Top 6 tradiţii ciudate de Paşte din alte ţări


    Paştele înseamnă, pentru majoritatea creştinilor, ouă încondeiate, iepuraşi, carne de miel şi cozonaci. Unele popoare au adaptat Paştele la tradiţiile locale. Iată câteva tradiţii ciudate de Paşte din alte ţări.

57233197c6e2b_traditiipaste.jpg

 

Cehia şi Slovacia: Femeile sunt biciuite

 

În ambele ţări, femeile abia aşteaptă venirea Paştelui pentru a fi…biciuite. Bărbaţii le biciuiesc cu bice realizate manual din sfori şi panglici. Procedura bizară nu este dureroasă, ci amuzantă şi se presupune că aduce sănătate şi frumuseţe femeilor.

 

Finlanda: Paşte ca un Halloween

 

Finlandezii au o tradiţie şi mai ciudată de Paşte: copiii se îmbracă în vrăjitori şi poartă la gât mături. Mai mult, ca şi de Halloween, copiii se plimbă prin vecini în căutare de dulciuri şi oamenii aprind focuri mari pentru a-i proteja de vrăjitoarele reale.

 

Australia: Marsupialul de Paşte

 

Australienii văd iepuraşii ca pe nişte dăunători, care le strică recoltele. De aceea, animalul care aduce ouăle de Paşte şi care este turnat în ciocolată este un şoarece marsupial, aflat pe cale de dispariţie.

 

 


 

Columbia: Miel înlocuit de iguana şi broaşte ţestoase
Columbienii nu mănâncă miel de Paşte, ci feluri tradiţionale locale, cum ar fi mâncare de iguană, broască ţestoasă sau rozătoare mari.

 

Germania: Ouăle de Paşte se agaţă în copaci
Dacă în America şi alte zone, tradiţia de Paşte este să cauţi ouăle încondeiate sau de ciocolată, nemţii au un obicei bizar. Ei atârnă ouă colorate în ….copaci, inclusiv în cei de pe străzile marilor oraşe.

 

Grecia: Ouă încondeiate, exclusiv pe roşu
Grecii păstrează ideea de bază a Paştelui şi anume că ouăle roşii au apărut după ce sângele lui Hristos a curs de pe cruce pe ele. Astfel, grecii nu vopsesc ouăle în alte culori, ci doar în roşu şi le folosesc înclusiv la prepararea unui tip de pâine specială de Paşte.

 

unica.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.