Sarcina și tratamentele de înfrumusețare. Ce e permis și ce nu?


  • 2167
  • Femeile mereu s-au întrebat ce proceduri de înfrumusețare au voie să facă în timpul sarcinii și ce ar fi bine să evite. Cu siguranță există o serie de contraindicații, însă multe tratamente sunt permise și nu dăunează în niciun fel bebelușului. Mama.md îți sugerează ce ar trebui să amâni după naștere și ce proceduri le poți face fără grijă.

1.Epilarea

În timpul sarcinii, pielea devine mult mai sensibilă, iată de ce ar putea să nu mai suporți această procedură. Cu toate acestea, epilatorul electric îl poți utiliza fără nicio grijă, dacă ești deja obișnuită cu el. Contraindicată este epilarea cu laser sau cea electrică (prin utilizarea unui ac ce intră în piele). Curentul electric sau un corp străin care pătrunde în piele poate afecta fătul. Și epilarea cu ceară caldă ar putea cauza unele probleme, cum ar fi dilatarea vaselor sanguine și apariția varicelor, de aceea, poți opta pentru epilarea cu ceară rece.

procedura-udalenija-volos-voskom-v-salone-2.jpg

2.Vopsirea părului

Vopseaua de păr conține o mulțime de chimicale care ar putea dăuna bebelușului. Nu este indicat să îți vopsești în întregime părul, pentru că, în acest caz, vopseaua este aplicată pe pielea capului, prin piele trece în sânge și de aici în circulația fătului. Ar fi bine să amâni vopsitul după trimestrul 3 de sarcină, când sunt dezvoltate definitiv organele bebelușului, sau optează pentru șuvițe pentru ca vopseaua să nu aibă contact cu pielea. Dăunătoare este și inhalarea vaporilor de vopsea, de aceea, ar fi bine să folosești o mască de față în timpul procedurii. 

pokraska-volos-10.jpg

3.Îngrijirea feței

Nu este indicat să folosești în timpul sarcinii creme antiacnee sau antirid. Acestea conțin substanțe care activează circulația sangvină și ar putea provoca o tahicardie bebelușului. Le poți înlocui cu preparate care conțin zinc sau vitamina C, aplicate local. Acestea sunt inofensive și vor ameliora situația. La fel, nu folosi creme decolorante, chiar dacă în urma sarcinii ți-au apărut pete pe față. Ele conțin mercur și bismut, care sunt dăunătoare pentru bebeluș, iar petele vor dispărea de la sine după naștere. Tratamentele de exfoliere și microdermabraziune, la fel, nu sunt recomandate gravidelor.

228298_600.jpg

4.Frecventarea solarului

Sunt suficiente teste care au demonstrat că solarul este dăunător nu doar pentru femeile însărcinate, dar pentru orice persoană. Mai mult ca atât, din punct de vedere estetic, din cauza schimbărilor hormonale bronzul ar putea să fie neuniform. Poți înlocui solarul cu cremele autobronzante. Acestea nu îți dăunează nici ție, nici bebelușului.

025dc9e6-9ec1-4bf0-98a8-279e7d9c7751_670x0_resize.jpg

5.Manichiura

Nu există contraindicații în ceea ce privește îngrijirea unghiilor. Ar fi recomandat să ai propriul set de instrumente, chiar dacă mergi la salon. Astfel vei evita infecțiile apărute în urma sterilizării necurespunzătoare a acestora. La fel, alege un salon în care încăperea este bine aerisită pentru ca să nu inhalezi mirosurile puternice ale produselor folosite. Chiar și acasă dacă folosești lacul de unghii, deschide fereastra pentru ca să nu inhalezi vaporii de acetonă.

1366451110_22.jpg

Faptul că ești însărcinată nu înseamnă că nu mai trebuie să ai grijă de felul în care arăți. Cu siguranță, sănătatea bebelușului este pe primul loc, însă respectând unele reguli și ținând cont de sfaturile din acest articol, vei reuși să arăți bine și în timpul sarcinii. Cu toate că, știm cu toții, cel mai mult înfrumusețează o femeie însărcinată strălucirea din ochi și burtica rotundă. Sarcină ușoară pentru viitoarele mămici!

mama.md


Поделись новостью с друзьями!