Pete pe față de la soare. Cum le tratăm?


    Unele persoane au tenul mai sensibil și vara fac pete de la soare. Ele seamănă mult cu petele de bătrânețe sau petele hepatice, dar sunt de cele mai multe ori sezoniere și dispar odată cu sezonul estival și intensitatea razelor soarelui.

Petele de la soare nu apar doar pe față, dar majoritatea femeilor sunt deranjate mai ales de pigmentările estivale din această zonă.
Dacă ai tenul deschis la culoare, te bronzezi greu, te arzi la soare repede, ai ochii și părul deschise la culoare, mai mult ca sigur că vara faci pete de la soare pe față.
Acestea sunt zone maronii de câțiva milimetri în diametru, dar pot avea și câțiva centimetri.
55a7593dba566_pete.jpg
Grija principală în legătură cu petele de la soare este că unele arată ca niște alunițe suspecte și melanomul este un tip de cancer foarte agresiv.
În general, petele care apar pe față de la soare au o culoare deschisă, spre deosebire de alunițe care sunt adesea maro sau negre și închise față de restul pielii.

 

Spre deosebire de lentigo, petele de la soare nu au o formă foarte bine definită și dispar complet în sezonul rece.

 

Alunițele sunt modificări pigmentare (tumori pigmentare) ale melanocitelor, iar pistruii sunt zone cu exces de pigment (melanină).
Alunițele pot apărea oriunde pe corp și cauzele apariției lor sunt diverse, de la alunițe congenitale, la alunițe cauzate de expunerea neprotejată la soare.

 

Pistruii apar mai ales pe persoanele cu ten deschis și piele albă, în special pe cei cu păr roșcat natural și ca și alunițele, nu dispar iarna ca petele de la soare.

 

Ce să faci dacă îți apar pete pe față de la soare
Pentru a scăpa de pete pe față de la soare ai nevoie în primul rând de creme și loțiuni cu protecție solară. Reducerea expunerii la soare este de asemenea de ajutor, dar nu trebuie să vă ascundeți toată vara în casă de frica apariției acestor pete pe piele.

 

Dacă petele de la soare au apărut deja pe ten, decolteu sau brațe, există câteva remedii cosmetice, medicamentoase și naturale care reduc efectul inestetic și decolorează petele maronii.
55a7594ecdeb4_pete1.jpg
Feliile de lămâie decolorează pielea
Această metodă era folosită în trecut de femei, care încercau să aibă pielea cât mai albă. În anii 1700 -1800, bronzul era considerat urât, un atribut al oamenilor din clasele de jos, care munceau în soare, iar pielea albă era un simbol al frumuseții și nobilității. Doamnele din înalta societate se frecau zilnic cu lămâie pe față, pentru un ten curat și cât mai alb.

 

Aloe vera pentru arsuri solare
Dacă petele de la soare au apărut în urma unor arsuri solare, aplică de două ori pe zi gel de aloe vera pe zonele cu probleme. Gelul de aloe vera are proprietăți incredibile când vine vorba de piele rănită, arsă sau plină de pete pigmentare.
55a759c721be2_mascaantirid.jpg
Iaurt direct pe pată
Iaurtul este un alt remediu folosit de sute de ani pentru arsuri și pete de la soare. Lasă iaurtul gras să hidrateze pielea și să decoloreze petele pigmentare, pistruii și petele de tip lentigo.

 

Tretinoina, substanța minune din creme
Caută creme care conțin această substanță numită tretinoină, sau acid all trans retinoic, deoarece este singura substanță creată în laborator care are efecte notabile împotriva petelor de la soare.

 

Metode profesionale de îndepărtare a petelor de la soare
Peelingul chimic, terapia cu laser sau alte proceduri medicale te scapă definitiv de petele pigmentare, dar aceste metode sunt scumpe și nu toată lumea își permite astfel de proceduri cu regularitate.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.