Ești tânăr ambițios pasionat de voluntariat? Participă la un proiect Erasmus+ și descoperă ținutul lui Dracula


  Tinerii pasionați de voluntariat sunt invitați să participe în cadrul unui proiect Erasmus+ care va avea loc în Transilvania. Voluntarii vor lucra în mare parte în Sovata, unde se organizează majoritatea programelor și unde este condus Centrul Internațional de Tineret, de asemenea aici are loc organizarea programelor în aer liber pe tot parcursul anului.

image.png

Voluntarii vor ajuta la pregătirea, organizarea, implementarea programelor și taberelor. Ei vor obține cunoștințe și competențele de facilitare și dezbateri, ei vor asista trainerii în programe, vor avea posibilitatea de a învăța despre activitățile de curs: caiac, canotaj, aprinderea focului, construirea adăposturilor, orientarea în spațiu, conștientizarea importanței naturii, drumeții, alpinism, acordarea primului ajutor și multe altele.

Voluntarii trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 • vârsta cuprinsă între 20-30 de ani
 • abilități bune de limba Engleză (scrisă și vorbită)
 • stare fizică bună, sunt în formă bună și sunt sănătoși
 • sunt foarte motivați să participe în acest proiect și se angajează să trăiască 12 luni într-o țară străină
 • sunt interesați să învețe și să dobândească experiență practică în domeniul educației în aer liber, al activităților de tineret și al oricăror altor subiecte legate de funcționarea ONG-ului/centrului de tineret (sau care au deja experiență);
 • sunt deschiși activităților și aventurilor provocatoare din punct de vedere fizic și mental
 • iubesc să lucreze cu oamenii și copii

Sarcini pentru voluntar:

 • Să asiste la cursurile de formare (pentru a lucra cu copii și grupuri de tineret)
 • Să cunoască, apoi să susțină activitatea angajaților (managementul proiectelor, contabilitate, coordonarea programurilor/coordonarea personalului, PR, gestionarea centrului de tineret, gătit, curățenie, gestionarea echipamentului, achiziție, logistică)
 • Să ajute personalul în organizarea diferitor evenimente
 • Participarea la întâlnirea generală a personalului de la începutul săptămânii
 • Prezentarea interactivă în școli a voluntariatului în cadrul programului Erasmus și promovarea programelor OBR
 • Scrierea articolelor pe blog

Perioada proiectului: 15.03.2019 – 13.03.2020

Cazare și mese

Centrul Internațional de Tineret The Outward Bound include o casă mare pentru participanți și o casă mai mică pentru personal, un mic lac, o yurtă și o curte mare. Voluntarii vor fi cazați în clădirea de personal în camere cu câte două paturi.

Pe durata programului EVS mesele vor fi asigurate de către Outward Bound România, mese vegetariene/speciale pot fi solicitate. Când vom avea grupuri în centrul de tineret, mesele vor fi oferite de către bucătărie, iar când nu vor fi grupuri voluntarii le vor găti pentru ei înșiși. OBR va oferi 120 EUR/lună pentru alimente și 60 EUR/lună bani de buzunar.

Candidații interesați sunt rugați să trimită CV-ul și Scrisoarea de Motivare (ambele in limba engleza) la advit_team@yahoo.com, data limită: 24/02/2019 cu subiectul „EVS Sovata”.

Mai multe detalii puteți găsi aici. 

diez.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Voluntariatul este una dintre cele mai simple soluții pentru a consolida o imagine pozitivă despre propria persoană, te va ajuta să adaugi aspecte interesante la cv și vei obține multă energie în urma interacțiunilor utile cu alți adulți sau copii în timp ce contribuiți cu toții la realizarea unui obiectiv comun, cu o semnificație importantă. 
   Dacă depui efort pentru a proteja mediul înconjurător, a ajuta persoanele fără venituri, copiii orfani sau animalele părăsite îi vei arăta copilului tău cât de mult contează empatia, bunătatea și receptivitatea la nevoile celorlalți. Din păcate tocmai activitățile de voluntariat pentru mămici ajung să fie neglijate când se mărește familia. În contextul noilor responsabilități și ca urmare a oboselii care se poate instaura rapid contribuțiile la o cauză nobilă vor părea foarte dificile.
   Totuși, voluntariatul nu este incompatibil cu programul unei mame ocupate și poți găsi activitatea care ți se potrivește fără să-ți neglijezi copilul sau să uiți să realizezi alte sarcini.
   Iată cum poți opta pentru activitățile de voluntariat pentru mămici în funcție de vârsta copilului tău:
   1. Dacă ai un bebeluș (până la 1 an)
   Poate ți se pare greu de crezut, dar voluntariatul nu este deloc complicat când copilul tău este foarte mic. Bebelușii sunt ușor de transportat și dorm destul de mult. Dacă nu te simți prea obosită și copilul tău reacționează bine când nu stă mereu acasă poți lua în calcul activități de voluntariat în locuri care nu sunt foarte aglomerate. Majoritatea noilor mame au nevoie să interacționeze cu alți adulți, iar voluntariatul este șansa de a te simți mai bine în timp ce sprijini o cauză nobilă.
   Poți alege activitățile caritabile sau poți participa la diferite plimbări în aer liber cu scopul strângerii de fonduri. Nu trebuie decât să iei bebelușul în cărucior și să te bucuri de aerul curat de afară.Îți poți chema și prietenii pentru a discuta pe drum sau poți face cunoștință cu persoane noi.
   2. Dacă ai un copil de 2-3 ani
   Poți profita de momentele din timpul zilei când doarme copilul pentru a realiza activități de voluntariat care pot fi desfășurate de acasă. De exemplu, poți croșeta șosete, fulare, mănuși sau pături pentru persoanele nevoiașe, poți arhiva fotografii pentru diferite organizații caritabile sau poți administra website-uri pentru a sprijini voluntariatul.
   Poți implica și copilul în aceste activități dacă îi explici despre ce este vorba într-un limbaj pe care îl înțelege cu ușurință. Spune-i că familia voastră împarte lucrurile cu ceilalți, că este bine să-ți pese de nevoile lor și că îi puteți ajuta împreună să zâmbească și să se simtă mai bine. Îi poți arăta cum  să strângă jucării mai vechi sau alimente ambalate pentru a realiza pachete pentru diferite organizații de voluntariat.
   3. Dacă ai un copil de 3-6 ani
   Șansele de voluntariat care se încadrează în programul zilnic devin din ce în ce mai variate pe măsură ce copilul crește. De îndată ce merge la grădiniță vei avea la dispoziție cel puțin două dimineți pe care le poți dedica voluntariatului sau poți lua copilul cu tine pentru a-l obișnui cu astfel de inițiative. Flexibilitatea este foarte importantă pentru că este posibil să apară îmbolnăviri sau zile în care copilul nu merge deloc la grădiniță. Este ideal să găsești un grup de voluntari care nu are un program fix.
   Este un moment potrivit pentru a începe discuțiile în familie despre faptele bune în folosul celorlalți și modul în care putem contribui pentru a face lumea un loc mai frumos pentru toți. Ia copilul cu tine pentru activitățile care presupun plantarea copacilor, plimbarea animalelor din adăposturi sau curățenia făcută în parcuri. Copiii se simt foarte bine când văd un efect pozitiv direct al acțiunilor lor.
   4. Dacă ai un copil care merge la școală
   După ce copilul tău începe școala programul va fi mult mai stabil decât la grădiniță și poți planifica diferite activități de voluntariat în funcție de orarul lui. Te poți implica și în activitățile cu program fix o dată pe săptămână sau de 3-4 ori pe lună. Poți alege voluntariatul în căminele de bătrâni, poți găti pentru diferite organizații sau poți susține reciclarea deșeurilor și eliminarea plasticului.
   Copilul tău va înțelege foarte bine ce înseamnă voluntariatul la această vârstă și este momentul perfect pentru a-i explica responsabilitatea pe care o are la nivel social și pentru protecția mediului înconjurător. Realizați activități caritabile în familie, de exemplu strânsul frunzelor sau măturatul în curțile vecinilor mai în vârstă, reciclarea sticlelor și a cutiilor de suc găsite în parc sau colectarea de alimente pentru adăposturi.
   eva.ro
  • Kutepka
   De Kutepka
   Scopul programului:
   #  formarea competențelor de organizare/realizare a sesiunilor pentru susținerea elevilor în proiectarea carierei profesionale.
   Cum va fi organizat programul?
   # activități de training pe parcursul a trei zile (9 sesiuni);
   # excursii în campusul USM;
   # activități cultural-artistice.
   Condiții de realizare:
   # activități organizate de traineri cu experiență și certificare internațională;
   # instruire prin intermediul tehnologiilor moderne, inclusiv platforme electronice multimedia;
   # alimentare gratuită;
   # cazare în cămine renovate de tip garsonieră.
   Condiții de obținere a titlului Ambasador USM:
   # participarea la programul de formare în perioada 22-24 februarie 2019;
   # organizarea activităților de ghidare în carieră a colegilor din liceu, conform modelul oferit în cadrul instruirii.
   Beneficiile Ambasadorului USM:
   # obținerea certificatului trainer/formator în problematica proiectării carierei;
   # obținerea carnetului de voluntar;
   # scutirea de taxa de studii, în cazul admiterii la USM;
   # cazarea gratuită în căminele USM;
   Cum poți să devii unul dintre participanți?
   # Înscrie-te în perioada 7-17 februarie 2019;
   # Rezultate vor fi anunțate pe data de 19 februarie 2019.
   Aici găsești link la formularul de participare.
   diez.md
 •