Tot ce trebuie să știi să faci până la 25 de ani


  Am scris multe despre cum să ne organizăm viața și să atingem succesul. Însă este foarte greu să fii cool și cu adevărat de succes dacă țeava din baie e spartă, iar în bucătărie e mizerie totală. Un om de succes este stăpân pe viața sa, chiar și pe cele mai mici detalii ce țin de casa în care acesta trăiește. Este o rușine dacă la 25 de ani nu știi să faci anumite lucruri ce țin de locuința ta.

pexels-photo-29284-1024x683.jpg

1. Să știi să repari instalațiile sanitare
Nu este neapărat să știi în cele mai mici detalii tot ce ține de instalațiile sanitare. Însă este obligatoriu să ai o idee despre ce reprezintă ele, să știi unde se află robinetul în caz că s-a spart vreo țeavă.
Consecințele unui astfel de incident casnic pot fi groaznice: în scurt timp vecinii tăi pot fi inundați. Nu te lenevi și rezervă-ți 5 minute pentru a afla unde și cum este construit sistemul de instalații sanitare în locuința ta.

2. Să știi cum să utilizezi instalațiile cu gaze
Sunt sigură că ai auzit de numeroase tragedii, cauza cărora a fost utilizarea incorectă a instalațiilor de gaze. Deci este absolut obligatoriu să știi cum se utilizează un aragaz și un cazan care funcționează cu gaze și ce trebuie să faci atunci când simți miros de gaze în locuință.

3. … și instalațiile electrice
Nu trebuie să uităm și de electricitate. Cabluri vechi sau o priză care aruncă scântei – probleme sunt o mulțime. Trebuie doar să știi să repari ceva sau cel puțin să știi în ce stare sunt instalațiile electrice din casa în care trăiești.

4. Să știi care sunt numerele de urgență și cele utile în situații excepționale
Numerele serviciilor de urgență trebuie să le avem tipărite în memorie din copilărie. De asemenea, trebuie să cunoști și numerele de telefon ale unor specialiști care ar putea să rezolve o anumită problemă din locuința ta, dacă tu nu ești capabil.

5. Să știi să gătești
Poți să nu fii un amator al gătitului. Poți să nu știi cum se gătesc anumite bucate din bucătăria franceză. Este rușinos să nu știi să pregătești o supă sau o salată. Și astăzi Internetul este plin de tot felul de rețete culinare, care mai de care mai simple. Și până la urmă, fiecare poate să coacă o bucată de carne și niște legume la grătar.

6. Să știi cum să utilizezi instrumentele din bucătărie
Odată și odată va trebui să pregătești cina. Pentru a impresiona persoana care îți este dragă, pentru a-ți bucura părinții sau pentru a demonstra cuiva că ești o persoană independentă. Sunt o mulțime de motive. Însă chiar și pentru cele mai simple rețete, trebuie să știi cum să utilizezi corect instrumentele din bucătărie.
Învață să ascuți cuțite. Află care tigaie este mai bună pentru pregătirea cărnii și care pentru pregătirea legumelor. Aceste cunoștințe îți vor fi de folos.

7. Păstrează curățenia pe masa de lucru
Imaginează-ți: Tim Cook vine la muncă, iar pe masa lui stau 8 căni cu resturi de cafea, hârtii boțite, creioane rupte, resturi de radieră, hârtii de la ciocolate… Este greu să te gândești la una ca asta și aproape imposibil să îți imaginezi așa ceva.
Dacă vrei cu adevărat să obții ceva în viața ta, nu îți poți permite să ai haos și mizerie pe masa de lucru. Dezordinea creativă – este înțeleasă și e ceva normal: ea apare în urma efortului depus, însă trebuie să dispară imediat ce ai finisat procesul de muncă.

8. Să faci diferență între instrumente
Care este diferența între o șurubelniță și o cheie tubulară? Câte tipuri de ciocane sunt și cum trebuie utilizate? Pentru cineva, aceste întrebări fac parte din domeniul „cultură generală”. Din păcate, mulți tineri habar nu au cum sunt utilizate aceste instrumente.
S-ar putea să nu fii nevoit să ții vreodată un ciocan în mână, un topor sau un fierăstrău. Însă nu este rău dacă vei ști cum se mânuiesc aceste instrumente pentru a nu fi pus în situația să apelezi la un profesionist atunci când va apărea vreo problemă.

9. Să înveți regulile fundamentale pentru renovarea locuinței
Cunoștințele de bază pentru decorarea unei camere sau pentru o renovare totală sunt binevenite întotdeauna.

10. Să știi să schimbi lacătul de la ușă
Să deprinzi această abilitate este foarte ușor și nu vei fi nevoit să o pui practică foarte des. Îți va fi de folos în cazul în care ți-ai pierdut cheile sau te-ai mutat într-o nouă locuință.

1-.jpg11. Să ai grijă de garderoba ta
O altă istorie din viața unui om de succes. Sergey Brin îl vizitează pe Larry Page, își scoate papucii, însă la un ciorap are găuri. Este un eveniment de o probabilitate mică, să recunoaștem.
Ciorapi, tricouri, pantaloni și cardigane care nu mai pot fi îmbrăcați trebuie aruncați imediat. Fă din aceasta un obicei.

12. Să știi să repari îmbrăcămintea
Trebuie să mai știi să coși și să repari îmbrăcămintea. Să coși un nasture. Și astfel vei reuși să faci față cu succes momentelor penibile când ți-au căzut nasturii de la cămașă.

13. Să știi cum să achiți facturile pentru servicii
Într-un moment vei fi nevoit să achiți facturile pentru servicii. Și, ciudat, dar acest fapt poate fi o noutate pentru unii tineri. Probabil trăiești cu părinții sau partenerul tău îndeplinește această sarcină. Deci, trebuie să te informezi cum decurge acest proces și unde poți să achiți facturile. Acest lucru îți va permite să îți administrez finanțele.

14. Să poți să îți planifici bugetul
Este o activitate de legătură cu cele enunțate mai sus (vezi punctul 13) – capacitatea de a-ți administra bugetul. Pentru început, poți utiliza aplicațiile mobile, create special pentru cei cărora le este greu să-și distribuie rațional banii.

15. Să poți primi oaspeți
Să fii stăpânul propriei case este o adevărată știință. Și trebuie să ai grija ca fiecare om care a intrat în casa ta să se simtă confortabil. Să poți primi oaspeți trebuie să înveți.

16. Să utilizezi corect computerul
Suntem în anul 2017, iar pe net încă circulă întrebări despre cum să reinstalezi sistemul de operare sau cum să scapi de reclama de pe YouTube. Sunt niște probleme care se repare cu câteva click-uri.
Abilitatea de a utiliza pachetul Microsoft Office sau cele mai simple funcții ale Photoshop-ului nu sunt pentru bifă în CV, ci pentru dezvoltarea ta profesională.
Învață să utilizezi corect gadget-urile.

17. Să știi totul despre securitatea online
Probabil ai văzut nenumărate reclame în care ți se spune că ai primit un milion de dolari. Iar pentru asta ți se cere parola de la contul de Facebook sau email.
S-ar părea că asemenea lucruri sunt banale în ziua de astăzi. Însă nu este nimic în plus dacă te vei mai informa despre tot ce înseamnă securitatea online.

18. Să identifici escrocii
Ai primit un mail în care ți se cere să scrii Apple ID și parola într-o formă specială. Fiind un om de bună-credință, îndeplinești neapărat solicitarea și transmiți aceste informații. Peste câteva minute, iCloud-ul este blocat, iar toate datele tale sunt în mâinile unor străini. Aceasta este o scurtă relatare despre cum are loc furtul de date personale în cazul vedetelor de la Hollywood. Un asemenea caz avut loc câțiva ani în urmă.

Hackerul, care a fost arestat între timp, a declarat că el a trimis scrisori din numele Apple, iar majoritatea oamenilor nu s-au grăbit să verifice autenticitatea mesajului.

Trebuie să știi să identifici un escroc și să știi ce înseamnă phishing și scam. Este imposibil să supraviețuiești online fără să știi aceste lucruri de bază. Altfel vei ajunge în rândul proștilor.

19. Să știi cine trăiește lângă tine
Este bine să știi cum arată cei care trăiesc în apropiere de tine sau chiar după perete. Face-ți schimb de numere de telefoane cu un vecin – s-ar putea să ai mare nevoie într-o zi.

20. Să știi ce să faci dacă s-au stricat aparatele electrocasnice
Toate aceste aparate au tendința să se defecteze într-o bună zi, iar în multe cazuri pot fi reparate. Uneori chiar gratuit, dacă ai un tichet cu garanție. Trebuie să înveți să păstrezi actele fiecărui aparat electrocasnic și să știi unde poți să mergi atunci când s-a defectat.

df0ae2008987.jpg21. Să ai grijă de tine
Oamenii judecă după haine. Nu este bine, nu este rău. Este pur și simplu așa. Pentru ca oamenii să te perceapă ca o persoană adecvată, trebuie să ai grijă de tine. Păr curat, haine îngrijite, piele îngrijită și un parfum ales corect – toate acestea se referă și la bărbați și la femei.

22. Să ai grijă de sănătatea ta
Este imposibil să ai grijă de aspectul tău fizic fără să ai grijă de sănătate. Oamenii sănătoși sunt oameni frumoși, pentru că starea organismului tău este redată prin felul în care arăți.
Și totuși, sănătatea este cea mai importantă în viața noastră. Este straniu să nu avem grijă de noi, să ne fie frică de stomatologi, să ignorăm medicii, etc.

23. Să te îmbraci corect
La o întâlnire de afaceri nu vei îmbrăca o rochie de seară sau un smoching. La o petrecere cocktail nu vei îmbrăca șorți, tricou și șlapi. Sigur – fiecare se îmbracă cum își dorește, însă totuși, regulile dress-codului trebuie învățate de toți.

24. Să știi să te orientezi în spațiu
GPS-ul — este un gadget cool, însă trebuie să știi să te orientezi în spațiu singur. Acest lucru poți să îl înveți interesându-te de anumite locații din zona în care locuiești. Acolo, fără să ai o hartă, vei reuși să ajungi din punctul A în punctul B fără nicio problemă.

dozadesucces.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • maria981s
   De maria981s
   „Draga mea, în curând vom deveni părinți”


   „Dragă mea, nu plânge. Ăsta e doar un film”
   „Dragul meu, nu plânge. Ăsta e fotbal”


   „Apoi ea spune că nu ține minte sfârșitul filmului”

   „Ai luat totul necesar? Da.”
   „Ești sigur că ai luat totul necesar?. Întocmai.”
   „Nu-mi pot găsi lenjeria. Eu cred că am uitat-o.”

   „Ce drăguț”


   diez.md
  • maria981s
   De maria981s
   Uğur spune că ideea i-a venit după ce a observat cât de greu le este sirienilor să facă lucruri obișnuite, care fac parte din rutina zilnică a altor oameni. Să facă duș sau cumpărături este pentru ei un adevărat lux, ceea ce pentru alții este o normalitate. 
   Mai jos puteți vedea câteva dintre creațiile sale.
   zugo.md
  • Calandrella
   De Calandrella
   Estrogenul
   Estrogenul este un hormon produs de ovare, dar este prezent într-o cantitate foarte mică și la bărbați. Este implicat în producția de colagen și menținerea stării de hidratare a pielii. Odată cu înaintarea în vârstă – după 40 de ani – nivelul de estrogen scade, ceea ce face ca pielea să se subțieze și să își piardă elasticitatea.
   Un nivel prea ridicat al estrogenilor afectează, de asemenea, aspectul pielii. Una dintre afecțiunile des întâlnite este melasma (hiperpigmentarea pielii, de obicei la nivelul feței) care apare mai ales în timpul sarcinii.
   Testosteronul
   Testosteronul stimulează activitatea glandelor sebacee, care au rolul de a proteja pielea împotriva factorilor nocivi din mediul extern, prin producerea unei substanțe grase (sebum). În cazul femeilor, prea mult testosteron duce la sindromul ovarelor polichistice, acnee, căderea părului și hirsutism.
   Persoanelor care se confruntă cu un exces de sebum le este recomandat, printre altele, să limiteze consumul de produse lactate, care conțin hormoni ce pot stimula producția de sebum și să consume alimente care conțin Omega-3 (macrou, somon, spanac, broccoli, nuci) și zinc (semințe de dovleac, linte).
   Cortizolul
   Numit și hormonul stresului, cortizolul este produs de glanda suprarenală și este eliberat ca răspuns la stres. Ritmul în care trăim face ca nivelul cortizolului să fie mai mereu crescut și noi să fim expuși riscului de a suferi de hipertensiune arterială sau depresie.
   La nivelul pielii, stresul cronic poate duce la agravarea acneei și a eczemelor. Excesul de cortizol este și una dintre cauzele apariției vergeturilor – despre celelalte cauze și cele mai bune metode de tratament poți citi mai multe aici.
   Hormonii tiroidieni
   Hormonii tiroidieni sunt produși de glanda tiroidă. Secreția insuficientă de hormoni tiroidieni este ceea ce numim hipotiroidie, în timp ce secreția excesivă determină hipertiroidia.
   În primul caz, când tiroida nu produce suficienți hormoni tiroidieni, apar problemele de concentarare, oboseala, intoleranța la frig, iar pielea este foarte uscată. Când, dimpotrivă, tiroida produce hormoni în exces, acest lucru se manifestă prin stări de anxietate, iritabilitate, insomnie, scăderea în greutate, iar la nivelul pielii, apare traspirația excesivă. Doar medicul poate recomanda un tratament adecvat, după realizarea unor analize specifice.
   psychologies.ro
  • Calandrella
   De Calandrella
   Despre femei: La 30 de ani trebuie să ai…
   … o piesă de mobilă care să nu fie moştenire de familie.
   … ţinuta perfectă dacă şeful sau bărbatul visurilor tale îţi spun să fii gata într-o oră.
   … o poşetă, un geamantan şi o umbrelă de care să nu-ţi fie ruşine că le porţi.
   … un trecut suficient de suculent pentru a ţi-l aminti cu plăcere la bătrâneţe.
   … o adresă de e-mail, o căsuţă vocală şi un cont bancar la care nimeni în afară de tine să nu aibă acces.
   … un prieten care te face să râzi şi altul care te lasă să plângi.
   … un set de şurubelniţe, o bormaşină portabilă şi un sutien negru de dantelă.
   … ceva ridicol de scump pe care ţi l-ai cumpărat doar pentru că meriţi.
   … un program de exerciţii fizice, un set de produse cosmetice şi un plan de bătaie pentru problemele de frumuseţe care vor urma după 30 de ani.
   … un start solid într-o carieră care îţi place, o relaţie satisfăcătoare şi o imagine de ansamblu a lucrurilor pe care vrei să le îmbunătăţeşti în viaţa ta.
   … cum e să te îndrăgosteşti fără să-ţi pierzi capul.
   … cum te simţi la gândul că vei avea copii.
   … cum să părăseşti un bărbat , cum să-ţi demisia de la job şi cum să ai o dispută cu un prieten fără să rupi relaţia.
   … când să te străduieşti mai mult şi când să renunţi pur şi simplu.
   … unde să te duci când sufletul tău are nevoie de alinare.
   … că nu poţi modifica lungimea picioarelor, lăţimea şoldurilor şi temperamentul părinţilor tăi.
   … că ai avut, poate, o copilărie perfectă, dar s-a terminat de mult.
   … ce ai face şi ce n-ai face pentru dragoste şi bani.
   … în cine să ai încredere, în cine să nu ai încredere şi de la cine să nu iei lucrurile personal.
   … să nu-ţi ceri iertare pentru ceva ce n-ai făcut.
   sfatulparintilor.ro
  • Calandrella
   De Calandrella
   Pe picioare
   Piciorul este un simbol al umilinței și al integrității. Persoanele care se spală prima oară pe picioare sunt altruiste, capabile să trăiască și care se bucură de orice clipă a vieții.
   Pe mâini

   Mâinile au fost întotdeauna un simbol al forței, unității și solidarității. Oamenii care își spală mâinile mai întâi în duș nu cedează de teamă. Sunt extrem de idealiști și vor tinde întotdeauna spre ce este mai bun.
   Pe față
   Fața este zona care ne permite să vedem, să auzim, să mirosim și să mâncăm. Pentru tine, cel mai important lucru este starea materială și ai face orice pentru a avea multe lucruri materiale. Oamenilor din jurul tău le este greu să te înțeleagă, însă pe tine nu te interesează părerea lor. Ești o fire egoistă și de aceea, în dormitor nu te remarci ca fiind o amantă pricepută. Te gândești prea mult la tine.
   Pe umeri și gât
    
   Oamenii care își spală umerii sau gâtul prima oară sunt foarte muncitor și extrem de competitivi. Nu acceptă să fie refuzați și vor face orice pentru a-și atinge scopurile.
   Șase iluzii optice care dezvăluie părțile ascunse ale personalității tale
   Pe piept
   Pieptul este o zonă sensibilă pentru toate mamiferele, care se vor strădui să o protejeze cu orice preț. Dacă vă spălați mai întâi pieptul la duș, sunteți tipul de de persoană care se simte confortabil în propria piele. Încrederea voastră este un lucru pe care mulți o admiră pentru că întotdeauna vă arată calea cea dreaptă în viață. Despre astfel de oameni se crede că sunt corecți și că nu le place să fie distrași atunci când se concentrează să rezolve ceva. Ei sunt destul de nerăbdători cu oamenii care nu văd lucrurile așa cum le văd și ei.
   La subraț
   Aceste persoane sunt muncitoare și indispensabile. În general, sunt persoane populare și cu picioarele pe pământ. Aceste persoane sunt foarte săritoare când cineva se află la nevoie. Nu au cine știe ce abilități în dormitor și nu reușești să-ți satisfaci mereu partenerul.
   Zona intimă
   Oamenii care la duș își spală prima dată zona intimă sunt foarte timizi. Ei nu au încredere în forțele proprii,nu au mulți prieteni și sunt văzuți de cei din jur ca plictisitori și neinteresați. Perseverența este slăbiciunea lor și au tendința de a renunța cu ușurință.
   Pe păr

   Dacă te speli prima dată pe păr atunci când intri în duș, înseamnă că ești o fire artistică, iar visatul cu ochii deschiși este hobby-ul tău preferat. De aceea, poți realiza ceea ce alte persoane nu pot. Atunci când te afli într-o relație, știi foarte bine cum să îți satisfaci partenerul.
   Pe brațe
   Despre persoanele care-și spală mai întâi brațele se crede că sunt dependenți de serviciu și că muncesc din greu. Sunt foarte populare și sunt mereu dispuse să-i ajute pe alții. Ce nu reușesc ele să înțeleagă este dacă cei din jur sunt sinceri cu ele sau nu. De asemenea, se mai spune că sunt nesiguri și foarte nemulțumiți de rezultate.
   Pe spate
   Oamenii care își spală mai întâi spatele sunt precauți și rezervați. Sunt introvertiți și singuratici. E foarte greu să le câștigi încrederea, dar și când o faci, vei câștiga un prieten de nădjede.
   www.tabu.ro

 •