Buclete cu rețete сulinare de la Mama.md - disponibile pentru vânzare


    Orice mamă are o rețetă proprie, de care este mândră pe bună dreptate, iar copiii așteaptă cu nerăbdare ca mama să pregătească din nou salata preferată, pateurile favorite sau tortul delicios. Cel mai popular forum pentru femei, Mama.md, zilnic este actualizat cu sute de rețete de autor, pe care le împărtășesc utilizatorii.

IMG_9189.png

Pentru ca oricine să poată gusta din cele mai interesante și delicioase feluri de mâncare, Mama.md a decis să colecteze 20 de rețete interesante și să le emită sub formă de о colecție de buclete cu rețete сulinare.

Fiecare buclet reprezintă ingredientele necesare și rețeta pas cu pas pentru prepararea felului de bucate, care va deveni, cu siguranță, un favorit pentru toată familia. În plus, astfel de buclete cu rețete colorate le vor trezi copiilor interesul pentru gătit, astfel ajutându-i pe părinți.

Setul disponibil pentru vânzare include 20 de buclete cu rețete pas cu pas. Oricine poate cumpăra o versiune în limba română sau rusă. Seturile de buclete cu rețete pot fi cumpărate pe site-ul mama.md/market

Sperăm că rețetele de autor, primite de la utilizatorii forumului, vă vor diversifica gastronomia și vor crea bună-dispoziție la toată familia.

IMG_9225.png





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      500 g dovleac sau dovlecel, tocat  2 linguri ulei 1 linguriţă sare 1 linguriţă ardei 1 linguriţă salvie uscată Pentru sos:
      40 g de unt  40 g de făină  600 ml de lapte  ¼ linguriţă de nucşoară măcinată 1 linguriţă de usturoi pudră 1 linguriţă piper 200 g de brânză cheddar 25 g parmezan  250 g macaroane, fierte şi scurse  Pentru topping:
      50 g de brânză cheddar  50 g de brânză mozzarella  25 g parmezan Mod de preparare
      Preîncălziţi cuptorul la 190° C.
      Tăiaţi dovleacul în bucăţi şi puneţi-l pe o tavă de copt.
      Se pune peste el ulei, sare, piper şi salvie măcinată şi se acoperă uniform cu mâinile. Gătiţi la cuptor 20 de minute.
      După ce s-a făcut, lăsaţi să se răcească uşor şi pasaţi ⅓ de dovleac, apoi puneţi deoparte.
      Pentru sos: într-o tigaie, topiţi untul la foc mediu-mic. Se amestecă treptat făina pentru a forma un sos.
      Adăugaţi laptele în 4-5 ture, amestecând bine între ele.
      Continuaţi să amestecaţi şi să gătiţi sosul încă 5-10 minute sau până când fierbe şi se îngroaşă.
      Se amestecă nucşoara măcinată, praful de usturoi, piperul, cheddarul şi parmezanul.
      Se adaugă dovleacul pasat.
      Se adaugă restul de dovleac întreg şi macaroane, se amestecă până se combină.
      Pune toppingul cu cheddar, mozzarella şi parmezan.
      Coaceţi timp de 10 minute la 200° C, până când brânza se rumeneşte şi face bule. Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Alăptează și, vedeți voi, poate o să-mi săriți acum în cap, dar eu am zis mereu că alăptarea nu e pentru oricine. Eu știu ce zice marele guru al alăptării, Jack Newman, dar eu tot zic că alăptarea este o alegere, a mamei mai înainte de toate, și că nu e pentru oricine. Nu trebuie să murim toate pe altarul alăptării! Alăptarea este, da, cel mai firesc și natural lucru din lume, dar tot firească este și capacitatea noastră de a alege.
      Am simțit azi, la prietena mea, amărăciunea sacrificiului, durerea lucrului făcut din presiune socială, frica de judecata celor din jur, neputința fericirii în momentele în care orice ființă, umană sau nu, ar trebui să fie fericită, chinul perfecțiunii instituite tot de cei din jur și groaza unei eventuale greșeli ce macină nemilos sufletul oricărei mame la început de drum.
      ”Eu știu că e bine pentru ea, că e minunat că alăptez, dar crede-mă, eu nu mai pot. Știu că sunt nașpa, am zis că o să fac asta, dar nu știam că e atât de greu. E greu totul, nu am știut că e așa, poate că mă plâng prea mult, dar mie îmi e greu!”
      Dacă aș fi fost lângă ea, aș fi strâns-o tare în brațe până ar fi uitat unde e și i-aș fi spus că e chiar greu. E greu, pe bune! E al dracului de greu! E greu să fii mamă! N-a fost nicicând simplu! Nu e deloc simplu! Și nici nu se simplifică mai târziu! Când devii mamă, te înhami la un jug pe care îl vei trage pe umeri toată viața ta, până închizi ochii. I-aș fi spus că alăptarea e bună, foarte bună, dar nu obligatorie. Chiar cred că alăptarea nu e pentru oricine și nu o să insist niciodată pentru alăptare acolo unde afectează alte aspecte. E mai important pentru minunea aia de copil să aibă o mamă liniștită, relaxată, odihnită și fericită lângă el - care să-i de lapte din biberon, decât una care îi dă lapte de la sân, dar e distrusă de toate gândurile negre, măcinată de vinovății, nefericită și tensionată.
      Draga mea, aș fi continuat, nimic nu e obligatoriu.Singura obligație pe care consider cu tărie că o avem este numai față de copiii noștri. Și atât! Nu față de cei din jur și de judecata lor! Le suntem datori numai copiilor noștri! Unii le oferă mai mult și alții mai puțin. Unii le lasă averi uriașe și alții un bilețel într-o carte, dar cea mai de preț avere pe care le-o putem lăsa copiilor noștri este dragostea necondiționată. Și dragostea necondiționată este dincolo de alăptare și mâncare bio, școli particulare, cursuri de toate felurile și bone absolvente de Harvard. Copiii au nevoie să fie iubiți, pur și simplu, pentru ceea ce sunt ei. Au nevoie să știe că îi iubim chiar dacă au spart o cană, chiar dacă nu au luat 10 la test, chiar dacă nu au mâncat tot din farfurie, chiar dacă nu au fost drăguți cu ceilalți copii din parc. Copiii au nevoie să îi iubim în orice moment al lor. Întreruperea alăptării, draga mea - aș mai fi adăugat -, nu înseamnă mai puțină dragoste. Eu cred că toate ne iubim copiii la fel, diferă numai ceea ce alegem să facem pentru ei. 
      Draga mea, și nu uita un lucru: singura datorie pe care o ai este să fii o mamă perfectă pentru copilul tău, nu perfectă pentru cei din jur! 
      Vedeți voi, parentingul este un concept care a fost înțeles greșit... Parentingul este între părinte și copil, nu între o mamă și alta! 
      eva.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      Pentru blat
      500 g făină 1 g drojdie uscată 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă zahăr 10 g sare 250 ml apă călduţă Pentru sos 
      4 roşii mari ½ linguriţă oregano uscat sare, după gust 1 linguriţă zahăr Pentru topping
      2 fire ceapă verde 1 ceapă roşie 100 g porumb dulce din conservă 4 ciuperci champignon 2 roşii  100 g măsline negre  250 g mozzarella Amesteci făina cu drojdia, cu zahărul, cu sarea şi cu uleiul, apoi încorporezi apa, până obţii un aluat moale, elastic şi lucios. Dacă e cazul, mai torni puţină apă. Aluatul nu trebuie să ţi se lipească de mâini, ci să fie elastic. Îl acoperi şi îl laşi la dospit o oră şi jumătate.
      Pentru sos, speli cele 4 roşii, le cureţi de cotoare şi le faci piure în blender. Adaugi oregano, sare, zahăr şi le fierbi la foc foarte mic, până când sosul se îngroaşă, apoi îl laşi la răcorit.
      Întinzi aluatul într-o tavă unsă cu puţin ulei. Întinzi sosul de roşii pe blat şi dai la cuptorul preîncălzit 5 minute, la foc mare. Scoţi tava, presari mozzarella rasă, porumbul scurs, măslinele, roşiile şi ciupercile tăiate felii, ceapa verde tocată şi rondele de ceapă roşie. Pui la cuptor 10-12 minute.
      Serveşti pizza decorată cu busuioc verde şi oregano uscat.
      clickpoftabuna.ro
    • alexandrarum
      De alexandrarum
      Modelul francez a fost surprins la plajă, împreună cu iubitul ei DJ, Milane Meritte. Frumoasa blondă a purtat un costum de baie din două piese, cu sutien negru și bikini colorați, iar ca accesorii a purtat un colier lung și o pereche de cercei asortați. 

      Thylane și Milane au postat prima fotografie împreună în ianuarie, după care au fost surprinși de mai multe ori în Los Angeles.
      Fiica prezentatoarei TV, Véronika Loubry și a jucătorului de fotbal, Patrick Blondeau, a debutat ca model încă din copilărie, când a și fost desemnată cea mai frumoasă fetiță din lume. La doar 4 ani, aceasta a defilat pe podium pentru designer-ul Jean-Paul Gaultier.
      Recent, Thylane și-a recuperate titlul într-un colaj făcut de TC Candler, numit Cele Mai Frumoase 100 De Fețe din 2018.

      În septembrie, Thylane a fost prezentă la Milan Fashion Week, unde a defilat pentru brandul BYBLOS. În aceeași săptămână, aceasta a anunțat că va lansa propiul brand vestimentar.

      În momentul de față, Thylane este brand ambassador L`oreal și imaginea celebrului parfum Lolita Lempicka.
      perfecte.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Ai observat că alegerile celui mic se focalizează pe chips-uri, produse din făină albă, dulciuri și prăjeli? Este momentul să iei măsuri pentru a preveni riscurile pentru sănătate, dar trebuie să procedezi subtil pentru a nu elimina brusc toate aromele care îi plac. Chiar dacă tu știi deja care sunt beneficiile legumelor și fructelor proaspete, precum și ale produselor lactate sau ale fripturii slabe, cel mic va avea nevoie de o perioadă de adaptare și nu este util să încerci să faci prea multe schimbări simultan.
      Potrivit specialiștilor, aproximativ 60% dintre copiii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani au un meniu deficitar în nutrienți și numai 20% dintre ei consumă cele 5 porții de fructe și legume recomandate zilnic. În plus, 10% din totalul de calorii este reprezentat de produse de tip fast food. 
      De unde ar trebui să începi?
      Este indicat să avansezi cu pași mici spre meniul ideal pentru ca și copilul tău să ajungă să aprecieze gustul natural, fără un exces de zahăr sau sare. Îi poți oferi în continuare câte o prăjitură sau o brioșă, dar asigură-te că alături pui și felii de fructe sau nuci crude. 
      Iată cum trebuie să procedezi timp de 5 săptămâni pentru a crea un meniu benefic pentru copilul tău:
      Prima săptămână: adaugă o porție de fructe în fiecare zi
      Majoritatea copiilor adoră cerealele și vor mânca un castron mare înainte de a pleca la școală sau a merge la joacă. Nu îi interzice acest lucru, dar oferă-i o porție de fructe înainte de bolul de cereale. Dacă tocmai s-a sculat și îi este foame precis va accepta o jumătate de banană, 5-6 felii de portocală sau un bol mic de zmeură ori mure. În continuare îl poți lăsa să-și aleagă cerealele preferate. De asemenea, copilul tău nu va avea nimic împotrivă dacă amesteci fructe de pădure cu micul dejun clasic, dar nu exagera. 
      Fă o schimbare și nu îi mai oferi prăjituri cu lapte după ce se întoarce de la școală. Prepară un smoothie cu ingrediente naturale. Amestecă în blender o cană de suc de portocale, ½ banană, ½ cană de iaurt simplu și 10 căpșuni proaspete. O altă variantă este să-i adaugi fructe și la masa de prânz pe care o ia la școală.Poți încerca merele, perele, strugurii sau piersicile.
      A doua săptămână: adaugă o porție de legume în fiecare zi
      Dacă mai sunt doar 5 minute până la ora cinei poți servi un aperitiv format din broccoli, cartofi dulci sau o salată de crudități. Copiilor le plac de obicei boabele de mazăre și porumb congelate, așa că merită să testezi această variantă. În loc de chips-uri sau alune prăjite dă-i copilului rondele crocante de morcov, boabe de strugure sau roșii uscate cu ulei de măsline.
      Nu uita că legumele pot fi consumate și pe cale lichidă, în cadrul unui smoothie.
      A treia săptămână: adaugă o băutură sănătoasă în fiecare zi
      În loc să lași copilul să plece de acasă cu o sticlă de suc cu mult zahăr, mai bine alege sucul natural de fructe sau laptele semidegresat. O sticlă de suc acidulat conține aproximativ 10 lingurițe de zahăr și 150 de calorii, așa că este mai util să creezi o variantă acidulată benefică, combinând în părți egale suc de fructe cu apă minerală.
      A patra săptămână: adaugă o gustare sănătoasă în fiecare zi
      Între micul dejun și masa de prânz oferă-i copilului un mix de fructe confiate și nuci, iaurt sau boabe de strugure. Sunt alternative delicioase pentru prăjituri sau chips-uri. Poți opta și pentru popcorn preparat acasă, cu puțină sare sau batoane granola, cu ingrediente naturale și unt de arahide.
      A cincea săptămână: adaugă un aliment cu un conținut foarte ridicat de fibre în fiecare zi
      Analizează cu atenție conținutul cerealelor de la micul dejun și înlocuiește ambalajele atractive, care pot ascunde mult zahăr adăugat, cu fulgi integrali de secară, grâu sau hrișcă. Pentru o schimbare treptată nu elimina brusc marca de cereale care îi place copilului, ci înjumătățește porția și adaugă fulgi de cerale integrale, crescând treptat proporția de ingrediente naturale. Pentru a menține gustul dulce poți adăuga miere sau zahăr brun.
      Utilizează orez integral, roșu sau negru pentru felurile de mâncare preferate ale copilului și optează pentru pastele din grâu dur când alegi rețete noi.
      eva.ro
  •