Spectaculos! Cascada care izvorăşte din cer


    Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Franţa şi din lume, Palatul Versailles, îşi surprinde vizitatorii cu trei noi fântâni spectaculoase realizate de artistul danez Olafur Eliasson.

576279a0b3b33_olaf2.jpg

 

Instalaţiile de pe domeniul palatului au fost inspirate de o idee a grădinarului principal de la curtea Regelui Soare, Andre Le Notre.

 

576279a7cea9e_olaf3.jpg

 

Grădinile Palatului de la Versailles au devenit şi mai interesante odată cu instalaţiile de artă ale danezului Olafur Eliasson, care vor fi găzduite până în luna octombrie pe domeniul celebrului obiectiv istoric şi turistic. Artistul a creat trei fântâni inedite, cea mai spectaculoasă fiind o cascadă uriaşă care pare că izvorăşte din cer, iar apa curge ca o perdea în Marele Canal din parcul palatului.

 

576279b073960_olaf5.jpg

 

Proiectul artistic a fost inspirat de viziunea arhitectului peisagist şi grădinarului regelui Ludovic al XIV-lea al Franţei, Andre Le Notre. Fântânile realizate de artistul de 49 de ani vor putea fi admirate în Grădinile de la Versailles până pe 30 octombrie, alături de alte opere de artă contemporană menite să surprindă şi să încânte vizitatorii, în dorinţa de a arăta că „Palatul Versailles nu rămâne îngheţat în trecut”, după cum a declarat într-o conferinţă de presă preşedinta domeniului Versailles, Catherine Pegard.

 

576279b9072be_olaf6.jpg

 

576279bf4e856_olaf7.jpg

 

576279c688bd6_olaf10.jpg

 

one.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.