Pudra de cacao si beneficiile pentru sanatate


  • 3645
  • Beneficiile pe care le are pentru sanatate pudra de cacao si boabele de cacao sunt certe. Vorbim despre cacao neprelucrata, despre pudra raw de cacao dar si despre pudra integrala de cacao, din care nu au fost extrase grasimile. Si asta pentru ca anumite grasimi din boabele de cacao sunt cele care aduc cele mai mari beneficii.

pudra-cacao-1.jpg

Din pacate beneficiile pe care le aduce pudra de cacao nu inseamna ca putem manca oricata ciocolata vrem. Exista insa si ciocolata benefica, care pastreaza cele mai multe din beneficiile din pudra de cacao, dar aceasta este exclusiv cea neagra, fara adausuri de grasimi facuta din cacao integrala.

Iata care sunt marile beneficii pe care le aduce pudra de cacao

Mentine sanatatea inimii. Cacaua contine antioxidanti care ajuta organismul sa scape de radicalii liberi care duc la celule deteriorate si boli. Acesti antioxidanti ajuta, de asemenea, la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Aport de flavonoide. Plantele produc anumiti compusi numiti flavonoide, care sunt benefice pentru oameni. Cacaua contine flavonoide cum ar fi epicatechina, catechine si procyanidins, care sunt antioxidanti foarte puternici si protejeaza impotriva radicalilor liberi.

pudra-cacao-2.jpgCurata vasele de sange. Flavonoidele din pudra de cacao protejarea organismului de boli cardiovasculare prin efectul de curatare a vaselor de sange. Efectul apare imediat dupa consum dar este cu adevarat eficient la consumul constat de pudra de cacao sau ciocolata neagra. S-a stabilit ca incepand de la doua patretele de ciocolata neagra consumata pe zi, in fiecare zi, beneficiile sunt evidente. Este vorba despre ciocolata fara adaus de grasimi care contine cel putin 75% pudra de cacao integrala. 

Ciocolata previne diabetul de tip II. Pudra de cacao si ciocolata sanatoasa au proprietati antiinflamatorii, care ajuta la reducerea riscului de diabet de tip II. In plus poate controla nivelul de insulina. beneficiile apar in urma consumului constant, a maximum doua-trei patratele de ciocolata neagra pe zi.

Pudra de cacao conumam rar ca atare, desi aroma este extrem de placuta, gustul este dificil. Dar, pudra de cacao are calitatea de a fi activata in combinatie cu proteine si daca este incalzita. Adica solutia perfecta este ciocolata calda cu lapte (vegetal sau de vaca). Cand pudra de cacao este incalzita, se elibereaza si mai multi antioxidanti. S-a dovedit ca o ceasca de cacao fierbinte contine mai multi antioxidanti decat un pahar de vin rosu sau decat unul de ceai. Indulcitorul ideal pentru aceasta bautura este mierea sau melasa. Mierea se adauga dupa prepararea bauturii pentru a nu-si pierde calitatile, dupa ce bautura se racoreste. Afla aici cum prepari ciocolata calda dupa reteta perfecta.

femeia.ro


Поделись новостью с друзьями!