Sfaturi pentu servirea mesei de Paști


   

  Pentru ca deja e timpul sa ne gandim la masa de Pasti, Ana-Maria Costisanu, care stie nu doar ce sa puna in farfurie, dar si cum sa o decoreze in asa fel, incat sa fie impecabila, ne-a dat cateva sugestii.

1.jpeg

„Este esential ce si cum mancam.”, spune tanara. Dupa mine, noi mancam cu ochii. „Suntem o civilizatie si trebuie sa avem si la acest capitol o cultura.”

2.jpeg

Dupa ea, un etalon in modul de servire a bucatelor este bucataria frantuzeasca. „Aceasta ramane preferata mea. E cea mai rafinata si complexa, nu este deloc una rustica. Aici putem vedea evolutia acestei culturi de care spuneam initial.”

3.jpeg

 

4.jpeg

5.jpeg

Recent, Ana-Maria a organizat si un workshop, acolo ea a abordat acest subiect. „Am povestit invitatilor mei de unde a provenit decorul mesei si care e diferenta dintre modurile de servire a platourilor.”

Mai multe detalii, tanara a oferit in cadrul unui interviu:

perfecte.md

 

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   În context, autoritatea a publicat mai multe sfaturi și recomandări care trebuie de urmat. Și anume:
   fiți precauți și nu cumpăraţi din locurile care nu vă inspiră încredere; nu cumpăraţi produse de a căror calitate nu sunteţi siguri; puneţi întrebări. Aveţi dreptul să fiţi informat complet, corect şi precis asupra caracteristicilor esenţiale ale produselor; consultați recomandările referitoare la vârstă și la siguranță, luați-le în serios; nu cumpărați niciodată jucării care nu au marcajul CE afișat pe jucărie sau pe ambalajul acesteia. Deși marcajul CE nu are rolul de a oferi sfaturi consumatorului, el reprezintă un angajament din partea fabricantului de jucării că acestea sunt conforme cu toate cerințele de siguranță ale UE transpuse și în normele tehnice naționale, care sunt printre cele mai stricte din lume: atrageti atenție asupra simbolului CE care este ușor de confundat cu alt simbol (China Export) interzis de a fi aplicat pe jucării din Republica Moldova; jucăriile care nu sunt destinate unui grup de vârstă specific al copiilor pot să îi rănească. Asigurați-vă că urmați recomandările referitoare la vârstă, în special simbolul de interzicere care vizează copii până la trei ani și cuvintele ”nu este potrivită pentru copiii sub 36 de luni” însoțite de indicarea pericolului; nu cumpărați jucării cu părți mici, detașabile, pentru copii sub trei ani, deoarece aceștia au tendința să bage jucăriile în gură și pot să se înece cu părțile mici; Totodată, înainte de a lua o decizie de a procura o jucărie luați aminte că consumatorul nu este în drept să ceară vânzătorului în unitatea de comerţ de unde a fost procurat, în termen de 14 zile, înlocuirea unei jucării de calitate corespunzătoare cu un produs similar celui procurat dacă acest produs nu-i convine ca formă, gabarite, model, mărime, culoare sau dacă nu-l poate utiliza conform destinaţiei din alte cauze.
   bizlaw.md
  • julia122997
   De julia122997
   Nu există o singură metodă corectă de face ordine în casă. Asemenea hainelor purtate, metoda de organizare a locuinței pe care o abordăm trebuie să se potrivească atât cu obiceiurile noastre zilnice, cât și cu stilul de viață. Un spațiu dezordonat, aglomerat cu mărunțișuri și obiecte inutile generează emoții negative și situații tensionate cu cei din jur, diminuând satisfacția resimțită în viața personală și mărind stresul. 
   Indiferent de sistemul de organizare ales, de la metoda japonezei Marie Kondo, a cărei carte, „Magia ordinii”, a făcut furori în ultimii ani, la regulile învățate de la mamele sau bunicile noastre, există câteva strategii pe care le putem integra în rutina personală pentru a eficientiza felul cum facem ordine.
   1 Privește casa dintr-o perspectivă nouă
   Pentru a observa mai ușor dezordinea din jurul tău, schimbă perspectiva. Imaginează-ți că ești oaspete în propria casă. Identifică lucrurile pe care un vizitator le-ar observa – teancul de hârtii de pe masa din bucătărie, fardurile înșirate pe rafturile din baie, hainele stivuite pe scaunul din dormitor – și începe ordinea cu ele. Mai întâi, sortează-le pe categorii, aruncă sau reciclează ce nu îți folosește, apoi depozitează în sertare sau cutii tot ce a fost lăsat la întâmplare. Nu ezita să ceri ajutorul cuiva dacă ți-e greu să identifici aceste zone-problemă.
   2 Stabilește spații de depozitare cu destinații fixe
   Deseori, dezordinea apare când nu am alocat spații pentru depozitarea obiectelor utilizate frecvent. În absența acestor spații, obiectele de uz cotidian vor fi lăsate la întâmplare, vor aglomera mese și rafturi sau vor fi înghesuite în dulapuri, alături de alte mărunțișuri. Creează soluții de depozitare organizate pe categorii: sertarul pentru produse de papetărie, cutia pentru cataloage și manuale de instrucțiuni, raftul pentru umbrele și haine de ploaie. Asigură-te că familia cunoaște și folosește aceste spații, iar la sfârșitul zilei fă un tur al casei verificând dacă toate aceste obiecte de uz frecvent sunt puse la locurile lor.
   3 Alege cu strictețe ce aduci în casă
   Gândește-te bine înainte de a aglomera casa cu lucruri inutile, ce pot contribui la dezordinea deja existentă. Ai nevoie cu adevărat de scaunele la care prietena ta a renunțat sau de perechea de cizme pe care sora ta nu le mai folosește? Nu accepta donații și nu aduce lucruri noi în locuință dacă nu ai nevoie de ele sau dacă n-ai un spațiu deja dedicat depozitării lor. Păstrează ordinea practicând regula „unul primit, unul donat”: cumpără ceva nou numai după ce ai renunțat la un obiect deteriorat sau pe care nu-l mai folosești.
   4 Identifică zonele aglomerate cu mărunțișuri
   Săptămânal, fă un tur al casei și caută zonele cu mărunțișuri – chei, bonuri, pungi folosite, pixuri, cabluri. Suprafețele plane precum mesele, bufetele sau polițele din holuri sunt locurile cele mai aglomerate cu mici obiecte, contribuind la aspectul dezordonat al locuinței. Pentru a restabili ordinea, identifică motivul pentru care mărunțișurile se strâng în acel loc și implică-ți familia în procesul de organizare. Odată ce ai eliberat aceste zone, pune un aranjament floral sau un obiect decorativ pentru a transmite celor din casă că masa sau raftul respectiv nu e spațiu de depozitare.
   5 Renunță la dubluri
   Dacă ai numeroase spatule, dar folosești doar una sau ediții diferite ale acelorași cărți, este timpul să renunți la ce-i în plus. Cea mai ușoară modalitate de a face ordine în casă este renunțarea la lucrurile pe care le avem în mai multe exemplare sau pe care le folosim foarte rar. Ia camerele pe rând și sortează obiectele pe categorii, în funcție de frecvența cu care le utilizezi și gradul de degradare. Donează sau reciclează ce este în plus..
   6 Nu lăsa nostalgia să-ți acapareze casa
   Ordonează casa și renunță la obiectele pe care le păstrezi din nostalgie – desenele copiilor, manualele din studenție, așternuturile vechi ale bunicii. În locul unei sertar întreg cu felicitările și desenele copiilor sau al unui dulap plin cu haine din tinerețe, care ocupă spațiu valoros de depozitare, păstrează mici mementouri. Fă fotografii desenelor, taie eșantioane din hainele care nu îți mai vin și creează o cutie cu amintiri. Păstrează doar obiectele care au o valoare sentimentală puternică și te fac fericită.
   7 Organizează dulapurile
   Conform experților în soluții de organizare, garderobele sunt guvernate de regula 80:20 ( 80% din timp purtăm doar 20% din hainele pe care le avem în dulap). Hainele care nu ni se potrivesc ocupă spații de depozitare ce ar putea fi folosite pentru a organiza lucrurile care ne sunt cu adevărat utile. Păstrează doar îmbrăcămintea care te avantajează, în care ești confortabilă și donează articolele care nu îți mai vin sau pe care nu le-ai purtat în ultimii doi ani. Cheia reorganizării dulapurilor nu este să găsești o altă metodă de aranjare a hainelor, ci să renunți la tot ce nu mai porți.
   Diana Mihăilă – Professional organiser și blogger
   Japoneza Marie Kondo, care a dezvoltat sistemului KonMari de sortare, împăturire și depozitare a lucrurilor, ne recomandă să păstrăm în casă doar obiectele care ne aduc bucurie.
   În Magia ordinii, Marie Kondo susține că, pentru a-ți schimba stilul de viață cu ajutorul organizării, trebuie să urmezi 6 pași:
   Să iei angajamentul că te apuci de organizat; Să îți imaginezi stilul de viață ideal; Să selectezi și să scapi de ce nu ți-e necesar; Să sortezi în funcție de categorie, nu de locație. Să faci ordine într-o manieră ascendentă (de la mare la mic). Să te întrebi dacă locul sau lucrul respectiv îți transmite bucurie. Pentru un proces de organizare cât mai eficient, Kondo recomandă să aduci într-un singur loc obiectele pe care vrei să le organizezi, să le triezi pe categorii și să arunci tot ce nu ne dă o stare de bine.
   femeia.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Iată care sunt ritualurile de îngrijire ale vedetelor şi cum te poţi inspira şi tu din ele pentru a obţine aceleaşi efecte. 
   Fără coşuri şi puncte negre. Cum?
   Renée Rouleau, estetician pentru celebrităţi precum Demi Lovato sau Lisa Rinna, spune că vedetele nu se nasc cu o piele perfectă şi se confruntă şi ele cu acnee şi puncte negre, însă au câţiva aliaţi care le ajută în acest sens. Cosmeticiana recomandă să urmăreşti substanţele active din creme şi nu compania producătoare.
   Cremele şi soluţiile cu acid lactic sau acid glicolic sunt prietenele tale cele mai bune, dacă vrei să scapi de coşuri şi petele provocate de acnee, iar celebrităţile care îi sunt cliente se bazează pe ele pentru a ţine departe acneea.
   Cuburile de gheaţă aplicate direct pe coşuri sunt şi ele o modalitate sigură de a reduce roşeaţa şi umflătura, mai spune Rouleau. Află mai mai multe informaţii despre cauzele apariţiei coşurilor, precum şi o mulţime de modalităţi de a le trata rapid şi sigur citind articolul acesta despre tratamente impotriva cosurilor. Tot acolo vei găsi şi informaţii complete despre tratamente prin antibiotice, dietă, cosmetice şi măşti naturale, făcute în casă.
   Secretul pentru o piele lipsită de riduri
   O mulţime de vedete care păşesc pe covorul roşu au reuşit să sfideze trecerea anilor, iar pielea lor cu un aspect veşnic tânăr este rezultatul unei griji permanente pentru sănătatea tenului. Olga Leroncin, cosmeticiană în Hollywood şi responsabilă pentru chipurile perfecte ale numeroaselor vedete de pe marile ecrane, declară că pentru un ten lipsit de riduri ea le recomandă clientelor ei celebre creme pe bază de resveratrol.
   Un antioxidant puternic, resveratrolul se găseşte de obicei în fructele de culoare închisă – struguri negri, coacăze, afine. Şi vinul roşu sau ciocolata amăruie sunt bogate în resveratrol.
   Hidratare în profunzime pentru tenul tău şi ingredientul minune al Milei Kunis
   Faimoasa actriţă Mila Kunis a declarat în repetate rânduri că foloseşte ulei de măsline şi pentru piele, dar şi pentru păr. Îl poţi folosi şi tu cu încredere, mai ales că vorbim despre un ingredient natural, fără chimicale nocive. Şi Emma Stone este o mare fană a uleiului de măsline, însă îl foloseşte des şi pe cel de argan.
   Mai mult decât atât, Sophia Loren, un simbol al eleganţei şi frumuseţii italiene, a povestit de mai multe ori că obişnuieşte să facă baie în apa în care adaugă câteva căni de ulei de măsline. Poate de aceea, la cei 80 de ani, Sophia Loren arată mai bine decât multe vedete mai tinere.
   Cum obţine Jessica Alba o piele fină, ca de bebeluş
   Jessica Alba, mamă a două fetiţe superbe, a deprins câteva obiceiuri după venirea pe lume a celor doi copii ai săi. Ea mărturiseşte că foloseşte ulei de bebeluş după duş, pe pielea încă udă, şi îl consideră un produs minune pentru piele. Mai mult, ea a declarat şi că adaugă puţin ulei de bebeluş în crema sa de faţă.
   Marilyn Monroe şi Liz Taylor se bazau pe lama de ras pentru exfolire
   Divele hollywoodiene Marilyn Monroe şi Liz Taylor obişnuiau să-şi exfolieze tenul cu ajutorul lamei de ras. Metoda pare una nebunească, însă mulţi cosmeticieni susţin că ea dă rezultate spectaculoase, pentru că lama ajută la îndepărtarea impurităţilor şi lasă pielea fină şi curată.
   Cosmeticienii atrag atenţia şi asupra faptului că utilizarea lamei de ras nu îţi va provoca îngroşarea sau îndesirea firului de păr, aşa că nu ai de ce să-ţi faci griji în această privinţă.
   clickpentrufemei.ro
  • maria981s
   De maria981s
   Încerci să adormi dar te gândești constant la problemele apărute sau la greșelile pe care este posibil să le fi făcut? Cu cât îți este mai greu să adormi, cu atât vei merge la culcare mai tensionat și anticipând deja o noapte agitată. Cum ai putea să fii relaxat și să te refaci după o zi dificilă când ești deja stresat la gândul că vei sta treaz până aproape de orele dimineții?
   „De fiecare dată când o persoană suferă de anxietate, sistemul nervos va fi activat și este foarte greu să poți dormi în această stare. Acesta este și motivul pentru care multe persoane stau în pat și se uită cum trece timpul noaptea fără să reușească să adoarmă. Vor cu disperare să se odihnească și simt o oboseală intensă, dar nu pot adormi”, explică dr. Amy Serin, neuropsiholog. 
   Somnul profund necesită o stare de calm, iar încercarea de a elimina anxietatea folosind uleiuri esențiale, tehnici pentru gândirea pozitivă sau simplul numărat nu au mereu rezultatul dorit. Problema este că pe măsură ce te îngrijorezi mai tare vei dormi mai greu și cu cât dormi un interval mai scurt, cu atât se accentuează emoțiile negative. 
   „Insomnia este una dintre cele mai problematice consecințe ale anxietății având în vedere faptul că lipsa somnului contribuie direct la agravarea acestei afecțiuni. Modificarea stilului de viață, schimbarea alimentației, sprijinul psihologic și, în unele cazuri, medicamentația adecvată, vor favoriza revenirea la un echilibru necesar pentru a crea din nou starea de odihnă”, explică dr. Marissa Long, psiholog din California.
   Iată cum poți îndepărta îngrijorarea care te ține treaz:

   1. Scrie toate gândurile negative
   Este o modalitate utilă de a te elibera de griji înainte să mergi la culcare. „Rezervă-ți 5-10 minute și notează toate gândurile negative care îți trec prin minte.Încercuiește sau subliniază lucrurile asupra cărora trebuie să te concentrezi a doua zi astfel încât să nu simți o nevoie constantă să-ți reamintești ceva ce nu trebuie să uiți”, spune dr. Long.
   2. Nu te uita mereu la ceas
   Dacă te îngrijorează chiar faptul că nu dormi destul în niciun caz nu este util să verifici mereu cât este ceasul. „Nu lăsa niciun ceas la vedere și nici nu te concentra asupra ideii că vei fi obosit când te scoli a doua zi. Pune și telefonul mobil cu fața în jos pentru a nu vedea ora și nici lumina produsă de notificări”, recomandă dr. Helen Odessky, psiholog din Chicago.
   3. Părăsește camera dacă nu poți dormi
   Poate pare ilogic, dar există un punct de la care încercarea prea intensă de a adormi te va ține treaz. „Cu cât stai mai mult în pat fără să reușești să adormi, cu atât va crește anxietatea. În plus, data viitoare când mergi la culcare îți vei reaminti cât de greu a fost și va fi și mai complicat să te odihnești”, explică dr. Kimberly Fenn, profesor de psihologie de la Universitatea din Michigan. Astfel, dacă stai prea mult vei crea o conexiune negativă între pat și anxietate. Dacă au trecut 20 de minute și nu ai reușit să adormi este recomandat să părăsești camera și să faci altceva până simți că ți se face somn.

   4. Nu te sui în pat dacă nu vrei să dormi
   Nu este indicat nici să stai în pat înainte de ora de culcare dacă vrei să ai o șansă mai bună de a adormi rapid. Dacă te culci foarte devreme probabil vei avea parte de mai multe ore de agitație, așa că nu te te băga în pat decât cu cel mult 30 de minute mai devreme în fiecare zi. Cu cât ești mai obosit, cu atât este mai sigur că vei adormi ușor și vei asocia patul cu ideea de relaxare și odihnă, în loc să te îngrijorezi de îndată ce pui capul pe pernă. 
   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Magazinele online iti ofera o gama mult mai variata de modele si marimi la costumele de baie, astfel ca orice femeie, indiferent de silueta, isi poate gasi unul care sa i se potriveasca perfect. Totusi, atunci cand nu ai posibilitatea de a-l proba si nici nu ai vrea sa returnezi modelul de costum de baie ales, exista cateva metode prin care te poti asigura ca ai ales corect.

   Cumpara modele de costume de baie care stii ca ti se potrivesc
   Fiecare femeie are un anumit tip de costum de baie care i se potriveste perfect de fiecare data, ii flateaza silueta si ii ascunde micile imperfectiuni. Daca stii exact ce cauti atunci cand pornesti la cumparaturi, iti va fi mult mai simplu sa mergi la sigur, selectand cu ajutorul filtrelor de pe site doar acele modele de costume de baie in care stii deja ca arati bine. Asa iti va fi apoi mult mai simplu sa alegi marimea si sa scazi riscul de a alege ceva care nu iti vine bine.
   „Mix&match” pentru slip si sutien
   Poate una dintre cele mai mari batai de cap la alegerea costumului de baie este sa gasesti unul in care sa ti se potriveasca si slipul, dar si sutienul. Femeile care au un bust generos, dar sunt inguste in solduri, de exemplu, rareori isi gasesc un costum de baie care sa le vina ca turnat si in partea de sus, si in partea de jos. De aceea, una dintre cele mai bune solutii este sa cumperi separat sutienul si slipul. Astfel, te poti asigura ca alegi marimile corecte in ambele cazuri si ca nu trebuie sa mai recurgi la niciun artificiu pentru a le face sa iti vina bine.

   Masoara-te corect inainte
   Chiar daca iti stii marimile cu aproximatie, este important sa te masori inainte de a-ti cumpara un costum de baie. Este esential ca masuratorile sa fie corecte. Daca ai dubii legate de cum ar trebui sa faci acest lucru, poti cauta un tutorial care sa te invete care sunt locurile in care ar trebui sa plasezi centimetrul si cum se estimeaza apoi corect marimea.
   Tine cont de tabelul de marimi
   Fiecare brand de costume de baie lucreaza dupa propriile marimi, motiv pentru care este bine sa te asiguri ca marimea pe care o porti de obicei corespunde cu cea a costumului de baie pe care intentionezi sa-l iei. Unele companii ofera si recomandari in functie de tipul de silueta pe care il ai, precum si recenzii ale persoanelor care au cumparat un anumit costum de baie, astfel ca-ti vei putea face o idee mult mai clara despre cum se potriveste costumul pe corp.

   Comanda doua marimi daca nu esti sigura
   Daca nu-ti dai seama cu exactitate care este marimea care iti vine cel mai bine sau esti intre marimi, atunci comanda doua modele identice de costume de baie, in marimi diferite. Asa iti vei putea da seama care ti se potriveste mai bine, probandu-le. Apoi, foloseste-te de politica de retur pentru a returna marimea incorecta. Un magazin online de incredere iti va oferi retur gratuit in functie de valoarea comenzii, astfel ca la final vei plati doar ce ai cumparat.
   Ti-ai luat deja costumul de baie?
   viva.ro
 •