5 idei cum să faci casa mai confortabilă în câțiva pași


  • 1701
  • Pentru a amenaja locuința cu gust nu este nevoie de foarte mulți bani. Cu puțină imaginație, iscusință și răbdare, poți crea decorații care să dea un aspect plăcut casei tale, dar și să o facă mai confortabilă. Mama.md îți oferă câteva idei inedite pe care le poți încerca în locuința ta.

1. Reutilizează lăzile din lemn
Lăzile vechi din lemn pot prinde a doua viață. Tot ce trebuie să faci este să le vopsești în nuanțe care se potrivesc camerei tale și să le asamblezi fie într-un obiect de decor sau într-o piesă de mobilier. Acestea pot fi transformate într-o noptieră, în rafturi pentru încălțăminte sau chiar într-un dulap.

lazile-de-lemn-3.jpg

lazile-de-lemn-10.jpg

2. Fă o lustră originală din sticle
Sticlele de vin, mai ales dacă ai câteva la fel, se pot transforma într-un corp de iluminat original. Schimbă suportul obișnuit cu acestea și vei obține un rezultat ieșit din comun. Pentru unele proiecte va trebui să tai sticla, iar pentru acest vei avea nevoie de specialiști, însă cu siguranță, efectul obținut merită orice sacrificii.

Refolosirea-sticlelor-10.jpg

Refolosirea-sticlelor-15.jpg


3. Adaugă decor de lux
Poți transforma obiectele de decor simple în unele pline de lux și eleganță. Pentru aceasta vei avea nevoie de un șir de mărgele. Spre exemplu, o vază mică din sticlă o poți umple cu mărgelușe, iar deasupra pune niște flori decorative. Sau poți lipi mărgelușele pe suprafața vazei, astfel încât să poți pune în ea și flori vii. La fel, mărgelele te vor ajuta să dai un aspect deosebit cutiuțelor pentru cosmetică sau bijuterii.

refolosirea-margelelor-5.jpg

refolosirea-margelelor-15.jpg

4. Transformă valiza într-un obiect de decor
S-ar putea să găsești în pod la bunei o valiză veche. Dacă o cureți cu grijă și îți pui în mișcare imaginația, o poți transforma într-o noptieră sau un raft. Vei mai avea nevoie de câțiva pași până va arăta ca un adevărat obiect de decor în stil vintage.

3b81346161d4f39126eebae50f5fea78.png

a01963957eccab9865e7d166593e64f1.png

 

5. Decorează pereții ingenios
Poți transforma pereții într-o operă de artă. Materialele care te pot ajuta sunt dintre cele mai diverse: de la carton colorat până la bandă adezivă. Poți decupa fluturi, nourași sau alte forme din carton, după care să le lipești pe perete. La fel, poți face diferite forme cu ajutorul bandei adezive. Autocolantele de diferite culori, la fel, pot crea un perete viu și deosebit care va reprezenta accentul din camera ta.

decoratiune-perete-17.jpg

decoratiune-perete-12.jpg

Nu te teme să experimentezi și să încerci stiluri, forme și design-uri noi. Inspiră-te din ideile de mai sus, adaptează-le pentru locuința ta și transformă casa în acel loc în care să revii de fiecare dată cu drag.

mama.md


Поделись новостью с друзьями!