Un viceprimar a picat Bac-ul cu 3,4 la română și 2,2 la matematică. Cum s-a scuzat acesta


  Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului a luat sfârșit, ir notele picaților din vară au aflat și cât de mult s-au străduit pentru a promova examenul maturiății. Este și cazul unui viceprimar din județul Prahova care ”nu a avut timp să învețe”, iar notele sale au arătat acest lucru. Viceedilul a obținut nota 3,4 la limba română, 2,2 la matematică și 1,6 la fizică.

Viceprimarul comunei Bărcănești, Prahova, Dănuț Duță, a picat cu brio examenul de Bacalaureat din sesiunea din toamnă, notele sale fiind extrem de mici. Alesul local a primit nota 3,4 la Limba şi Literatura Română, 2,2 la Matematică şi 1,6 la Fizică. Chiar și așa, acesta nu-și pierde speranța, declarând că nu se va da bătut și că va încerca și anul viitor, dar de data aceasta va lua meditații și nu se va mai pregăti singur, acasă.

examen-scoala-bacalaureat-elevi.jpg

”M-am pregătit acasă, singur. Am avut mult de muncă la Primărie, am muncit şi sâmbăta şi duminica, nu prea am avut timp să învăţ. Doar ce am citit puţin, acasă. Şansa nu s-a terminat aici. Mai dau. Din februarie încep pregătirile, meditaţiile”, a declarat Dănuț Duță, potrivit Mediafax.

Viceprimarul a terminat Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” din Ploiești, specializarea tehnician în industria textilă, în urmă cu patru ani, la seral, nu avea nevoie de bacalaureat. Acesta declară că nici acum nu prea are nevoie, dar a susținut examenele la insistențele primarului.

”Am terminat acum patru ani, la seral, liceul. Atunci lucram la privat, nu-mi trebuia bacalaureatul. Nici acum nu-mi trebuie. L-am dat abia acum pentru că m-a îndemnat şi susţinut domnul primar”, a spus viceprimarul.

http://click.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Vizitator profesor gramatica

Postat

un milion de greseli in text gramatica de nota 2 la singuri mai scrieti despre altii

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator ПВО

Postat

Профессор, у вас, у самого,в одном предложении куча ошибок!)) Ни точек, ни запятых.))) Тотальная безграмотность! Виноват, конечно, Путин.)

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator Octav Maladoi

Postat

ii is prosti,numic nu stiu,da ii puni pi altii sa dea bacu .-greu ii ,de ,inteles asha

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Proiectul a fost votat de majoritatea deputaților prezenți la ședința de astăzi a Parlamentului, transmite Știri.md.
   Decizia a fost luată din cauza pericolului epidemiei de coronavirus.
   Astfel, notele pentru probele de BAC vor fi calculate în baza mediilor anuale, de la clasele X-XII.
   Potrivit ministrului Educației, Igor Șarov, autoritățile de la București au declarat că astfel de diplome vor fi recunoscute și în România.
   Totodată, cei 2.000 de restanţieri din 2019 vor putea susţine probele într-o sesiune organizată în acest an, dar nu mai devreme de 30 iunie și în funcție de evoluția epidemiei.
   Potrivit Ministerului Educaţiei, în acest an au fost înregistraţi 17.459 de candidaţi la examenul de Bacalaureat.
   Pentru elevii care finalizează clasa a IX-a și, respectiv, clasa a XII-a vor fi eliberate certificate de studii gimnaziale, respectiv, diplome de bacalaureat cu medii anuale la disciplinele școlare și media generală mai mari sau egale cu „5” (cinci), cu calcularea notelor pentru probele de examen în baza notelor obținute pe parcursul claselor VII-IX sau pe parcursul claselor de liceu. 
   Notele pentru probele de examen reprezintă media aritmetică, cu rotunjire până la întreg, a mediilor anuale obținute de elevi pe parcursul claselor VII-IX, respectiv a claselor X-XII la disciplinele respective.
   Elevii din clasele a IX-a, a XII-a care nu reușesc să finalizeze acest an de studii cu medii anuale la disciplinele școlare și media generală mai mari sau egale cu „5” (cinci), precum și restanțierii din anii precedenți vor putea susține examenul în următoarea sesiune, în funcție de evoluția situației pandemice și în condițiile stabilite de Ministerul educației, culturii și cercetării.
   Ministrul Igor Șarov a menționat că prezentul proiect are la bază axioma conturată în ultima perioadă că, în toate acțiunile sistemului educațional, urmează să aibă prioritate sănătatea copiilor și a cadrelor didactice și anume – evitarea contaminării cu coronavirus.
   ”Însăși opțiunea privind anularea probelor de examen a constituit ultima soluție analizată, iar propunerea acesteia a fost determinată urmare a excluderii celorlalte opțiuni”, a conchis ministrul.
   Legea privind anularea examenelor naționale de absolvire a programelor de studii în învățământul general, sesiunea de examene 2020, va intra în vigoare odată cu publicarea acesteia în ”Monitorul Oficial al Republicii Moldova”.
   stiri.md
  • julia122997
   De julia122997
   Cel mai mate buget îl are liceul Liceul Teoretic „Mihail Berezovschi” (33,42 milioane de lei pentru 2 156 de elevi, suma per elev – 15 501 lei), urmat de Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” (26,21 milioane de lei pentru 1 711 elevi, suma per elev – 15 318 lei), iar pe locul trei se află Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” (23,96 milioane de lei pentru 1 745 de elevi, suma per elev – 13 730 de lei).
   În documentele de mai jos vedeți ce sume sunt alocate pentru toate școlile primare, gimnaziile și liceele din Chișinău.

   Sursă documente: parinte.md
   Text: diez.md
  • julia122997
   De julia122997
   În baza Legii Fondului republican şi a fondurilor locale de susţinere socială a populaţiei se asigură, în mod gratuit, cu manuale şcolare următoarele categorii de copii:
   copiii orfani; copiii din familii monoparentale; copiii din familii defavorizate; copiii din familii cu trei şi mai mulţi copii; copiii aflaţi sub tutelă/curatelă; copiii plasaţi în servicii de tip familial; copiii plasaţi în centre de plasament temporar; copiii din familii în care ambii părinți sunt cu dizabilități; copiii din familii în care ambii părinţi sunt pensionari; copiii solicitanţilor de azil, refugiaţilor recunoscuţi în Republica Moldova, beneficiarilor de protecţie umanitară şi persoanelor cărora li s-a recunoscut statutul de apatrid în Republica Moldova, precum şi copiii din familiile defavorizate în care unul din părinţi se încadrează în una din categoriile menţionate; copiii cu dizabilități. Mai jos vă prezentăm situația cu manualele didactice în școlile din Moldova.
   Manualele Educația pentru societate claselor V-VI, VII-VIII în prezent nu sunt editate. Manualele la disciplina Limbă engleză claselor VI-IX sunt vechi și uzate. Multe sunt deteriorate și pierdute. Elevii claselor IV, IX, XI, XII și cadrele didactice din instituțiile de învățământ secundar general sunt asigurați cu manuale la disciplina Istoria românilor și universală de Fondul Special de Manuale al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. La disciplina Istoria românilor și universală, în clasele V-VIII, se utilizează manualele existente în colecțiile bibliotecilor (din achiziții sau donații). Către 1 septembrie, în total, au fost repartizate 32 743 de exemplare de manuale (pentru școala națională primară și gimnazială) și 7 267 de exemplare de manuale (școala alolingvă).
   diez.md
  • julia122997
   De julia122997
   Așa arăta cantina liceului Mihai Eminescu din Strășeni acum câteva luni. Și așa este acum. Cu mobilier și pereți, decorați în culorile tricolorului. Elevii care au pășit astăzi pragul cantinei au rămas impresionați de schimbare.
   „Foarte frumoasă decorată interesant în decor național”.
   Nu doar interiorul este nou, dar și metoda de achitare pentru mâncare. Fiecare elev din cei aproape patru sute va purta o brățară specială, grație căreia părinții pot ține sub control alimentația copiilor.
   Părinții stând acasă sau la serviciu pot vedea când fiul lor a venit să mănânce, ce a mâncat, câte calorii. Sunt în sistem și alergenii.
   Aplicația va permite părinților să monitorizeze și câți bani au fost cheltuiți.
   Bani nu trebuiesc în buzunar e comod pentru părinți. Părinții pot fixa în sistem și o limită cât poate cheltui într-o zi.
   Nu doar sistemul de plată este nou, dar și bucatele.
   – Ce mâncați gustos? Mămăligă cu pește.
   – Cum sunt bucatele?
   – Foarte bune!
   – Ce mai aveți pe masa?
   – Mere și suc.
   Maria Baiș, bucătăreasă
   Față de cum a fost anii trecuți clar că noi suntem mulțumiți. S-a renovat de la intrare până la pregătirea bucatelor. E o atmosferă plăcută, e luminos și geamurile.
   Renovarea cantinei a fost realizată de o campanie lituaniană, în cadrul unui proiect pilot inițiat de fosta guvernare.
   Sergiu Brânzilă, director companie
   Meniurile sunt elaborate de către noi cu ajutorul Centrului de Sănătate Publică cu bucătari și tehnologi din Lituania. ”
   Kestutis Kudzmanas, ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova
   Sunt bucuros că investițiile din Lituania vor schimba Republica Moldova. E un bun exemplu când inovațiile lituaniene și europene foarte repede introduse în Moldova.
   Compania care a renovat cantina prestează servicii de alimentație în 66 școli și grădinițe. Pentru a putea presa aceste servicii, firma a participat la licitația desfășurată de Consiliul Raional Strășeni, la care a fost singurul ofertant. Valoarea contractului este de 180 de milioane de lei.
   tv8.md
  • julia122997
   De julia122997
   Sora medicala din institutie a declarat ca patru dintre ei au fost internati, desi in jur de 20 de copii au spus ca se simt rau. Directorul liceului presupune ca este vorba de un virus, si nu de o intoxicatie. 
   Responsabilii de la ANSA au confirmat ca elevi de la Orizont au ajuns la spital, dar nu ne-au oferit detalii. La fata locului a ajuns politia, dar si specialistii de la Sanatate Publica. Acestia urmeaza sa preleveze probe si sa afle cauza imbolnavirii.
   protv.md
 •