STUDIU: Elevii moldoveni încep şcoala cu entuziasm, dar se dezamăgesc de la vârste fragede


    Elevii din ţara noastră sunt pasionaţi de şcoală doar până la 11 ani. Este concluzia unui studiu efectuat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit cercetării, în această perioadă, copiii obţin cele mai bune reuşite şcolare.

În acelaşi timp, cele mai sârguincioase sunt fetele, în timp ce băieţii au rezultate mai proaste şi sunt mai agresivi.

 

Elevii îşi schimbă atitudinea faţă de şcoală în jurul vârstei de 15 ani, ceea ce are un impact negativ asupra reuşitelor şcolare. Astfel, la 11 ani fetele sunt ataşate de şcoală în proporţie de peste 60 la sută, iar băieţii, aproape 50 la sută. La 15 ani însă, doar 31 la sută dintre copii rămân pasionaţi de şcoală. Potrivit studiului, cele mai bune reuşite şcolare le au copiii din familii cu un nivel ridicat de trai.

 

La 11 ani, pregătirea pentru ore reprezintă o povară mai mare pentru 19 la sută dintre băieţi. În rândul fetelor, procentul este de 17. La vârsta de 15 ani însă, o treime dintre fete simte povoara activităţilor şcolare. În rândul băieţilor acest indice este de puţin sub un sfert.

 

Agresivitatea, în perioada anilor de şcoală este răspândită mai mult în rândul baieţilor. La 11 ani, 21 la sută dintre ei se implică în conflicte. Printre fete acest indice este de doar trei la sută. La 15 ani sunt agresivi doar 17 la sută dintre băieţi şi patru la sută dintre fete.

 

publika.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.