Scandalul pudrei Johnson&Johnson. O femeie bolnavă de cancer a câștigat daune de 29 de milioane de dolari


  Femeia care a dat în judecată compania Johnson&Johnson, acuzând că s-a îmbolnăvit de cancer de la pudra de talc, a câștigat în instanță despăgubiri în valoare de 29 de miloane de dolari.

image.png

Juriul din California, acolo unde s-a judecat procesul, a decis că Johnson&Johnson trebuie să îi plătească femeii daune de 29 de miolioane de dolari, pentru că azbestul din pudra de talc a cauzat cancerul de care suferă femeia.

Verdictul este cea mai recentă înfrângere pentru compania care are deschise împotriva sa peste 13.000 de procese în legătură cu pericolele pudrei de talc pentru bebeluși pe care o comercializa.

Compania a anunțat că va contesta decizia instanței la apel, invocând „vicii serioase și evidente de procedură”. Johnson&Johnson îi acuză pe avocații femeii că au eșuat în a demonstra că pudra de talc conține azbest.

„Respectăm procedurile legale și reiterăm faptul că verdictul juraților nu pot trage concluzii medicale sau stiințifice în legătură cu un produs”, a transmis compania.

Johnson&Johnson neagă în continuare că pudra de talc comercializată de ei ar provoca unele forme de cancer și invocă mai multe studii și teste care ar fi arătat că aceasta nu conține azbest și poate fi folosită în siguranță.

Procesul a fost intentat de Terry Leavitt, care spune că a folosit în mod regulat pudra de talc Johnson’s Baby Powder și Shower to Shower, în anii '60-'70. Femeia a fost diagnosticată cu mezoteliom malign, o formă rară de cancer, în 2017.

Ulterior, au fost deschise multe procese contra companiei, tot în legătură cu folosirea pudrei de talc. Majoritatea acestor procese urmează să fie judecate anul acesta.

În cazul lui Levitt, jurații au stabilit că produsele cu talc folosite de femeie aveau „defecte din fabricație”, iar compania nu îi avertizase pe clienți în legătură cu riscurile utilizării produsului.

În luna decembrie 2018, Reuters a publicat un raport în care arată că Johnson&Johnson știa că talcul, atât în formă solidă, cât și pudră, conține uneori cantități mici de azbest.

În alte procese intentate companiei, femei au acuzat că utilizarea pudrei de talc le-a cauzat cancere ovariene. Recent, avocații acestora au început însă să se concentreze mai degrabă asupra faptului că formele rare de cancer au fost cauzate de contaminarea pudrei de talc cu azbest, și nu de talc în sine. Până acum, din 11 cazuri, trei au câștigat în instanță daune totale în valoare de 4,69 miliarde de dolari.

Compania Johnson&Johnson a contestat toate deciziile instanței.

digi24.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Educatoarea spune că i-a lăsat în grijă ajutorului ei, iar, în grupele numeroase, asemenea incidente sunt inevitabile.
   Părintele vrea să o dea în judecată pentru neglijență. Iar cei de la Direcția Educație nu au venit deocamdată cu o reacție.
   Incidentul a avut loc acum două săptămâni. Peste o oră după ce și-a lăsat copilul de cinci ani la grădiniță, Olga Adamachi a fost telefonată să revină în instituție pentru că acesta s-a lovit la cap.
   Părinte: “Copilul s-a împiedicat de covoraș și a căzut cu fruntea în scăunel. Alt copil mi-a spus că s-a jucat și a fost împins de alt băiețel. El îmi spune că s-a pornit dădaca și s-a speriat”.
   Părintele acuză educatoarea de neglijență.
   “Au rămas nesupravegheați, au rămas în grija dădacei de 18 ani”.
   Aceasta mai spune că în grădiniță nu este medic care să le acorde primul ajutor micuților.
   Directoarea grădiniței: “Avem asistent medical, e în concediu, dar revine în decembrie”.
   Din fotografiile făcute de aceasta imediat după accident, se vede o fisură adâncă pe fruntea copilului. Ulterior, băiețelul a suportat o intervenție chirurgicală.
   Părinte: “Copilul necesită îngrijire medicală încă 30 de zile. Ni s-a spus să mergem să facem analize la cap. Copilul plânge noaptea și spune că se poate să plecăm în altă țară, nu vreau să merg la această grădiniță. A devenit mult mai sensibil după acest caz”.
   După cele întâmplate, Olga Adamachi a depus o plângere la Direcția Educație. În prezent educatoarea nu face ore în grupa respectivă.
   Educatoare: “Incidentele sunt inevitabile, într-un număr de 38 de copii. Nu e bine ce se întâmplă, dar se întâmplă”.
   Părintele spune că între timp, administrația instituției ar monta părinții împotriva ei, lucru respins de aceștia.
   Părinte: “Ea a pus toți părinții împotriva mea. Mi-a spus că cum mi-am permis să merg și să-i stric autoritatea la Direcție”.
   Directoarea grădiniței: “Are sancțiune disciplinară, mustrare”.
   Deocamdată cei de la Direcția Educație nu ne-au răspuns la telefon pentru comentarii.
   Olga Adamachi spune că va merge în instanța de judecată. În noiembrie anul trecut, un părinte a înregistrat în aceeași instituție cum un ajutor de educator strigă și lovește copiii. 
   Ulterior angajata a fost demisă din funcție.
   protv.md
  • maria981s
   De maria981s
   Reuters a publicat zilele trecut rezultatele unei anchete ample despre pudra de talc, unul dintre cele mai cunoscute produse ale companiei. Documentele arată că, între 1971 şi 2001, în produsele J&J în care exista pudră de talc a fost semnalată prezenţa azbestului, în cantități mici. Se pare că gigantul J&J știa de prezența acestui mineral de peste 40 de ani. Cu toate acestea, a continuat să vândă pudra, punând în pericol sănătatea copiilor, dar și a adulților.
   Johnson & Johnson a respins vehement acuzațiile și a insistat că produsul este în întregime sigur. „Avocaţii reclamanţilor care caută un câştig material personal distorsionează documentele şi creează în mod intenţionat confuzie în sala de judecată şi în presă,” a scris Ernie Knewitz, vicepreşedinte J&J al relaţiilor cu presa, într-un e-mail venit ca răspuns la investigaţia Reuters. „Aceasta este o încercare calculată de a distrage atenţia de la faptul că mii de teste independente demonstrează că pudra noastră de talc nu conţine azbest şi nu cauzează cancer. Orice sugestie care spune că Johnson&Johnson a ştiut sau a ascuns informaţii legate de siguranţa pudrei de talc este falsă.”, a adăugat avocatul.
   Ancheta, publicată de Reuters, a vizat notele companiei, documente internaționale, împreună cu depozițiile și mărturiile din timpul procesului. Agenția de știri a declarat că societatea J&J, înființată în 1886, aflase deja despre testele pozitive și că managerii executivi, oamenii de știință, medicii și avocații erau îngrijorați de modul cum să abordeze această problemă, fără să afle autoritățile de reglementare sau publicul.
   Aproape 12.000 de clienți au dat în judecată compania, aamenii acuzând gigantul farmaceutic că pudra sa de talc le-a cauzat cancere – inclusiv cancerul ovarian pentru mii de femei. Potrivit oamenilor de știință, mai scrie Reuters, au găsit o legătură între cancer și azbest. Expunerea și utilizarea azbestului și a produselor care conțin azbest poate produce, prin degajarea de fibre, fibroză pulmonară, mezoteliom și cancer pulmonar.
   La începutul acestui an, instanțele din New Jersey și California au hotărât ca J&J să acorde daune reclamanților care au susținut că pudra de talc a contribuit la apariția mezoteliomului. Astfel că în luna iulie, 22 de femei St Louis, Missouri, au primit daune în valoare de 4,7 miliarde dolari după ce au reclamat faptul că azbestul din pudra de talc Johnson & Johnson a cauzat cancer ovarian.
   După ce Reuters a publicat materialul, Johnson & Johnson a suferit o scădere a acţiunilor de peste 10% vineri. Valoarea de piaţă a companiei a ajuns la 356 miliarde dolari, potrivit BBC.
   tabu.ro
  • maria981s
   De maria981s
   Ca sa inteleaga ce se petrece, aceasta a atasat un microfon de haina copilului, transmite Știri.md cu referire la protv.md.
   Ce a descoperit a consternat-o – in grupa se aud strigate si chiar sunete care par a fi lovituri.
   Ajutoarea de educator vizata, spune ca nu agreseaza copiii, ci ca asa suna vocea ei.  
   Totul ar fi inceput in luna septembrie, cand femeia si-a dus fiica de trei ani pentru prima data la gradinita numarul 185 din capitala.
   Spune ca daca initial copilul era entuziasmat, la o saptamana, nu mai voia sa mearga la gradinita.
   "Mamica, tie iti place la gradinita, doamna educatoare ce iti face? - Mă bate.”
   Mihaela MAIDAN, MAMA: "Plangea, mami nu vreau la gradinita. De ce nu vrei la grădinita? Ma tem de doamna educatoare. Intr-o zi o duc la gradinita plangand, pe scari observa dadaca care ducea mancare, copilul in momentul asta ma strange foarte tare si acopera capul in mine, adica frica fata de cine se afla in spatele meu."
   Avand tot mai multe indicii ca in grupa copiii ar fi agresati verbal si chiar s-ar aplica violenta fizica, femeia a cumparat un dispozitiv de inregistrare pe care l-a atasat de haina copilului.
   Mihaela MAIDAN, MAMA: ”Lovituri, agresivitate, stigate, urlete. Copilul nu are nevoie sa faca nimic. Eu nu am observat ca copiii sa faca activitati, un joc. Copilul trebuie sa stea pe scaun si sa inchida gura.” 
   Treptat si comportamentul copilului s-ar fi schimbat.
   Mihaela MAIDAN, MAMA: ”Cand vorbesc cu ea, frica, pune mana in gurita. Tremuria, intr-o zi imi spune: Fa nebun-o? La noi in casa nu se vorbeste asa.” 
   Femeia sustine ca in inregistrare, angajatele discutau ca si alti parinti s-ar fi plans de atitudinea lor.
   Mihaela MAIDAN, MAMA: ”Doamna dadaca confirma in inregistrare ca si aceea are pretentii, si aceea. Ca si asta spune ca ii batem copilul. Dadaca spune educatorilor ca parintii aduc copiii la gradinita pentru ca nu au nevoie de ei, ii aduc ca sa scape mai repede ei. Noi ce ne ducem o geanta, un caine, ne ducem copilul nostru.”
   Mihaela Maidan a discutat cu una dintre educatoare si i-a propus sa organizeze o sedinta.
   Mihaela MAIDAN, MAMA: ”Am propus sa facem o adunare in care sa discutam nu despre schimbatul geamurilor, dar cu ce se ocupa copiii. Persoana data s-a revoltat ca vrea sa vina sa ne faca adunare. O sa o inchid cat ai zice peste. Daca incerci sa le spui ceva, prima fraza este sa vii sa lucrezi in locul meu.”
   Ajutoarea de educator, angajata de peste opt ani in gradinita, respinge acuzatiile si sustine ca in inregistarea audio s-ar auzi nu doar vocea sa.
   Liuba MALCIUC, AJUTOARE DE EDUCATOR: ”Sunteti dvs pe inregistare? -Poate si eu, dar poate si a mai pus, acum cate se fac. Nu pot sa dau 100% ca sunt eu aici. -Asa pe un ton ridicat se vorbeste cu copiii? -Asa imi este vocea, nu am ridicat asa de tare. -Asa e vocea ridicata, pe fundal se aud lovituri? L-am asezat pe scaunel? Nu lovim copiii.” 
   Educatoarele, dar si directoarea gradinitei  vin cu aceeasi explicatie – vocea angajatei este puternica, dar asta nu inseamna ca ea striga la copii.
   Raisa VOEVUTCHI, EDUCATOARE:  “Aceasta nu este agresiv. La doamna ajutor de educator asa e vocea si vocea e puternica, de aceea va pare ca e agresat, dar nu e agresat.” 
   ”Nu am observat asa ceva, nu am auzit sa se intample. E primul caz. -Se vorbeste violent, se spune sa inchizi gura? -Ramane numai sa regret si sa imi cer scuze in fata parintilor, o sa o eliberez din functie.”
   Directia Educatie s-a autosesizat si a pornit o ancheta interna in acest caz. 
   Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu a venit cu o reacție pe acest caz:
   stiri.md
  • Calandrella
   De Calandrella
   În capitala Seul, poliția caută camere ascunse în toaletele publice și în cabinele de probă din magazinele de haine, transmite The Guardian, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.
   Fenomenul are o detentă epidemică. Între 2012 și 2016, peste 26.000 de astfel de cazuri au fost raportate în dosarele poliției, însă autoritățile menționează că numărul ar fi mult mai mare.
   Una dintre măsurile adoptate împotriva scoptofiliei: toate telefoanele mobile comercializate în Coreea de Sud nu mai pot folosi un mod anonim de utilizare, ci trebuie să emită un semnal sonor puternic în momentul în care lentila camerei video este acționată.
   Numai că, deocamdată, vigilența autorităților nu pare a ține pasul cu ingeniozitatea demnă de gadget-urile lui James Bond pe care „adepții” acestor „plăceri obscure” le folosesc, notează cotidianul britanic: camere video minuscule montate în pixuri, ceasuri și chiar pantofi.
   Evident, există și latura comercială a fenomenului: multe dintre înregistrările cu camera ascunsă ajung apoi contra cost pe diverse site-uri de pornografie.
   70.000 de femei au ieșit pe străzile din Seul luna trecută, cerând printr-un protest autorităților să găsească o metodă de a pune capăt acestui flagel.
   În prezent, guvernul sud-coreean trimite patrule care verifică lunar toaletele publice (peste 20.000 sunt controlate în fiecare lună) și cabinele de probă, informează agenția de știri Yonhap. Însă un nou plan va impune controlarea zilnică a acestor locuri vulnerabile în fața voaierismului.
   stiri.md
  • Calandrella
   De Calandrella
   Barbatul, in varsta de 52 de ani, a fost inchis pentru violenta excesiva. Se pare ca unchiul lui Kate Middleton si-a lovit sotia in urma unui discutii aprinse privind consumul de cocaina, noteaza Daily Mail. Un taximetrist ar fi fost martor la discutia celor doi soti, care se certau si se jigneau in fata casei.

   Unchiul Ducesei a participat atat la nunta lui Kate Middleton cu Printul William in 2011, cat si la nunta lui Peppa din luna mai a acestui an. El a mai avut parte de un scandal asemanator in urma cu cativa ani, cand, in 2009 au fost date publicitatii fotografii cu Goldsmith in timp ce consuma cocaina. Palatul Kensington a refuzat sa comenteze arestul lui Goldsmith.
   ele.ro
 •