Start asamblării primelor troleibuze cu aer condiţionat la Chișinău


  A început asamblarea primelor troleibuze cu aer condiţionat de la noi din ţară. Piesele pentru cinci troleibuze din totalul celor 20 au ajuns la Chişinău, iar astăzi angajaţii Regiei Transport Electric au purces la treabă.

1457586731_1414055378_45.jpg

Pentru că este o premieră pentru angajaţii regiei, inginerii au însuşit procesele tehnologice de montare a climatizatoarelor de la colegii din Belarus. Cei mai entuziasmaţi sunt locuitorii Capitalei care spun că abia aşteaptă să circule în condiţii confortabile, transmite Știri.md cu referire la Publika.md. 

Primul lot de componente pentru cele cinci unități de transport a fost livrat vineri de către compania de la Minsk. La Chişinău troleibuzele au ajuns având caroserie şi şasiu, dar fără motor şi echipament electronic. Astfel, în prima etapă meşterii trebuie să asambleze salonul şi să pregătească acoperişului pentru instalarea sistemelor electronice.

"Aerul condiţionat iată sistemul vine aşa, iată aici este un rând, iată al foilea rând este aşa istalat tot frumuşel."

"Faţă de troleibuzele care au fost până acum, aici sunt făcute modificări esenţiale în construcţia acoperişului. Pentru noi acestea sunt lucări noi, până acum noi nu am făcut astfel de lucrări. Noi avem colaborare strânsă cu secţia de constructori şi tehnologi de la uzina producătoare.Orice întrebare se discută prin căile moderne de comunicare", a spus Iurie Boico, tehnolog superior Regia Transport Electric.

Muncitorii spun că mai este mult de lucru, dar speră să se descurce cât mai repede. 

- Azi dimineaţă am început.

-Aveţi mult de lucru aici?

-Da, lucru este foarte mult, cu atât mai mult că ele sunt cu acumulatoare cu climatizoare. Ne descurcăm, încet, încet.

- Acum ce faceţi?

- Acum instalăm barele de protecţie pentru siguranţa pasagerilor.

De confort va avea parte şi şoferul troleibuzului. Asta pentru că şi în cabina acestuia va fi intalat un sistem de aer condiţionat. Mai mult, conducătorul va avea la îndemână un utilaj prin intermediul căruia va putea regla temperatura în salon. 

"De ce nu. Toată Europa are aşa transport. Ar fi bine pentru că toată Europa dispune de acest transport cu aer condiţionat. Pentru copii, pentru bătrâni, pentru toţi. E ceva util."

"Va fi foarte bine dacă vor pune aer condiţionat. Este foarte multă lume, mai ales în numărul 22 care este plin mereu cu oameni. Este imposibil să circuli, nici aşezat nici în picioare nu-i comod, transpirăm. Foarte bine. Te sufoci în troleibuze, dar dacă va fi condiţioner, va fi foarte bine."

"Aer curat, mai uşor o să fie. Suntem mulţi, se încălzeşte aerul."

"Este inconfortabil să mergi într-un transport public şi să te sufoci. E greu, mai ales când este foarte multă lume în transport."

"Aproximativ într-o lună, o lună jumătate preconizăm să scoatem la emitere aceste cinci troleibuze dotate cu sistem de aer condiţionat. Nu este uşor pentru că este o premieră pentru Chişinău. Dar o echipă din cadrul Regiei Transport Electric au fost delegaţi în Republica Belarus la uzina producătoare ca să se familiarizez cu sistemul de aer condiţionat", a spus Dorin Ciornîi

Primele cinci troleibuze vor fi puse în circulaţie după ce un expert din Belarus le va testa. Următoarele componente pentru 15 troleibuze vor ajunge în ţara noastră până în luna octombrie.

publika.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Astfel, preturile de sector vor stabili locațiile unde producătorii agricoli din oraşele şi satele (comunele) din componenţa municipiului Chişinău îşi vor putea comercializa producţia, cu respectarea măsurilor de prevenire și diminuare a răspândirii virisului COVID-19, transmite diez.md.
   Producătorii agricoli vor putea comercializa legume, fructe şi altă producţie agricolă, în baza autorizaţiilor de funcţionare eliberate de preturile de sector şi a documentelor corespunzătoare de însoţire.
   De asemenea, autorităţile vor asigura în locaţiile stabilite condiţii sanitare pentru desfăşurarea comerţului.
   diez.md
  • victoriaaxentii
   De victoriaaxentii
   Dragi mamici, cine cunoaste o gradinita privata in zona Telecentru ? 
   am plecat de  la Alba ca Zapada . rusine nu au. cer bani pentru ca stam acasa in pandemie. si nu ca asa, dar cu santaj.
   astept propuneri . multumesc
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Astfel, ca şi majoritatea ţărilor europene, începând cu ora 03:00, în Moldova acele ceasornicului vor fi date cu o oră înainte, transmite Știri.md. 
   Astfel ora 03:00 va deveni ora 04:00, ceea ce înseamnă că moldovenii vor dormi cu o oră mai puțin.
   Moldova practică trecerea la ora de vară şi de iarnă de două ori pe an, primăvara şi toamna, începând cu anul 1979, pentru a utiliza optimal lumina firească şi pentru a reduce iluminarea artificială. 
   La 26 martie 2019, Parlamentul European a votat pentru anularea schimbării orei în Uniunea Europeană, începând cu anul 2021. 
   știri.md
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   „Venim cu recomandări către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării de a fortifica măsurile de igienizare în cadrul instituțiilor educaționale. Vreau să atenționez managerii instituțiilor de învățământ nu doar să informeze copiii privind aceste măsuri, ci și să asigure organizarea acestui proces – să existe săpun și apă.
   Atunci când blocul sanitar se află afară și ne dăm bine seama că nu există apă caldă, să existe toate dispozitivele corespunzătoare pentru a asigura dezinfectarea mâinilor copiilor. Informarea copiilor este și responsabilitatea părinților, dar solicităm respectuos să se implice și cadrele didactice”, a menționat ministra.
   Un studiu realizat de Platforma Copiilor, prezentat în martie 2018, ilustrează o situație îngrijorătoare: chiar dacă 90% dintre copiii intervievați spun că există lavoare unde pot să-și spele mâinile, 70% dintre aceștia menționează că rar există sau niciodată nu există săpun. De asemenea, 75 la sută dintre respondenți au menționat că la WC nu există niciodată hârtie igienică și că mirosul este foarte urât.
   În ultimele 24 de ore, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 12 cazuri suspecte de infectare cu COVID-19, dintre care zece adulți și doi copii. Pacienții sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.
   Pentru a reduce riscul infecției, respectați următoarele reguli: 

   suntparinte.md
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, transmite Știri.md.
   „Fac un îdemn către părinți. Sunt și eu mamă, am și eu doi copii. Vacanța nu presupune lăsarea copiilor fără supraveghere.
   Solicităm responsabilitatea față de copii.
   Evităm autotratamentele , să apelăm telefonic 112” a declarat ministra Sănătății.
   În total, în Republica Moldova avem 3 cazuri pozitive de coronavirus.
   știri.md
   Детские сады, школы и университеты в Молдове закрываются
   Детские сады, школы и университеты в Молдове будут закрыты с завтрашнего дня, 11 марта, как минимум на одну неделю
   Об этом заявила министр здравоохранения Виорика Думбрэвяну, сообщает stiri.md
   "Я сама мама, у меня двое детей. Каникулы не означают, что детей можно оставлять без присмотра. Прошу проявить ответственность по отношению к детям. Следует избегать самолечения, в случае необходимости необходимо звонить в 112", - сказала Думбрэвяну. 
   Отметим, что сегодня в Молдове подтверждено еще два случая коронавируса. Речь идет о мужчине и женщине, вернувшихся из Италии.
   point.md
 •