Rezultate şocante: Nu te aşteptai să fie inamicul nr. 1 al tenului


    Avem veşti bune! Dacă tenul tău este încărcat, fără strălucire, cu coşuri, riduri, imperfecţiuni, acum ai pe cine da vina şi mai ales cum să rezolvi problema.

Cercetătorii britanici au realizat un studiu recent în care au analizat efectele somnului asupra pielii, iar rezultatele sunt şocante. Oboseala se vede la propriu pe faţă. Somnul permite corpului să elimine toxinele şi să se vindece, iar când nu sunt respectate cele opt ore recomandate acest lucru nu este dus la capăt cu succes, de aici şi efectele nedorite.

 

Subiecţii care au participat la studiu au fost fotografiaţi după ce dormiseră opt ore noaptea. Apoi cu ajutorul unui aparat special le-a fost analizată calitatea pielii. După ce au dormit numai şase ore pe noapte timp de cinci zile s-au realizat alte fotografii, ce au scos la iveală efectele nocive asupra tenului. Astfel, s-a observat o creştere netă a ridurilor şi imperfecţiunilor, în medie cu 45%. La unele femei, cele două ore de somn în minus au dus la sporire cu 127% a numărului de coşuri şi cu 68 % a petelor de roşeaţă.

 

Şi asta nu e tot, lipsa somnului influenţează şi autopercepţia, astfel că voluntarii care dormiseră doar şase ore se simţeau mai puţin atrăgători.

 

one.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.