5 motive de ce reparația poate duce la divorț


  • 608
  • În viața fiecărei familii vine o etapă în care trebuie efectuate anumite schimbări în locuință. Fie că este vorba despre reparație capitală, pentru a îmbunătăți condițiile de trai, fie despre anumite ajustări mici pentru a împrospăta aspectul casei, în această etapă apar noi interese, iar o dată cu asta și noi probleme. Iată 5 cauze care, cel mai des, duc la ceartă sau chiar la divorț. Mama.md vă oferă și niște sfaturi despre cum să le evitați.

  1. Viziuni diferite asupra casei perfecte

În momentul în care cuplul hotărăște să facă reparație, fiecare își construiește în minte cum ar trebuie să arate casa după schimbări. Există un dar, viziunile bărbaților diferă de cele ale femeilor, iar locuința este doar una. Dacă ambii parteneri sunt încăpățânați, ei nu vor putea ajunge la un numitor comun, iar din cauza unei banale nuanțe a pereților, aceștia ar putea să ajungă să nu-și mai vorbească. Pentru a evita certurile de acest gen, soții trebuie să discute, să analizeze toate opțiunile și să cedeze unul altuia.

  1. „Eu pot face mai bine”

Dacă familia a decis să nu ia meșteri pentru anumite lucrări și vor să le facă singuri, pot apărea certuri din cauza că unul dintre parteneri crede că el ar fi putut să facă mai bine acest lucru. Frazele de genul „Dacă aș fi făcut eu, aș fi făcut ideal” sau „Dă-mi să-ți arăt cum trebuie” pot răni orgoliul partenerului, care nu va mai vrea să se implice în reparație, sau în general în relație. În acest caz, sarcinile trebuie repartizate astfel încât fiecare să facă ceea ce știe mai bine, iar partenerii trebuie să se ajute reciproc și să-și dea sfaturi, nu indicații.

  1. Reparația aduce murdărie în toată casa

Chiar dacă ați hotărât să faceți reparație într-o singură odaie, praf va fi, în scurt timp, în toată casa, pe toate obiectele și chiar în produsele alimentare. Este un lucru firesc, și chiar dacă veți șterge praful la fiecare oră, acesta oricum va fi la loc peste câteva minute. Bărbatul și-ar putea învinui femeia că nu are grijă de curățenie în casă, chiar dacă ar trebui ambii, în egală măsură, să aibă grijă de acest lucru. În acest caz, partenerii trebuie să izoleze celelalte camere cât mai bine posibil și împreună să se ocupe regulat de curățenie.

  1. Unul dintre parteneri își ia mai multe responsabilități

Reparația presupune multă organizare, luarea deciziilor și căutarea celor mai bune oferte. Se întâmplă des ca doar unul dintre parteneri să își ia responsabilități, pe când celălalt va sta dezinteresat deoparte. Aceasta este o altă extremitate, în care unul se simte suprasolicitat, pe când celălalt nu mișcă un deget. Pentru a evita certurile, partenerii ar trebui fie să ia împreună deciziile, fie să împartă responsabilitățile.

  1. „Lasă că merge și așa”

Atunci când unul dintre parteneri este foarte exigent, pe când celălalt are mai puține obiecții, apar conflicte din cauza preferințelor, dar și din cauza cheltuielilor necesare. O casă amenajată ca la carte presupune și mai multe cheltuieli, pe când atunci când nu îți pasă foarte mult dacă pereții vor fi puțin strâmbi, cheltuielile se reduc. În acest caz, partenerul exigent încearcă să își convingă perechea că trebuie efectuate lucrări mai calitative, iar în răspuns primește replica „Lasă că merge și așa”. Aici, din nou, partenerii trebuie să analizeze plusurile și minusurile unei anumite decizii și să ajungă la calea de mijloc.

 

Pentru multe cupluri, reparația este o adevărată provocare în care este testată relația acestora. Totuși, dacă ați trecut peste această experiență cu bine, puteți fi siguri că aveți alături persoana potrivită.

 

mama.md


Поделись новостью с друзьями!