Faci jurnalism și vrei să promovezi schimbările pozitive din societate? Participă la bursele IWPR


  Institutul de Raportare a Războiului și Păcii (IWPR) este o organizație independentă non-profit care colaborează cu mass-media și cu societatea civilă pentru a promova schimbări pozitive în societățile închise, afectate de conflicte sau în tranziție din întreaga lume. 

charts-computer-data-669615.jpg

IWPR caută jurnaliști cu experiență din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Moldova și Ucraina să beneficieze de o bursă de o lună într-una din aceste cinci țări. Beneficiarul va pregăti rapoarte din partea țării gazdă despre aspecte transfrontaliere în domeniile integrării europene, mediului, educației, sănătății, culturii, conflictului și guvernării.

Scopul bursei este de a sprijini dezvoltarea abilităților de raportare ale fiecărui individ, de a spori rețelele jurnalistice regionale și de a favoriza relațiile transfrontaliere și interpersonale în țările partenere din Europa de Est prin îmbunătățirea schimbului de informații între Marea Neagră și țărilor din jurul acesteia.

Termenii pentru bursă

Jurnalistul selectat se va angaja să prezinte săptămânal cel puțin un articol sau alt tip de raport multimedia. Beneficiarul ar trebui să încerce să identifice subiecte de importanță transfrontalieră și să pregătească rapoarte de înaltă calitate care să informeze societatea.

Beneficiarul va lucra în mod independent pentru a identifica și cerceta subiecte și pentru a pregăti publicații cu o supraveghere minimă de la IWPR.

Jurnalistul poate alege una dintre cele cinci țări, cu condiția să nu fie locul său de reședință. Bursele vor fi distribuite din punct de vedere geografic după cum urmează:

# Armenia (1 loc)
# Azerbaidjan (1 loc)
# Georgia (2 locuri)
# Moldova (1 loc)
# Ucraina (1 loc)

Toate costurile legate de călătorie, cazare, loc de muncă și zilnic vor fi acoperite de IWPR.

Eligibilitate

# IWPR caută jurnaliști angajați cu un portofoliu solid și o experiență dovedită de muncă de înaltă calitate și etică. Este necesară o bună înțelegere a dinamicii regionale și a celor din țară.

IWPR caută persoane care:

# abordează sarcinile cu reponsabilitate
# sunt capabili să lucreze eficient într-un mediu nou și străin;
# respectă termenii limită, disciplinarea și organizarea;
# respectă principiile onestității și integrității la locul de muncă
# trebuie să fie cetățeni ai uneia dintre țările din Caucazul de Sud, Moldova sau Ucraina. Bursele sunt adresate persoanelor care sunt interesate să-și dezvolte cariera în regiune.
# bursierii trebuie să vorbească fluent limba engleză și rusă. De asemenea, este necesară cunoașterea computerului.

Depunerea dosarului și selecția

# Solicitanții trebuie să trimită următoarea documentație pe site-ul IWPR sau la caucasusprogramme@iwpr.net până la data de 22 aprilie 2019, ora 16:00 GMT:
# CV;
# Declarație (Scrisoare de intenție) care prezintă motivațiile pentru a întreprinde bursa împreună cu un plan de lucru tentativ, inclusiv perioada și locația dorită a părtășiei și trei teme potențiale care urmează a fi dezvoltate;
# Exemplu de material publicat recent (Portofoliu), de preferință relevant pentru zonele geografice și / sau tematice descrise mai sus.
# Candidații selectați vor fi invitați pentru un interviu cu IWPR.

Întrebările despre burse pot fi direcționate către: caucasusprogramme@iwpr.net

Data limită pentru depunerea dosarului este 22 aprilie.

Mai multe detalii despre proiect găsiți aici.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • maria981s
   De maria981s
   În cadrul trainingului, participanţii vor învăţa cum să documenteze subiecte ce țin de integritatea în sistemul judecătoresc, averile judecătorilor, procurorilor și polițiștilor, folosind bazele de date și diferite instrumente de căutare și vizualizare a informației, vor afla cum pot să documenteze legăturile de rudenie și prietenie ale judecătorilor, procurorilor și avocaților, dar și cum să identifice legăturile și interesele ascunse în afaceri. Un subiect aparte va fi cum elaborăm subiectul, cum prezentăm informația, utilizând metode new media, astfel încât articolul să atragă cititorii. De asemenea, participanții la training vor învăța cum să găsească locația, utilizând detalii din fotografii sau materiale video, și cum să folosească eficient diferite motoare de căutare și baze de date.
   Cine se poate înscrie?
   Jurnaliştii începători sau studenţi de la facultăţile de Jurnalism interesați de abordarea subiectelor din Justiție.
   Doritorii să participe la training sunt rugaţi să expedieze un CV actualizat și un mesaj de motivație la adresa de e-mail colun.mariana@gmail.com.
   Telefon: 078094358. Persoană de contact – Mariana Colun.
   Trainerii vor fi experți în domeniul justiției, accesului la informație și vizualizarea datelor și jurnaliști de investigație cu experiență în domeniul scrierii materialelor despre integritatea în sistemul de justiție.
   Numărul de locuri este limitat.
   Training-ul este parte a proiectului „Mobilizarea societății civile cu scopul de a susține integritatea în sectorul Justiţiei în Republica Moldova”, desfășurat de Centrul de Investigații Jurnalistice şi Freedom House, cu susţinerea financiară a Departamentului de Stat al SUA.
   diez.md
  • maria981s
   De maria981s
   Ingrediente:
   1. Curiozitate și dorința de a căuta adevărul
   2. Etică și responsabilitate
   3. Informare și dorința de a învăța
   4. Abilități de scriere și comunicare
   5. Capacități digitale
   *Abilități de editare foto și video (după dorință)
   Mod de pregătire: Procesul de instruire în cadrul Școlii combină sesiuni teoretice și ateliere practice pentru dezvoltarea competențelor digitale și antrenarea abilităților tehnice pentru producerea propriului content online.
   1. Primul pas este instruirea despre despre participarea civică, etica jurnalistică și responsabilitatea socială cu exemple și contra-exemple din Republica Moldova.
   2. Urmează sesiunea de cunoaștere a tehnicilor și metodele de manipulare mediatică. Atenție în pregătire nu se folosesc fake news, dezinformare și trolling.
   3. La cunoștințele deja căpătate se adaugă puțină practică despre protecția datelor cu caracter personal și igienă cibernetică.
   4. În continuare vor fi sesiunea de copywriting și content-writing urmată de lucrul și vizualizarea a datelor.
   5. Se adaugă puțin photo-jurnalism și utilizare a instrumentelor digitale.
   6. În final, la gătire se adaugă promovarea și marketing online.
   Participanții vor fi îndrumați de bloggeri și specialiști în comunicare, fotografi, jurnaliști și reporter din proiecte precum Stop Fals! Sic.md, Oameni și Kilometri, Rise Moldova, Agora, Diez, Watchdog, TV8 și Moldova.org.
   Pentru a particpa la cursul care va dura două luni completează formularul de aplicare accesând acest link. Pentru a afla mai mult vizitează pagina acj.md sau pagina de Facebook.
   Academy of Citizen Journalism este proiect implementat de Asociaţia pentru Susţinerea Iniţiativelor Studenţilor şi Tinerilor “ASIST” cu susținerea financiară al Black Sea Trust Fund for Regional Cooperation și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.
   youth.md
 •