Sindromul Down nu este o sentință! A dat Bac-ul cu o notă foarte bună


    Cazul acestui băiat care suferă de sindromul Down, dar a promovat Bacalaureatul cu o notă de 7, a ajuns în atenţia Inspectoratului Şcolar din România.

577e3d8016258_descarcare_30229000.jpg

 

Mama lui Mihai Moceanu s-a plâns autorităților că acesta a fost respins de mai multe instituţii de învăţământ din cauza bolii sale, scrie Ziare.com.

 

Nu a fost primit deoarece 14 dintre cei 21 de colegi au completat un chestionar în care spuneau că nu mai vor să fie în aceeaşi clasa cu tânărul cu sindrom Down. Doar că Mihai a reușit să-și surprindă atât foștii colegi, cât și foștii profesori prin faptul că îa reuşit performanţa de a lua nota 7 la examenul de Bac.

 

„Am căutat nu ştiu câte şcoli până ne-au primit. Când mă duceam şi spuneam că am un copil de grădiniţă sau am un copil de şcoală, răspunsul era de fiecare dată: da, perfect, vi-l înscriem! Dar în momentul în care le spuneam că suferă de sindromul Down, răspunsul lor era un nu hotărât”, a povestit mama lui Mihai.

 

Femeia a trăit clipe emoţionante în ziua în care s-a desfăşurat examenul.

 

„Nu a fost greu, că am învăţat. Au venit toţi copiii şi m-au felicitat. Istoria a fost cea mai grea materie pentru mine. Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost geografia. Acum este vacanţă, vreau să călătoresc”, a punctat Mihai.

 

unica.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.