De ce să pui bani deoparte pentru călătorii și nu pentru haine noi


  • 930
  • Mereu ne-am întrebat ce ne face fericiți. Majoritatea vor răspunde că la mijloc stau banii și doar având suficienți bani poți fi fericit. Cel mai des, banii sunt necesari pentru a cumpăra lucrurile materiale pe care credem că le dorim și lipsa cărora ne-ar face nefericiți. Ești nefericit pentru că nu ai mașina pe care ți-o dorești, blana de iarnă sau pantofii de pe coperta jurnalului de modă. Însă acestea nu aduc decât fericire de moment, care în scurt timp se va evapora pentru că te vei obișnui cu acestea și vei dori ceva mai mult.

Experiența multor oameni fericiți și studiile specialiștilor demonstrează că banii aduc fericirea doar dacă aceștia sunt investiți în amintiri, dezvoltare personală și călătorii. Iar pentru toate acestea nu este nevoie de foarte mulți bani, sunt destui și puțini, dar cheltuiți cu cap. Mama.md va încerca să te convingă să pui bani deoparte pentru ca să vizitezi o nouă destinație, în loc să-ți cumperi un teanc de haine noi.

Atunci când ne dorim un lucru material, avem senzația că odată ce îl vom achiziționa vom fi cei mai fericiți. Însă după ce intrăm în posesia acestuia, constatăm cu durere că mult așteptata fericire dispare, iar atenția noastră se îndreaptă spre alte lucruri pe care nu le avem și pe care suntem convinși că vrem să le obținem.

1745-puteshestvie-s-detmi-7-argumentov-za.jpg

Totodată, mergând într-o călătorie, descoperim noi orizonturi, trăim noi emoții și întâlnim noi oameni cu care vom avea amintiri de neuitat ce vor deveni tot mai prețioase cu timpul. O vacanţă împreună cu familia sau prietenii va crea mai multe sentimente de bucurie şi fericire de durată, decât achiziţionarea unor haine noi.

Cu timpul, amintirile devin mai valoroase, în timp ce lucrurile pierd din valoare. Amintirile, experienţele şi momentele frumoase trăite în călătorii pot fi comparate cu un vin de calitate, care odată cu trecerea timpului devine mai bun, pe când lucrurile materiale sunt precum un fruct, pentru care timpul înseamnă degradare.

Psihologul american Thomas Gilovich afirmă: „Noi suntem suma totală a experiențelor noastre”, iar acest lucru presupune că experiențele acumulate în călătorii ne creează personalitatea, ne face să devenim mai buni și să vedem lumea prin prisma altor valori. Iar toate în ansamblu, ne fac cu adevărat bogați, bogați spiritual, cu multe amintiri și multe prietenii legate în întreaga lume.

time-to-travel.jpg

Apropo, niciodată nu te-ai gândit că dacă ai pune deoparte câte 20 de lei în fiecare zi pe parcursul a 10 luni, vei avea suma necesară pentru vacanța mult așteptată?

Alegerea îți aparține. Investește în ceea ce consideri necesar. Ceea ce putem spune cu siguranță este că o pereche de pantofi scumpi nu se compară cu experiențele trăite într-un oraș în care nu ai mai fost și pe care îl descoperi cu o curiozitate și un entuziasm de copil. Pregătește-ți bagajele. Aventurile te așteaptă!

file215.jpg

mama.md


Поделись новостью с друзьями!