Un bărbat a inventat o perdea pentru îmbrățișări pe timp de pandemie


  Un britanic a devenit inventator de dragul bunicii sale. A vrut să o poată lua în brațe din nou, după atâta izolare, s-a tot gândit cum să facă, până a creat o perdea pentru îmbrățișări izolate.

love-life-feel.jpg

Arată că o pelerină de ploaie agățată cu cârlige pe sârma de întins rufele în curte, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

E prevăzută cu mâneci pe ambele părți, astfel încât 2 persoane care stau față în față să se poată ține în brațe.

Mânecile sunt detașabile, pentru a putea fi dezinfectate după fiecare utilizare.

Ideea s-a dovedit o soluție perfectă pentru apropierea în siguranță de cei dragi, în această perioadă de distanțare socială. Inventatorul, în vârstă de 29 de ani, a dorit că imaginile să fie filmate și le-a postat pe internet, iar clipul care încălzește inimi a devenit imediat viral.

stiri.tvr.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Femeia a născut în a 39-a săptămână de sarcină la Spitalul Clinic Municipal nr. 1 din capitală, iar istoria sa devenind publică cu ajutorul UNFPA Moldova, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md. 
   „Am născut purtând mască și mănuși. De fapt, tot personalul care a asistat la naștere purta mască și mănuși. Atunci când vin în salon, medicii poartă cu ei dezinfectant, măști, ochelari de protecție și mănuși”.
   De asemenea, povestește Nina, spitalul este destul de bine pregătit, iar personalul medical a dat dovadă de profesionalism și înțelegere. Pe holuri, peste tot sunt plasate dezinfectante, iar doamna de serviciu spală podeaua în salon de două ori pe zi.
   În această perioadă însă, nu sunt permise nici vizitele, nici asistarea la naștere, astfel că pe coridoare persistă o liniște profundă. „Din când în când, doar câte-un bebeluș anunță că vrea să fie hrănit”, spune proaspăta mamă.
   Preocupările femeilor însărcinate
   Nina a reușit să meargă la ultima consultație pe data de 16 martie, chiar în prima zi când în țara noastră toate unitățile comerciale fuseseră obligate să-și suspende activitatea, cu excepția farmaciilor, magazinelor alimentare și a benzinăriilor.
   „Unde să nasc?”, era una dintre principalele preocupări ale viitorilor părinți. Analizau toate scenariile posibile din timpul nașterii, precum și modul în care sunt dotate maternitățile, mai ales în asemenea perioadă:
   „Mă gândeam să nasc în or. Criuleni. E aproape de satul de baștină. În plus, doream să nasc cât mai departe de Chișinău, unde erau înregistrate cele mai multe cazuri de infectare. După multe analize, am decis să nasc la Chișinău. Maternitățile de stat sunt echipate corespunzător, inclusiv pentru situații imprevizibile din timpul nașterii”.

   Nu reușise, însă, să-și procure toate cele necesare pentru perioada post-natală, astfel că viitorii părinți au apelat la cumpărăturile online. Procesul însă este anevoios, spune ea, deoarece puține magazine conțin, într-un singur loc, toate cele necesare pentru naștere și perioada postnatală. În bagajul de maternitate a fost strecurat și un flacon cu soluție dezinfectantă.
   O altă preocupare a femeilor însărcinate și a celor cu copii mici este necesitatea de a se plimba în aer liber. Femeia a observat, bunăoară, că există o lipsă de înțelegere a acestei nevoi din partea societății. Personal, nu a avut parte de niciun incident, dar a citit în grupurile pentru părinți situații când mamele cu copii mici au fost criticate pentru că au ieșit în parc cu copiii, chiar dacă au păstrat distanța socială.
   „Cel mai bine e să ne păstrăm calmul și să respectăm metodele de protecție”
   Până în prezent, nu există studii care ar demonstra că femeile însărcinate sunt mai predispuse la COVID-19, decât alte categorii de persoane. Cu toate acestea, sarcina aduce cu sine o serie de modificări fiziologice care ar putea face unele femei gravide mai sensibile la infecțiile respiratorii virale, anunță Fondul ONU pentru Populație.
   Nina povestește că, într-adevăr, starea de alertă națională trezește frici. Însă și-a păstrat calmul, pentru că e cea mai potrivită stare pentru făt. A citit și studii despre noul tip de coronavirus, a urmărit situația din țară și de peste hotare, dar a observat că, în tot acest flux informațional, se strecoară și știri false care doar urmăresc scopul de a trezi panică:
   „Dacă nu putem schimba ceva, de ce să ne agităm? Cel mai bine e să respectăm metodele de protecție, să ne informăm corect și să ne pregătim de venirea pe lume a bebelușului. Urmăresc câteva surse de informare naționale, pe care le consider veridice, precum și câteva internaționale, astfel reușesc să filtrez informația”.

   Nina și Grigore mai au acasă un copil, fiica Gabriela, de 5 ani. Pentru a evita orice sursă de infectare, părinții au renunțat la vizitele rudelor și ieșirile în parc. În blocul în care ei locuiesc sunt doar șase apartamente și doar ei au copil mic.
   Orele întregi pe care le petrecea afară sau pe terenul de joc cu alți copii se rezumă acum la 1-2 ore pe zi în curte doar cu părinții: „Gabriela dă dovadă de multă înțelepciune și răbdare. Când ieșim în curte, de obicei face antrenamente de mers cu bicicleta sau se dă cu trotineta. În casă organizăm tot felul de activități educative, în care ne implicăm ambii - și eu, și Grigore (atunci când vine de la serviciu) - colorăm, confecționăm, citim și gătim”.
   Acum, după externare, Nina are un motiv în plus să asculte cu strictețe toate recomandările medicilor. În familia ei, regulile sunt respectate de toți - evită orice contact cu persoanele din exterior, nu-și ating fața fiind afară, își spală frecvent și corect mâinile cu apă și săpun, aerisesc casa, consumă mai multe verdețuri și legume în stare proaspătă.
   Cum e să fii însărcinată și să dai naștere pe timp de pandemie? 
   „Complicat pentru mine care sunt activă, dar învăț să am mai multă răbdare și să valorific diferit timpul”, spune cu încredere Nina.
   Spitalul Clinic Municipal nr. 1 deservește femeile însărcinate în mod obișnuit
   În situația Ninei se află circa 7.800 de femei din întreaga țară, care sunt la evidența medicului de familie și, în curând sau peste câteva luni, vor deveni mame.

   Medicul obstetrician-ginecolog Cristina Ipati atenționează că, în Spitalul Clinic Municipal nr. 1, nu sunt internate paciente cu semne de gripă sau suspecție la COVID-19. În secțiile Unitatea primiri urgențe și Patologia gravidității, medicii sunt echipați inclusiv cu viziere, doar în scop de protecție.

   În această maternitate, gravidele și parturientele, au parte de asistență medicală în mod obișnuit. Fiecare femeie care ajunge la maternitate este supusă unei verificări minuțioase, întâi de toate, în ambulanță - îi este măsurată temperatura și tensiunea arterială, este notat istoricul călătoriilor etc. Doar dacă au febră sau suspecție la COVID-19, femeile sunt redirecționate imediat la Maternitatea nr. 2.
   După ce ajung la Spital, le mai este măsurată o dată tensiunea și temperatura. Toate femeile însărcinate sunt verificate o dată la 4 ore; după naștere - o dată la fiecare 15 minute în primele 2 ore, apoi la fiecare 4 ore.

   De menționat că, până la această oră, în Republica Moldova, 38 de femei însărcinate au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care 27 deja au fost externate. Celelalte 11 viitoare mame se află la Maternitatea nr. 2 din Chișinău, care este un spital strategic unde sunt transferate femeile însărcinate care prezintă suspiciuni sau deja sunt diagnosticate cu COVID-19. În niciun caz nu au survenit complicații.
   realitatea.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Un avantaj al izolării la domiciliu este faptul că poți încerca acum tratamente eficiente de înfrumusețare. Cu alte cuvinte, poți să profiți de timpul petrecut acasă pentru a avea mai multă grijă de tine.
   Dacă ai încercat deja măști faciale nutritive și hidratante, tratamente pentru mâini, scrub-uri pentru corp și multe altele, nu uita să ai grijă și de genele tale în această perioadă. Este momentul perfect pentru a încerca un tratament pentru gene care să le stimuleze creșterea și să le facă mai dese. 
   Dacă în mod obișnuit te machizi zi de zi și aplici mascara, fard de pleoape și creion, această perioadă în care stai acasă este oportunitatea perfectă de a le oferi genelor tale o pauză bine meritată. 
   Folosirea zilnică a fardurilor, ani la rând, are efecte negative asupra genelor tale. Acumularea de produse cosmetice la nivelul rădăcinilor genelor blochează foliculii și duce la căderea și rărirea genelor. În același timp, substanțele iritante din cosmetice inflamează pleoapele și pot cauza pierderea genelor.
   Prin urmare, această etapă de repaos pentru genele tale poate fi folosită în avantajul lor. Există câteva remedii naturale pe care merită să le încerci.
   Ce trebuie să știi despre creșterea genelor
   La fel ca în cazul părului de pe scalp, genele urmează un ciclu specific de creștere.„Sunt trei faze de creștere în cazul genelor: faza anagenă (activă), faza catagenă (de tranziție) și faza telogenă (de repaos)”, declară pentru self.com medicul oftalmolog Pamela Lowe.
   În cadrul fazei anagene, părul crește constant. Această fază poate dura între patru și șase săptămâni. În timpul fazei catagene, firele de gene ating lungimea maximă și foliculii de păr încep să se micșoreze. Această fază a ciclului durează între două și trei săptămâni, spune specialistul. Ultima fază a ciclului este faza telogenă. Este perioada de repaos și poate dura aproximativ 100 de zile înainte ca genele să cadă în mod natural. „Fiecare geană trece individual printr-una dintre aceste faze, în perioade diferite. În medie, înlocuirea unei singure gene durează între patru și opt luni”, adaugă Lowe.
   Lungimea genelor tale este determinată genetic, ceea ce înseamnă că nu poți face prea multe pentru ca genele tale să crească mult mai lungi decât sunt în mod natural.Cu toate acestea, tratamentele naturale pe care le poți face acasă îți mențin genele frumoase și sănătoase. Foliculii de păr sunt fortifiați, ceea ce înseamnă că fazele de creștere și de repaos pot fi prelungite. Rezultatul: mai multe gene la lungime maximă posibilă. De asemenea, firele de păr hidratate și rezistente nu se vor rupe ușor. 
   Iată ce tratamente naturale pentru creșterea genelor să încerci:
   Tratament pentru gene cu ulei de ricin
   Acidul ricinoleic este principala componentă a uleiului de ricin și reprezintă 90% din compoziția sa. Acest acid gras are un efect benefic asupra foliculilor de păr, contribuind la creșterea sănătoasă a firelor de păr. Tratamentul cu ulei de ricin este folosit de sute de ani pentru îngrijirea părului și poate fi folosit cu succes și pentru stimularea creșterii genelor.
   Ai nevoie de o linguriță de ulei de ricin presat la rece și câteva bețișoare de urechi.Înainte de a aplica uleiul de ricin curăță bine genele cu apă și tamponează cu prosopul. Înmoaie un bețișor de urechi în ulei de ricin și aplică pe linia genelor, atât pe cele superioare cât și pe cele inferioare. Ai grijă să nu-ți intre ulei în ochi. Lasă uleiul să acționeze peste noapte pentru cele mai bune rezultate. O altă modalitate eficientă de a aplica uleiul de ricin pe gene este cu o pensulă de mascara. Spală bine un tub de mascara și pune ulei de ricin în el. Aplică apoi pe gene așa cum ai aplica mascara.
   Tratament pentru gene cu ulei de cocos
   Uleiul de cocos a devenit un ingredient de bază în îngrijirea părului. Are capacitatea de a penetra stratul exterior al firului de păr, ceea ce protejează părul de degradare și pierderea proteinelor din compoziția sa.Poate fi folosit pentru a trata firele de păr subțiri și fragile și a stimula creșterea genelor.
   Pentru acest tratament ai nevoie de ulei de cocos presat la rece și câteva bețișoare de urechi. Înainte de a aplica uleiul curăță bine genele cu apă micelară. Înmoaie un bețișor de urechi în ulei de cocos și aplică pe linia genelor superioare și inferioare. Lasă-l să acționeze peste noapte.
   Tratament pentru gene cu vitamina E
   Vitamina E este un antioxidant puternic care poate reduce stresul oxidativ ce cauzează căderea părului. De asemenea, conține tocotrienol, un compus care stimulează creșterea părului și menține sănătatea foliculilor.
   Poți să aplici local vitamina E pe gene, în afară de suplimentele alimentare pe care le poți lua la recomandarea medicului. Pentru aplicarea pe gene, sparge o capsulă de vitamina E și aplică substanța uleioasă pe gene cu ajutorul unui bețișor pentru urechi.
   eva.ro
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Distanțarea socială și spălatul des pe mâini trebuie respectate cu sfințenie, dar pentru că virusul poate rezista până la 72 de ore pe anumite suprafețe, trebuie să avem grijă sporită la cumpărăturile pe care le aducem acasă. Produsele de pe rafturi au fost manevrate de alte persoane înainte și nu putem ști niciodată dacă acestea au respectat toate normele de igienă.
   Bineînțeles că nu putem renunța la a merge la cumpărături, așa că îți prezentăm mai jos câteva sfaturi care să te ajute să eviți infectarea cu noul virus:
   Charlotte Baker, asistent universitar la catedra de epidemiologie a Universității Virginia-Maryland spune că cel mai mare risc într-un supermarket este să stai în apropierea unei persoane bolnave, de aceea e important să stăm la o distanță de cel puțin un metru de ceilalți. „Nu te jena să îi rogi pe cei de la coadă să meargă puțin mai în spate, dacă sunt prea aproape de tine sau așteaptă câteva momente să iei ceva de pe raft dacă e deja cineva acolo, recomandă aceasta.

   Organizația Mondială a Sănătății spune că putem contracta virusul prin atingerea suprafețelor contaminate, dacă după aceea ne atingem ochii, nasul sau gura. Iar unele suprafețe prezintă un risc mai mare decât altele. Un studiu recent a descoperit că virusul rezistă pe plastic și oțel până la 72 de ore, în timp ce pe carton până la 24 de ore.
   Baker ne mai spune: „atinge doar produsele pe care intenționezi să le cumperi, curăță coșul cu dezinfectant și curăță-ți mâinele după ce termini. Un alt lucru pe care putem să-l facem este să comandăm produsele sau mâncare, pentru a reduce timpul petrecut în preajma altor oameni.

   Oricum ai face rost de alimente sau alte cumpărături, acestea trebuie manevrate cu grijă odată ajunse acasă, pentru a nu infecta suprafețele casei tale. Ar trebui să te speli pe mâini imediat ce termini despachetat și ai putea să cureți cutiile și conservele cu mâncare înainte de a le depozita în frigider sau camară. Iar când termini cu această operațiune, ar fi bine să dezinfectezi suprafețele pe care acesteau au stat înainte.
   Jeffrey VanWingen, doctor de familie în Michigan, spune că dacă locuiești cu persoane mai vulnerabile în fața COVID-19, poți să adopți o metodă și mai sigură și să lași alimentele în garaj sau pe verandă timp de 72 de ore, pentru ca virusul să devină inactiv. Dar dacă acest lucru nu e posibil, recomandă dezinfectarea fiecărui obiect în parte și transferarea mâncărurilor în alte recipiente. Fructele și legumele ar trebui spălate cel puțin 20 de secunde cu apă și săpun, dar acestea trebuie clătite foarte bine. 
   elle.ro
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Așa cum deja știm cu toții, izolarea este esențială pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. În toată această perioadă, cu toții experimentăm diverse trăiri, de la frică, panică, tensiune, incertitudine, anxietate sau neliniște. 
   Pentru fiecare dintre noi reprezintă o perioadă plină de provocări, atât în ceea ce privește relația cu propria persoană, cât și cu cei din jur. Odată cu izolarea, apar și întrebări privind găsirea unui mod benefic și sănătos de a gestiona relațiile cu persoanele cu care stai izolat – fie colegi de apartament, părinți, copii.
   Dacă locuiești cu alți colegi de apartament
   În cazul în care locuiești cu alți colegi sau colege de apartament, te întrebi ce anume poți face pentru a trece mai bine peste această perioadă. E important să vorbești deschis cu privire la sentimentele pe care le ai și să gestionezi încă din timp un potențial conflict care mai târziu se poate înrăutăți. Un lucru pe care îl poți face este să stabilești alături de colegii de apartament să luați cina împreună, astfel încât să vă lăsați problemele și grijile deoparte și să vă bucurați de câteva clipe liniștite și de relaxare. 
   Dacă locuiești alături de copii
   Dacă locuiești alături de copiii tăi în această perioadă de distanțare socială și te gândești că nu ai ce activități de făcut cu el, află că există o mulțime de variante. De la podcast-uri speciale pentru ei, tururi virtuale ale muzeelor, videoclipuri educaționale pe YouTube, cursuri online, toate te vor ajuta să îți menții copilul activ, totodată reușind să și învețe pe parcursul izolării. 

   Dacă locuiești cu partenerul
   Pentru cupluri, izolarea este momentul ideal în care să își reevalueze relația. Este normal ca într-o asemenea situație fiecare dintre parteneri să se simtă stresat sau sufocat, însă amândoi trebuie să își dea seama că prin comunicare puteți rezolva eventualele conflicte. Acordați-vă spațiu și petreceți pe parcursul zilei și timp departe unul de celălalt, fiecare preocupându-se de propriile activități.
   Dacă locuiești singură
   Persoanele care locuiesc singure resimt la un nivel mult mai intens această izolare, care poate vine și cu anxietate sau atacuri de panică. E esențial ca într-o astfel de perioadă să îți păstrezi calmul, dar și să te preocupi de sănătatea ta mintală. În acest sens, dacă te simți încărcată emoțional și ai nevoie de ajutor specializat, poți apela la servicii de consiliere psihologică online care te vor ajuta să treci cu bine peste distanțarea socială. În același timp, dacă o persoană apropiată trece prin aceleași stări ca tine, ajut-o deoarece prin acest mod îți poți controla și propria anxietate. De asemenea, uită-te la filme, citește o carte, urmărește un show de stand-up, reorganizează-ți garderoba, fă orice crezi că te face fericită și te binedispune. 
   elle.ro
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Baroana Shackleton de Belgravia, printre ai cărei clienţi s-au numărat Sir Paul McCartney, prinţul de Wales, Madonna şi Liam Gallagher, a dezvăluit care sunt estimările din branşa sa în contextul în care un număr tot mai mare de familii intră în autoizolare pentru reducerea răspândirii virusului, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.
   Supranumită "Magnolia de oţel", pentru abilităţile, dar şi pentru farmecul ei, Shackleton le-a spus colegilor din Palatul Westminster: "Predicţia în rândul avocaţilor (specializaţi) în divorţuri este că, în urma izolării autoimpuse, este foarte probabilă creşterea ratei divorţurilor".
   "De obicei, se înregistrează vârfuri (ale ratei divorţurilor) după expuneri îndelungate în vacanţele de vară şi de Crăciun. Nu este greu de imaginat ce se va întâmpla când familiile vor fi limitate pe o proprietate pentru o perioadă lungă de timp", a explicat ea.
   Opinia sa a fost împărtăşită de avocata specializată în divorţuri Amanda Rimmer, care a declarat că autoizolarea poate aduce la suprafaţă "tensiuni existente". "Pentru unii, perspectiva de a fi pus în carantină cu partenerul de viaţă reprezintă o ocazie binevenită de a petrece timp împreună, dar pentru alţii, poate aduce la suprafaţă tensiuni existente în relaţia lor", a adăugat specialista.
   "Adesea, când cuplurile se confruntă cu situaţii stresante şi grave, acest lucru îi poate determina pe unii dintre ei să îşi reevalueze viaţa şi ceea ce este important pentru ei. În timp ce încercăm cu toţii să navigăm cât mai bine în timpul acestei pandemii, nu m-ar surprinde dacă, atunci când lucrurile se vor linişti, vom observa o înmulţire a cuplurilor care vor căuta să pună capăt relaţiei lor", a mai spus Rimmer.
   Shackleton a făcut aceste declaraţii în Camera Lorzilor, în timpul celei de-a doua lecturi a proiectului Legii Dreptului Internaţional Privat (Implementarea Acordurilor), notează Press Association.
   agerpres.ro
 •