Beneficiați de o experiență internațională și descoperiți Franța


  Vă doriți o experiență internațională? Participați în cadrul proiectului European Solidarity Corps care se va desfășura în orașul Epinal, Franța în perioada 4 martie 2019 - 28 februarie 2020. Programul Erasmus + este susținut de Comisia Europeană.

architecture-beauty-buildings-705774.jpg

Proiectul „Europa vine acasă” vizează promovarea solidarității și a mobilității internaționale în rândul tinerilor din Vosges, în special prin îmbunătățirea accesului la informații și pentru a permite o mai bună înțelegere a mobilității internaționale.

Activități:

# să investească în viața de zi cu zi cu tinerii care participă la centru (ajutor cu temele pentru acasă, timp liber, evenimente culturale etc.), făcându-i să descopere o nouă cultură;
# să împărtășească experiența sa cu tinerii și liceeni din sector;
# să realizeze un blog pe site-ul cerf-city.fr în care să descrie viața de zi cu zi a SEV;
# să realizeze dezbateri pe radioul web în legătură cu subiecte internaționale;
# participarea la festivalul de tineret JAC & Leo;
# să pună în aplicare ideile proprii.

Criterii de eligibilitate:

Candidații trebuie să fie rezidenți ai Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani și să manifeste interes și motivație pentru a participa la program. Se va acorda prioritate tinerilor interesați de instrumente digitale, precum și încurajarea aplicării tinerilor care nu au participat la astfel de proiecte și a tinerilor care locuiesc în afara centrelor mari. Candidații trebuie să cunoască limba engleză la nivel de comunicare, astfel încât să poată consulta documentația proiectului și să comunice cu alți participanți la program.

Condiții de cazare:

# participantul va fi cazat într-o familie în apropierea locului de muncă;
# participanții vor primi buzunar în valoare de 181 EUR / lună și bani pentru mâncare 6-7EUR pe zi;
# 35 de ore de lucru pe săptămână într-o instituție culturală;
# cheltuielile de transport local vor fi acoperite;
# participanților le vor fi rambursați până la 275 EUR pentru zborurile internaționale.

Dacă sunteți interesat, trimiteți CV (de preferat format Europass), o scrisoare de motivare în engleză (200-300 cuvinte) și link la profilul de Facebook unde organizatorii ar putea să vă contacteze, la e-mailul evs-tineret@oberliht.org

Mai multe detalii vedeți aici.

diez.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   În Italia, lupta cu poluarea a intrat într-o nouă fază. Există limite permanente pentru traficul din regiunile Piemont, Lombardia, Veneto și Emilia Romagna. De la începutul anului, este interzisă circulaţia în weekend pentru maşinile diesel Euro3. Asta în timp ce în cursul săptămânii, restricţia se aplică în intervalul orar 7:30 - 19:30.
   În Milano, primăria are planuri mari pentru următorii ani.
   Sergiu Balaban, jurnalist: „Din 2020, nu se va mai intra în Milano cu Diesel Euro 4, din 2022 cu Diesel Euro 5 şi din 2025 cu Diesel Euro 6. Vor fi şi bonusuri, sunt permise 50 de intrări în primul an de la activarea fiecărei restricţii.”
   Beppe Sala, primar Milano: „Nicio decizie politică nu poate fi pe placul tuturor, dar ni se pare măsura cea mai corectă. Trebuie să precizez că eu și administrația mea ne gândim la mediu. Este o alegere politică profundă, dar milanezii vor decide dacă sunt de acord sau nu. Noi mergem înainte”.
   La fel de îngrijorate sunt şi autorităţile din Franţa. Hexagonul este sufocat de maşinile pe carburanţi, care reprezintă 94% din vânzările de autoturisme. Numai în Paris circulă zilnic 600.000 de maşini, iar poluarea atinge cote îngrijorătoare.
   Sebastian Perju, jurnalist: „Politicienii din Hexagon au adoptat o lege prin care vânzarea de automobile pe benzină, motorină sau gaz va fi interzisă începând cu 2040. Planul este ca până în 2050 să nu mai existe automobile care folosesc carburanţi”.
   În fața poluării excesive, Londra a impus o nouă taxă. Proprietarii maşinilor pe benzină fabricate înainte de 2006 şi ai celor diesel de dinainte de 2015 vor plăti aproape 13 lire pe zi. Iar camioanele şi autobuzele vor fi taxate cu 116 lire.
   Sadiq Khan, primarul Londrei: „În fiecare zi, patru londonezi, printre care şi copii, sunt spitalizaţi din cauza slabei calităţi a aerului. Adulţii au probleme de sănătate de la astm până la boli de inimă, demenţă şi cancer, având drept cauză directă calitatea aerului. Ei costă economia Londrei 3,7 miliarde de lire pe an, economia naţională - 20 de miliarde de lire pe an, deci avem o criză de sănătate publică.”
   În Madrid, unul dintre oraşele europene cu cel mai ridicat nivel de dioxid de azot, mii de oameni au ieşit în stradă după o decizie controversată a primăriei. Edilul a decis să nu-i mai amendeze pe şoferii care intră în centrul oraşului cu maşini care au un nivel ridicat de poluare. Asta în contextul în care Uniunea Europeană a ameninţat statul iberic cu sancţiuni dacă nu respectă standardele de calitate a aerului.
   digi24.ro
  • julia122997
   De julia122997
   În 18 iunie, @c3celineb a postat un mesaj şi o poză a tricoului său mulat cu decolteu: "Un tip care a trecut pe lângă mine tocmai mi-a spus că acesta este 'un decolteu de prostituată'", subliniind: "băiete, sânii mei şi cu mine te trimitem undeva".
   Postarea lui Céline b - care are 440 de followeri per Twitter - a primit 4.700 de like-uri şi a fost redistribuit de peste 1.000 de ori. Câteva zile mai târziu, Zohra Bitan, prezentatoare la radio RMC, a iniţiat campania  #JeKiffeMonDecollete' lansând apel femeilor să se ralieze şi să posteze imagini cu decolteul lor.
   'Liberté, Egalité, Décolleté' a lansat ea sâmbătă fiind susţinută de mii de mesaje şi de poze.
   Cu sânii vizibili sub tricourile mulate, maiouri sau în topuri, mii de tinere şi de femei de toate vârstele au răspuns la apel.
   Chiar şi fostul ministru de dreapta Nadine Morano a postat o imagine cu decolteul său pudic - cu crucifix în mijloc - pentru a susţine mişcarea.
   Lupta pentru decolteu este ultima tendinţă lansată pe Twitter de la apariţia mişcării #MeToo, în octombrie 2017, în urma dezvăluirilor implicându-l pe producătorul american Harvey Weinstein, urmată rapid în Franţa şi Canada de campania #BalanceTonPorc, împotriva hărţuirii în mediul profesional sau pe stradă.
   agerpres.ro
  • maria981s
   De maria981s
   Cursurile de masterat sunt oferite în limba engleză pentru anul academic 2019-2020 la programele:
   MSc in Plant Protection (University of Pannonia)
   MSc in Rural Development and Agribusiness (Szent István University)
   MSc in Agricultural Biotechnology (Szent István University)
   Condiții:
   Bursa va acoperi:
   • taxele de aplicare și de școlarizare pe tot parcursul perioadei de studiu;
   • cazarea în cămin;
   • costuri de subzistență;
   • asigurarea de sănătate.
   Durata burselor: 22 luni
   Aplicarea/înscrierea și procesul de selecție
   Selecția studenților va avea loc în două etape:
   Etapa 1: FAO va examina candidații și va depune cereri la Ministerul Agriculturii din Ungaria, care le va trimite la Universitatea corespunzătoare. Candidații trebuie să prezinte dosarele COMPLETE.
   Faza 2: Universitățile vor desfășura un nou proces de selecție, fără implicarea FAO. Studenții selectați vor fi de asemenea anunțați de către minister.
   Condițiile de participare la concurs:
   Candidații vor fi selectați pe baza următoarelor criterii:
   • Cetățean al Republicii Moldovei
   • Studii universitare ciclul I
   • Rezultate academic înalte
   • Cunoașterea limbii engleze
   • Motivație
   • Apt din punct de vedere al stării sănătății
   • Vârsta (sunt preferați candidații sub 30 de ani)
   Procedura de înscriere 
   Candidații pregătesc un dosar, care va fi trimis prin e-mail REU-Scholarship@fao.org, format din:
   • Formularul de cerere completat în mod corespunzător
   • Curriculum vitae
   • O copie a diplomei de licență
   • O copie a certificatului de competență în limba engleză
   • Copii ale paginilor relevante din pașaport care arată data expirării și numărul pașaportului
   • O scrisoare de recomandare
   • Declarație de motivare
   • Cazierul judiciar
   • Certificatul medical
   Toate documentele depuse trebuie să fie în limba engleză.
   Termenul limită -28 februarie 2019
   Notă:  Solicitanții care nu au fost selectați în anii precedenți pot reaplica la programul 2019-2020.
   Informații adiționale privind condițiile programului de burse și procedura de înscriere găsiți în documentele anexate.
   Date de contact: Vera Chilari, consultantă principală, SȘEER, tel: 022204570.
   Mai multe detalii găsiți aici.
  • maria981s
   De maria981s
   Şcolile din Franţa vor să fie înlocuite cuvintele „mamă” şi „tată” în toate documentele oficiale din instituţiile de învăţământ. Mişcarea face parte dintr-un amendament pentru un nou proiect de lege privind educaţia, prin care este urmărită eliminarea completă a discriminării împotriva părinţilor de acelaşi sex. Criticii susţin însă că această schimbare „dezumanizează” şi ar putea conduce la o altă problemă, referitoare la „cine va putea fi părintele 1”.
   „Acest amendament urmărește să dezrădăcineze diversitatea familială a copiilor în cadrul formelor administrative depuse în școală”, a declarat Valérie Petit, parlamentar din partidul majoritar, conform 20 minutes. Valérie Petit a explicat faptul că aceste cuvinte „mamă şi tată”, în toate documentele şcoalare, cum ar fi documentele de autorizare a copiilor pentru a merge în excursii, nu au mai ţinut cont de noua punere în vigoare a legii care permite căsătoria între homosexuali şi nici existenţa părinţilor de acelaşi sex.
   Amendamentul spune: „Pentru a preveni discriminarea, înscrierea la școală, registrele de clasă, autorizațiile pentru părinți și toate celelalte formulare oficiale care implică copii trebuie să menționeze doar părintele 1 și părintele 2.” Deși amendamentul a fost adoptat de deputați marți, 12 februarie, acesta ar putea fi totuși respins de Senatul Franței, dar va reveni apoi la Adunarea Națională pentru o revizuire finală.
   tabu.ro
  • maria981s
   De maria981s
   Programul a fost consolidat pentru a oferi start-up-urilor cunoștințele și aptitudinile necesare pentru a dezvolta produse de succes pe piață, pentru a-și dezvolta o afacere mai rapid și pentru a beneficia de oportunitățile existente pe piață.
   Pe lângă componenta educațională prezentă în program, echipele finaliste vor beneficia, pe toată perioada programului, de expertiză locală și internațională în dezvoltare de produs și business, sesiuni de mentorat și coaching, spațiu de co-working, resurse software și utilaj de producere performant, support în dezvoltarea imaginii de brand, networking și pitching.
   Pe durata a 8 luni de desfășurare a programului, echipele finaliste vor participa la workshop-uri practice, vor acumula cunoștințe cheie pentru un start-up și vor fi monitorizate de un mentor local și internațional. Pe lângă aceasta, echipele vor primi un suport financiar pentru dezvoltarea identității de brand.
   Echipele finaliste vor fi selectate de către un board de juriu profesionist din industrie în cadrul Pitching Day, unde start-up-urile își vor prezenta produsul și idea și vor argumenta locul lor în Program.
   Doritorii pot aplica pentru participarea în program completând formularul de înscriere disponibil online aici.
   zugo.md
 •