Patru tineri cu sindrom Down și-au deschis propria afacere


  Perseverenta, efortul si munca sunt lectii universale pe care toti oamenii ar trebui sa le invete, indiferent de starea sau abilitatile lor. Munca grea si efortul vor aduce intotdeauna rezultate bune. Acesti patru prieteni cu sindrom Down au dovedit-o si sunt si vor fi un exemplu excelent pentru alte persoane aflate in situatia lor.  

Sindrome-Down-pizzeria.jpg

Este vorba de un grup de tineri argentinieni care si-au dat seama ca a fi antrepenor reprezinta o oportunitate importanta de munca, dupa ce au fost respinsi de mai multe firme, pe motiv ca au sindromul Down. 

Este destul de frecvent ca persoanele cu sindrom Down sa intampine dificultati atunci cand isi cauta un loc de munca. Si acest lucru se intampla in orice parte a lumii. Sunt privati de multe oportunitati, iar atunci cand isi gasesc un job, se datoreaza faptului ca firmele sunt rasplatite daca angajeza persoane cu dizabilitati, dar nu le acorda responsabilitati in functie de abilitatile lor in majoritatea cazurilor. Si asta se intampla din cauza neincrederii sau proastei informari despre capacitatea reala pe care o persoana cu sindromul Down o poate avea. 

Si-au deschis propria afacere

Din aceste motive, cei patru prieteni, satui sa-si mai caute un loc de munca unde sa le fie recunoscute cu adevarat abilitatile, au decis sa sa fie propriii lor sefi si au deschis o pizzerie cu un serviciu de catering numit "Los Perejiles," specializat in petreceri si evenimente.

Afacere a pornit in 2016 si au vrut sa arate lumii cum pot 4 persoane cu sindrom Down sa puna pe picioare propria afacere si sa o faca sa prospere. Iar cei mai multi dintre angajati erau oameni cu aceleasi probleme.

Nu mai doreau sa fie depindenti de altii pentru a putea lucra, nu au mai vrut sa suporte refuzurile din partea companiilor. Mama unuia dintre ei i-a ajutat pe tot parcursul procesului, iar cei 4 au ceva in comun: le place pizza! 

Le merge foarte bine

Au muncit foarte mult pentru ca afacerea sa creasca, intr-un an au organizat nu mai putin de 200 de evenimente, furnazand pizza si mancare traditionala italiena la petreceri, nunti sau evenimente private. Firma primeste foarte multe comenzi si acesti oameni demonstreaza ca, desi au sindromul Down, sunt la fel de capabili ca oricare altii. 

Pizzeria are capacitatea de a servi 600 de persoane la un singur eveniment si are 20 de angajati tineri, cu multa energie si putere, care arata lumii ca si ei pot face lucruri importante.

copilul.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Din motive încă nelămurite, boala afectează cu preponderență anumite zone ale corpului, cum ar fi fața, picioarele, articulațiile, degetele, genunchii și organele genitale. Vitiligo nu afectează textura și celelalte calități ale pielii, ci are efect numai asupra culorii acesteia. Pe lângă petele albe, la unii bolnavi apar fire de păr alb în scalp, gene, sprâncene sau barbă.
   Tulburarea, care afectează aproximativ 1-3% din populație, este de altfel inofensivă fizic, dar poate duce la stres psihologic și stigmat social, precum și la o sensibilitate crescută la soare. Statisticile arată că circa 30% din persoanele afectate au în familie bolnavi de vitiligo.

   Recent, din cauza problemelor de sănătate, João, a plecat oficial de la muncă, dar a decis să-și găsească un hobby. Așa că, împreună cu soția sa, a început să croșeteze. Primul obiect făcut cu propriile mâini a fost op păpușă pentru nepoata sa, iar de atunci lucrările nu mai au loc pe rafturile casei. Ceea prin ce se deosebesc de celelalte păpuși este faptul că acestea sunt și ele purtătoare de Vitiligo.

   Ideea de a le da o astfel de personalitate a apărut când pe una dintre păpuși bărbatul a lipit câțiva plasturi în locul petelor albe de pe piele. João a făcut multe păpuși incluzive, ba chiar și o păpușă într-un scaun cu rotile, printre altele. Toate au fost concepute pentru a ajuta copiii să se simtă „normali” și apreciați, indiferent de ce condițiile în care ar putea trăi.

   „Petele pe care le am sunt frumoase. Ceea ce mă doare sunt defectele personalității oamenilor”, explică el în interviurile sale.
   Înțelegerea și expunerea la diferență este cea mai bună modalitate de a promova incluziunea, în timp ce combateți stigmatul social pe care îl favorizează ignoranța. João face asta doar cu noul său hobby și, în același timp, aduce un zâmbet multor copii mici în proces.

   Pentru oricine se gândește la pensionare în curând, acesta este modul ideal de a da ceva înapoi comunității!
   zugo.md
  • julia122997
   De julia122997
   Potrivit inițiatorilor proiectului, serviciile lansate vor oferi oportunități suplimentare pentru beneficiari.
   Centrul de Resurse și Suport pentru Tineri va avea drept obiectiv facilitarea incluziunii socio-profesionale a tinerilor care părăsesc sistemul de îngrijire alternativă.
   În acest scop, Centrul va oferi beneficiarilor programe de informare, asistență și instruire, axate pe formarea deprinderilor de viață independentă, orientarea profesională, prevenirea comportamentelor cu risc sporit, precum și instruire parentală.
   De asemenea, se prevede acordarea asistenței individuale tinerilor în funcție de necesitățile identificate de către specialiștii Centrului, în comun cu aceștia.
   Potrivit deciziei Consiliului municipal Chișinău cu privire la înființarea Serviciului Locuința socială asistată, beneficiarii acestuia vor fi găzduiți pentru o perioadă de până la 12 luni, iar în cazuri excepționale, aflarea lor în cadrul serviciului va putea fi prelungită până la 18 luni.
   În cadrul unui serviciu vor putea fi plasate 2 – 6 persoane, cu care vor fi încheiate Acorduri de plasament. Beneficiarii vor contribui la achitarea serviciilor locativ-comunale și a taxelor de întreținere a spațiilor.
   În primele 2 luni tinerii vor fi scutiți de respectivele plăți, iar începând cu luna a 3-a vor fi integral responsabili pentru acoperirea costurilor menționate.
   agora.md
  • julia122997
   De julia122997
   Deoarece prea mulți oameni privesc persoanele cu Sindromul Down, prin prisma stereotipurilor, cu o oarecare discriminare, organizația „Sunshine” și-a propus să spargă barierele create de societate și să demonstreze că cei care au fost diagnosticați cu acest sindrom, deși diferiți, sunt la fel ca noi. Ei zâmbesc, se bucură de viață și la fel ca fiecare dintre noi își doresc să simtă iubirea celor din jur.
   30 de personalități de la noi, într-un proiect fotografic, alături de Copiii Soarelui.
   Abia așteptăm să vedem fotografiile, iar până atunci vă invităm să urmăriți filmulețul de mai jos care, cu siguranță, vă va lumina ziua și va aduce zâmbetul pe față:
    
   ea.md
  • maria981s
   De maria981s
   Studentship este încă în proces de actualizare. Momentan pe site puteți găsi în jur de 900 de burse disponibile, iar săptămâna această numărul urmează să crească până la câteva mii.
   „Momentan avem încărcate bursele valabile pentru Elveția. Acum avem circa 12 mii de universități din lume, circa 400 facultăți și 300 influenceri din educație”, ne spune Denis Roșca.

   Pe acest site, pe lângă burse și informații despre universitățile din lume, veți putea găsi lecții video și discursurile celor mai influenți oameni din domeniul educației.
   Tot de ce aveți nevoie pentru a naviga pe site este înregistrarea pe platformă (care se face în mod gratuit).
   „Logarea ne ajuta sa memorăm preferințele utilizatorilor în materie de nivel de studii, limba de predare, facultate, etc. pentru ca ulterior să trimitem notificări în cazul în care apar oferte interesante de la universități”, mai adaugă Denis Roșca.

   Dacă sunteți interesați de burse și alte informații educaționale, puteți găsi platforma AICI!
   diez.md

  • maria981s
   De maria981s
   În viața contemporană tinerii deja nu mai pledează pentru crearea familiilor de aceeași etnie întru păstrarea și transmiterea sângelui strămoșesc următoarelor generații. Iată câteva exemple care demonstrează că amestecul de sânge dintre două etnii este una minunată.
   Jamaica + Mexic
    
   Japonia + Rusia
    
   Mexic + Afro-american+Italia
    
   Maroc + Anglia
    
   Armenia + Afro-american
    
   Franța+Madagascar
    
   Finlanda + China + Rusia
    
   Suedia + Siria
    
   Rusia + Italia + Africa de Sud
    
   Brazilia + Germania
    
   Vietnam + Germania
    
   India + Australia
    
   Irlanda + Puerto-Rico
    
   Republica Dominicană + Vietnam
    
   Japonia + Hawaii
    
   diez.md
 •