Sute de donatori și-au manifestat bunătatea în cadrul campaniei ,,În braţele mamei”. Impactul


  Pentru al nouălea an consecutiv, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a desfășurat campania de Crăciun „În brațele mamei”. Scopul campaniei a fost susţinerea cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate, asistate în programul ,,În braţele mamei”.

cover_event_fb_100.jpg

Toţi cei care au fost sensibilizaţi de istoriile de viaţă publicate în timpul campaniei, echipe și famii, au avut posibilitatea de a le sprijini prin acţiuni, precum: târguri de caritate, donaţii online/terminale, evenimente în echipă, felicitări personalizate, colecte de produse, etc.

IMG_1838.JPG

În rezultatul acestor exemple de bunătate, peste 500 de copii din comunitate au primit daruri de Crăciun și au fost asigurate nevoile de produse de igienă și fonduri pentru un trimestru de activitate al Centrului Maternal ,,În brațele mamei”, unde în prezent 10 cupluri mamă-copil primesc asistență complexă.

IMG_0227.JPG

Mihaela Belei, coordonator program ,,În brațele mamei”: „ În acest an, am reușit să facem sărbătorile de iarnă mai frumoase pentru sute de copilași. Ne bucurăm că această campanie a devenit o tradiție de implicare pentru multe familii și echipe, care au ajuns atât în Centrul Maternal, cât și la copiii asistați de Diaconia în satele din întreaga țară. Istoriile de viață pe care le cunoaștem în acest proiect, pot fi o motivație pentru fiecare de a se implica pe parcursul întregului an, iar exemplele frumoase ale donatorilor pe care i-am cunoscut grație acestei campanii, inspiră!”

IMG_0257.JPG

Mulţumim tuturor celor  care, cu multă bunăvoinţă şi dedicare, au făcut voluntariat sau au donat  la evenimentele organizate în Chişinău și în diasporă.

PRO_2275.jpg

Din 2010 până în prezent, peste 126 cupluri au primit șansa de a crește fericiți alături de mamele lor. Beneficiarii programului sunt cuplurile mamă-copil cu risc de abandon (mame minore, mame orfane, mame singure, etc.) care primesc  asistență prin intermediul a trei componente: găzduire în Centrul Maternal, unde sunt dezvoltate abilități de viață independentă, Centrul de găzduire secundară şi asistența lor în comunitate pentru integrarea completă.

IMG_1578.JPG

Doritorii de a sprijini campania o pot face în continuare printr-o donație online pe: www.diaconia.md/e-donații.

Campania din acest an este organizată cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Fa o fapta buna astazi! Alătura-te miilor de oameni care au ales sa nu stea indiferenti. In curând putem spune ca impreuna am făcut un miracol! 
   Scrisoarea mamei, Irina Grabazei a sensibilizat o lume intreaga:
   "Este cea mai indurerata scrisoare pe care o mama o poate scrie vreodata, dar aici sunt, impartasind povestea bebelusului meu Robert.
   Mi-am purtat baietelul in pantec timp de 9 luni, asteptand sa vina pe lume si sa isi cunoasca surioara mai mare. Robert s-a nascut pe 1 octombrie la Chisinau. Cand l-am tinut pentru prima data in brate am stiut cum este sa te simti implinit. Dupa 4 ani de la nasterea fetitei noastre Emilia, Dumnezeu ne-a binecuvantat cu un baietel. L-am adus acasa pe Robert, iar fericirea noastra era nemarginita. 
   La o luna de la nastere, la un control la doctor, ni s-a spus ca ar trebui sa dam o analiza genetica pentru ceva numit “amiotrofie spinala”. Am stiut ca cea mai mare temere pe care un parinte poate sa o aiba vreodata se poate adeveri. Chiar daca nu a vrut sa ne dea detalii ca sa nu ne sperie, la un search pe Google, am gasit: “Boala genetica numarul 1 care omoara cei mai multi bebelusi pana la 2 ani”. 
   Continuam sa citesc si simteam pana in maduva oaselor ca asta e boala care imi fura copilul, am refuzat sa cred, dar stiam ca e adevarat. Am facut 3 teste genetice in diferite laboratoare pentru a ne convinge. Pana sa primim rezultatul, aveam speranta ca poate este altceva, orice alta veste ar fi fost mai usor de tratat decat acest diagnostic crunt.
   Cand am primit primul rezultat, am facut cunostinta cu durerea nemarginita. Singurul lucru pe care il simteam era Nedreptate… si nu, nu nedreptate pentru noi, ci pentru el! Toti pasii pe care noi ii primim cu o normalitate debordanta, pentru ei inseamna lupta. Robert trebuie sa lupte ca sa respire, ca sa manance, ca sa miste fiecare parte a corpului. Am simtit nedreptate si ingrijorare pentru viitorul lui, mai ales intr-o societate care nu face loc si persoanelor cu nevoi speciale. Acum 5 ani, nicaieri in lume nu exista tratament pentru aceasta boala. Copiii erau tintuiti la pat, ei respirau si mancau datorita aparatelor. Acum exista o speranta pentru Robert. 
   Pare strigator la Cer sa te gandesti ca viata ar putea avea un pret, dar da, unica lui sansa este acest vaccin poate opri boala copilului nostru si costa 2.100.000 $. Nu ne-am gandit vreodata ca va fi nevoie sa apelam la ajutor, dar aceasta greutate este mai mare decat ne-am fi putut imagina.
   2 milioane de euro este o suma enorma, nu stim daca exista vreo sansa ca sa se stranga acesti bani, dar stim ca puterea oamenilor este mare, iar noi nu vrem sa renuntam sa credem. Nu stiu de ce viata ne da astfel de incercari, dar ma uit in ochii lui Robert si stiu ca a venit sa faca minuni. Aceasta suma sperie, dar optimismul meu de mama vrea sa creada ca daca 2 milioane de oameni ar da cate 1 euro, Robert ar putea avea o sansa la viata. 
   Nici un copil nu merita sa sufere, toti copiii merita sa traiasca si sa faca din lumea asta un loc mai bun!"
   Aproape 1 milion de $ deja a fost strans, depinde de fiecare dintre noi daca Robert va vedea luminita de la capatul tunelului. 
   caritate.md
  • julia122997
   De julia122997
   Campania este marcată în fiecare an în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie și are drept scop creșterea gradului de conștientizare și de mobilizare a societății pentru a preveni violența, transmite Știri.md.
   În Moldova, campania este organizată pentru al 17-lea an consecutiv, iar mesajul anului 2019 este Colorează lumea în oranj: Generația Egalității unită împotriva violului!
   Conform datelor statistice, în Republic Moldova  femeile  sunt agresate, cele mai des în cercul familiei. În același timp, violența în familie deseori rămâne în tăcere, nefiind percepută ca o crimă, victima suferind luni sau chiar ani de zile.
   În acest sens, Inspectoratul General al Poliției cu suportul organizaţiile internaţionale cum ar fi Fondul ONU pentru Populaţie și  Misiunea OSCE în RM, UN WOMEN, Promo-LEX, dar și alte organizații care aduc un aport considerabil în eradicarea fenomenului violenţei în familie, va desfășura activități de informare, seminare informativ-educaționale, mese rotunde cu autoritățile implicate, dar și alte activități.
   Menționăm că, prevenirea şi combaterea violenţei faţă de femei şi  protecția victimelor violenței în familie, este una din prioritățile Poliției, în acest sens fiind întreprinse măsuri concrete pentru a putea proteja victima în caz de violență.
   Începând cu 16 martie 2017, pentru prima dată în Republica Moldova, prin lege a fost instituit ordinul de restricție de urgență, ce presupune o măsură provizorie de protecție a victimei violenței în familie. 
   Această măsură este aplicată doar de poliție ca urmare a evaluării riscurilor în baza completării unui chestionar. Astfel, polițiștii  reacționează  imediat la apelul persoanei supuse violenței și  înlătură agresorul din familie, fără a mai fi necesară intervenția instanțelor de judecată sau cererea obligatorie a victimei.
   Actualmente, pentru încălcarea ordonanței de protecție orice agresor riscă încă un dosar penal. Astfel, pentru o acțiune nechibzuită acesta riscă  să fie penalizat pe două capete de penalizare, pentru admiterea violenței în familie, precum și pentru încălcarea ordonanței de protecție.
   În vederea asigurării protecției victimelor violenței în familie, pe parcursul anului curent, Poliția a eliberat 3.255 ordine de restricție de urgență, în privința agresorilor familiali, iar de la începutul instituirii acestei măsuri de protecție au fost  eliberate peste 9.300 de ordine de restricție de urgență. 
   Totodată, Poliția a supravegheat 435 ordonanțe de protecție emise de instanțele judecătorești în privința agresorilor familiali. 
   În această perioadă, au fost înregistrate 1623 de cazuri ce atentează la valorile familiale, dintre care 772 au fost examinate conform Codului penal, iar 851 au fost documentate prin prisma legislației contravenționale. Agresorii fiind 624 bărbați și 83 de femei.
   Pentru încălcarea ordinelor de restricție de urgență, 234 agresori au fost sancționați contravențional în baza art. 3181 Cod contravențional, iar pentru încălcarea ordonanței de protecție, Poliția a inițiat 233 cauze penale conform art. 3201 Cod penal.
   În primele nouă luni ale acestui an, victime ale infracțiunilor au devenit 555 femei și 152 bărbați, dintre care 55 fete și 13 băieți. Iar șapte femei au fost supuse violențelor fizice, soldate cu moartea.
   Pe această cale, Inspectoratul General al Poliției îndeamnă societatea să se alăture eforturilor autorităților în combaterea acestui fenomen, iar atunci când sunteți martorii unei acțiuni violente, să nu rămâneți indiferenți!
   stiri.md
  • julia122997
   De julia122997
   У Влада тяжелая форма церебрального паралича, которая не позволяет ему передвигаться и кушать самостоятельно. Он не контролирует свое тело, плохо разговаривает и не может долго сидеть. Его левая ручка не способна удержать ничего тяжелее маленького кусочка хлеба или печенья, а правая почти не двигается. Несмотря на это, Влад очень улыбчивый и жизнерадостный мальчик. 
   Владу срочно нужна реабилитация и коррекционные занятия, чтобы укрепить его мышцы, развить моторику и речь. В районной больнице семье предложили проходить бесплатную реабилитацию в специализированном санатории, но только один раз в 6 лет. Этого недостаточно. Детям с таким диагнозом нужны постоянные занятия с физиотерапевтами, невролагами, логопедами. Платный сеанс реабилитации стоит от 500 до 2000 леев. Таких денег у мамы Влада нет. Она воспитывает сына одна в старом доме, который достался ей от бывшего супруга.

   Мальчик также нуждается в специальной детской инвалидной коляске. Та, которой они пользуются сейчас, предназначена для взрослых людей и не подходит для Влада. Ему нужна коляска с поддержкой головы, откидной спинкой, фиксаторами для ног и бедер. Семье также не хватает средств гигиены и продуктов питания.
   В этом году организаторы Maratonul de Crăciun by Naturalis предлагают собрать помощь для Влада Пынзарь. Часть ваших регистрационных взносов будут переданы семье для покупки коляски и всего необходимого для ребенка. Уверены, что ваша помощь облегчит жизнь Влада и его мамы. Мальчик сможет чаще выходить на улицу, а в будущем даже участвовать в Marathon for All.
   Для Влада вы также можете пожертвовать продукты питания, средства личной гигиены, детские вещи в офисе Simpals, ул. Каля Орхеюлуй 28/1. Перечислить финансовую помощь можно на счет:
   Forum Asociația Obsteasca
   adresa: MD-2059, mun.Chisinau, str. Calea Orheiului,28/1
   c/f: 1013620006827
   IBAN LEI: MD83VI000002224303324MDL
   IBAN USD: MD13VI022240300000361USD
   IBAN EUR: MD31VI022240300000447EUR
   Banca: BC'Victoriabank'SA fil.N3 Chisinau, codul bancii: VICBMD2X416
   Destinație: «Donație pentru Vlad»

    
   Maratonul de Crăciun by Naturalis pregătește un miracol pentru Vlad Pânzari
   În satul Florițoaia Nouă, raionul Ungheni, locuiește un băiețel de 10 ani - Vlad Pânzari. Acesta s-ar juca în stradă cu copiii de seama lui, ar citi cărțile preferate și și-ar bucura mama cu victorii sportive, însă nu poate să o facă, deoarece suferă de paralizie cerebrală.

   Vlad a fost diagnosticat cu o formă severă de paralizie cerebrală care nu îi permite să se miște și să mănânce de sine stătător. Nu-și poate controla corpul, vorbește cu greu și nu poate sta mult timp așezat. Mâna lui stângă nu poate să țină nimic mai greu decât o bucată mică de pâine sau un biscuit, iar cea dreaptă se mișcă cu greu. În ciuda acestui fapt, Vlad este un băiat foarte zâmbitor și bine dispus.  
   Vlad are nevoie urgentă de reabilitare și sesiuni corective pentru a-și întări mușchii, a-și dezvolta abilitățile motorii și vorbirea. La spitalul raional, familiei i s-a oferit să beneficieze de reabilitare gratuită într-un sanatoriu specializat, dar numai o dată la 6 ani. Acest lucru nu este suficient. Copiii cu acest diagnostic au nevoie de sesiuni regulate cu fizioterapeuți, neurologi și kinetoterapeuți. O sesiune de reabilitare costă de la 500 la 2000 de lei. Mama lui Vlad nu dispune de acești bani. Dânsa își crește fiul de una singură într-o casă bătrânească, care i-a rămas de la fostul soț.

   De asemenea, băiatul are nevoie de un scaun rulant special pentru copii. Cel pe care îl folosește acum este destinat adulților și nu este potrivit pentru Vlad. El are nevoie de un scaun rulant cu sprijin pentru cap, un spătar pliabil, fixatoare pentru picioare și șolduri. De asemenea, familia duce lipsă de produse de igienă și produse alimentare.
   Anul acesta, organizatorii „Maratonului de Crăciun by Naturalis” intenționează să colecteze fonduri pentru Vlad Pânzari. O parte din taxele dvs. de participare vor fi transferate acestei familii pentru achiziționarea unui scaun rulant și a tot ceea ce este necesar pentru copil. Suntem siguri că ajutorul dvs. va facilita viața lui Vlad și a mamei sale. Băiatul va putea ieși mai des în stradă, iar în viitor, chiar va putea participa la „Marathon for All”.
   De asemenea, pentru Vlad puteți dona produse alimentare, produse de igienă personală și haine la oficiul Simpals, str. Calea Orheiului 28/1, etajul 2. Iar ajutorul financiar îl puteți transfera în contul:
   Forum Asociația Obsteasca
   adresa: MD-2059, mun. Chișinău, str. Calea Orheiului,28/1
   c/f: 1013620006827
   IBAN LEI: MD83VI000002224303324MDL
   IBAN USD: MD13VI022240300000361USD
   IBAN EUR: MD31VI022240300000447EUR
   Banca: BC'Victoriabank'SA fil.N3 Chișinău, codul băncii: VICBMD2X416
   Destinație: „Donație pentru Vlad”/„Пожертвование для Влада”

   craciun.md
  • julia122997
   De julia122997
   Este vorba despre Liceul Teoretic „Ion Creangă” din s. Hârbovăț, r-nul Anenii Noi; Grădinița nr. 14 din or. Cahul; Grădinița din s.Tuzara, r-nul Călărași; Grădinița nr. 5 din or. Comrat și Școala Profesională din or. Orhei.
   Astfel, Liceul Teoretic „Ion Creangă” din s. Hârbovăț, r-nul Anenii Noi va beneficia de un grant în valoare de 89,492 USD pentru instalarea sistemului de tratare a apelor și repararea blocurilor sanitare.
   Cel de-al doilea grant, în sumă de 86,965 USD, va merge către Grădinița nr. 14 din or. Cahul și va contribui la izolarea termică a pereților exteriori, repararea sistemului de ventilare și achiziționarea echipamentului pentru bucătărie. Grădinița din s.Tuzara, r-nul Călărași a obținut un grant în valoare de 67,437 USD. Proiectul prevede repararea acoperișului, izolarea termică a pereților exteriori și schimbarea ferestrelor instituției.
   Al patrulea proiect  este destinat Grădiniței nr. 5 din or. Comrat. Valoarea investițiilor pentru izolarea termică a pereților exteriori  va fi de 89,926 USD. Școala Profesională din or. Orhei, cu grantul în valoare de 90.909 USD, va reuși izolarea termică a pereților exteriori, schimbarea ușilor și ferestrelor.
   Programul „Kusanone” este un program de finanţare a proiectelor de grant-uri mici în valoare de circa 50 000 - 100 000 USD, fiecare – asistenţă nerambursabilă oferită de către Guvernul Japoniei. Programul „Kusanone” a fost lansat în țara noastră în anul 2008. Pe parcursul a 11 ani de colaborare, sistemul educațional din Republica Moldova a beneficiat de 21 proiecte de acest gen în valoare de cca 1. 626.647 USD.  
   agora.md
  • Moitra
   De Moitra
   Buna ziua toturor,
   Transmiteti linkul dat la cite mai multe persoane. https://www.caritate.md/donations/da-viata-unui-copil, este nevoie de ajutor. Haideti impreuna sa dam viata unui copil.
 •