Un indian a inventat rujul împotriva violatorilor


    Inventatorul susţine că rujul exploziv poate fi comercializat la un preţ de aproximativ 600 de rupii (8,40 dolari).

profimedia-0001589653-1.jpg

Shyam Chaurasia, un indian din Vărănași în statul Uttar Prades a inventat un dispozitiv de securitate care le poate da ocazia femeilor să detoneze ceea ce pare un banal ruj în cazul în care sunt atacate, notează presa internațională, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Potrivit informațiilor date publicității, arma ar fi gândită pentru a fi purtată alături de rujul obișnuit. În momentul detonării, dispozitivul ar produce un zgomot extrem de puternic.

Realizatorul dispozitivului mizează pe faptul că sunetul asurzitor va atrage atenția celor care se afla în apropiere și poliției. 

„Dacă o femeie este într-o situație neplăcută, poate să apese butonul dispozitivului. Va produce o explozie puternică și va trimite un mesaj la serviciul de urgență. 

E ușor de purtat și cum poate să fie confundat cu un ruj normal nu va ridica niciun fel de suspiciuni", și-a lăudat invenția Chaurasia. 

Indianul susține că a dezvoltat întregul dispozitiv într-o singură lună. 

Gadgetul este reîncărcabil și poate fi conectat la smart phone prin bluetooth. Inventatorul susține că rujul exploziv poate fi comercializat pentru prețuri de aproximativ 600 de rupii (8,40 dolari). 

"E ușor să de folosit și creează spaimă cu explozia pe care o produce. 

Când încerci să-l folosești, nimeni nu bănuiește despre ce e vorba, pentru că arată ca un ruj", spune Shefali Rai, o studentă de la Benaras Hindu University, potrivit Hindustan Times. 

Chaurasia este cunoscut și pentru că a dezvoltat în 2019 un costum blindat asemănător celui purtat de eroul de benzi desenate Iron Man, pe care l-a prezentat ca mijloc de combatere a terorismului.

adevarul.ro
Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.