Pizza cu blat de conopida


    Pizza cu blat de conopida este acel gen de creatie in bucatarie care ar trebui anuntata la stiri in prime-time. Este super, super gustoasa si senzational de sanatosa. Crusta de conopida este o adevarata surpriza pe care trebuie sa o incerci si in alte combinatii, care poate sa fie o alternativa pentru blaturile clasice in cazul tartelor si al placintelor sarate.

574d987c463d5_pizzablatconopidacopy.jpg

 

Un alt avantaj pe care acesata puizza cu blat de conopida il are este ca, practic, nu are carbohidrati. In varianta din aceasta reteta am facut-o cu dovlecei, ciuperci si branza. Savuros!

 

Ingrediente

  • O conopida potrivita
  • Doua oua
  • Trei dovecei
  • 150 de grame de ciuperci feliate
  • Trei bulgari de Mozzarella
  • Sase linguri cu varf de branza uscata rasa (parmezan, cascaval usact, telemea bine scursa)
  • Doua linguri de smantana
  • Un catel de usturoi
  • Pudra de ardei rosu
  • sare, piper, ierburi aromate uscate

 


Preparare

  1. Pune apa la fiert cu sare. Cand clocoteste pune conopida in bucati la fiert pentru 5 minute. Scurge zeama si lasa buchetele sa se scurga bine intr-o sita.
  2. Striveste conopida cu furculita, adauga un ou intreg si un galbenus, 3-4 linguri de branza rasa, sare, piper, pudra de ardei si usturoiul pisat. Amesteca ingredientele. (Nu are nevoie de faina!)
  3. Pune compozitia pe o foaie de copt si da-i forma unui blat rotund cu grosimea de doi-trei centimetri. Coace blatul la 150 de grade Celsius, timp de 20 minute, pana cand, marginile incep sa devina maro.
  4. Cat se coace blatul de conopida amesteca smantana cu un praf de sare si ierburi aromate. Poti pune si o lingura de branza rasa, daca vrei, si un catel de usturoi. Lasa sosul la rece.
  5. Taie dovleceii pe lung si tine-i pe fiecare parte cateva minute pe gratarul incins. Nu pune sare.
  6. Pune pe gratar si ciupercile taiate in doua.
  7. Cand blatul este racorit, lasa-l in tava in care se copt pe foaia de copt.
  8. Unge blatul de conopida cu sosul de smantana. Aseaza feliile de dovlecel si ciupercile, apoi Mozzarella si presara branza rasa ramasa, sare si piper.
  9. Intoarce pizza cu blat de conopida la cuptor pentru 10-15 minute atat cat sa prinda culoare si sa se topeasca branza.

 

Pizza cu blat de conopida este gata!

 

femeia.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.