона пройдут детские соревнования по бегу Kids Run Day 2019. Зарегистрироваться на самый масштабный детский забег страны можно уже сейчас.
   Старт и финиш Kids Run Day 2019 будет расположен на Площади Великого Национального Собрания. Забеги начнутся в 10.00 и пройдут в четырех возрастных категориях с отдельными стартами и дистанциями:
   – В соревновании на 400 м могут принимать участие дети, которым исполнилось 5, 6 и 7 лет до даты или в день проведения соревнования.
   – В соревновании на 800 м  могут принимать участие дети, которым исполнилось 8, 9 и 10 лет до даты или в день проведения соревнования.
   – В соревновании на 1200 м могут участвовать дети, которым исполнилось 11 и 12 лет до даты или в день проведения соревнования.
   – В соревновании на 2000 м могут участвовать дети, которым исполнилось 13 и 14 лет до даты или в день проведения соревнования.
   Не упустите шанс записать вашего ребенка на Kids Run Day 2019. Регистрация проходит на официальном сайте мероприятия marathon.md. Стартовый пакет включает официальную футболку, номер участника, а также различные подарки от партнеров. В день мероприятия все участники получат медаль финишера, а победители получат награды и ценные призы.
   Напомним, что впервые детские забеги Kids Run Day были организованы в 2015 году в рамках первого Международного Кишиневского Марафона. С тех пор соревнования по бегу для юных спортсменов проводятся ежегодно.
   Организаторами детского забега Kids Run Day by Naturalis выступает общественная спортивная организация Sporter, доска бесплатных объявлений 999.md и самый популярный женский форум mama.md.
   marathon.md
 •