Pieţele din Chişinău îşi reiau activitatea: Reguli de protecţie sanitară


    Cere şi ţi se va da. Cam aşa a fost şi în cazul comercianţilor de la pieţele din Chişinău şi Bălţi. După lungi proteste, autorităţile au cedat şi au dispus deschiderea acestor puncte comerciale, văzute de unii deja ca potenţiale focare.

P3149475.jpg

Chiar şi aşa, de astăzi se deschide Piaţa Centrală şi, desigur că, mai presus de orice vor sta regulile de igienă pentru a preveni o posibilă infectare în masă, transmite Știri.md cu referire la Tvr.md.

Autorităţile au stabilit un set de reguli stricte de protecţie sanitară, care trebuie respectate atât de vânzători, cât şi de cumpărători. Între timp, comercianţii au efectuat pregătirile pentru ziua mult aşteptată.

La intrarea în piaţă, vizitatorii vor fi obligaţi să poarte măşti şi mănuşi, să-şi dezinfecteze mâinile, iar un angajat al pieţei va avea grijă să le măsoare temperatura. Cât se vor plimba prin tarabe pentru a face cumpărăturile vor trebui să respecte distanţa.

Dacă e să ne amintim de îmbulzeala de odinioară e greu să ne imaginăm cum ar putea fi respectate aceste reguli. După aproape două luni în care au stat cu porţile zăvorâte, din cauza pandemiei de coronavirus, pieţele din Chişinău vor fi redeschise începând de azi. Autorităţile promit să nu le scape din ochi nicio încălcare.

INGA IONESI, viceprimar, municipiul Chişinău: "Au fost purtate discuţii şi cu cei care activează în Piaţa Centrală cu agenţii economici care au asigurat despre respectarea tuturor instrucţiunile elaborate şi prezentate spre implementare".

În timp ce unele pieţe se vor deschide, altele se vor închide. Primăria Chişinău a decis să-i alunge pe cei peste 300 de comercianţi care vând materiale de construcție în piaţa improvizată de pe strada Matei Basarab. Vestea i-a înfuriat pe oameni.

Activitatea pieţelor din Republica Moldova a fost oprită pe 16 martie şi reluată pe 11 mai, cu excepţia celor din Chişinău şi Bălţi, asta deşi comercianţii au cerut în repetate rânduri să-şi reia vânzările şi chiar au organizat proteste.  

stiri.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.