Patru afectiuni vindecate cu lamaie


    Lămâile sunt un uriaș beneficiu pentru sănătate, iar consumul de suc, pulpă și coajă de lămâie sunt un real beneficiu pentru sănătate. Evident cele mai bune alegeri sunt lâmâile eco, dar și cele clasice se califică, daca sunt bine spălate și dacă se evită conumul cojii. Este doveit că patru afecțiuni supărătoare pot fi vindecate sau cel puțin ameliorate cu lămâie.

1. Acneea – Vitamină C din lămâie ajută pielea să fie strălucitoare și omoară bacteriile care cauzează acneea. Bea limonadă dimineața.
Aplică cu degetul sau cu un tampon de vată suc proaspăt de lămâie pezona afectată de acnee și lasă așa peste noapte. Spală cu apă a două zi dimineața. Se poate să simți o ușoară arsură, dar dispare repede.

 

Amestecă o parte zeamă de lămâie proaspăt stoarsă cu o parte apă cu miere. Pune acest amestec pe zonele afectate și lasă o jumătate de oră, apoi clăteşte. Repetă de două ori pe zi, dimineața și seara.

 

Anxietatea și stresul – Studiile arată că lămâia are efect de calmare și ajută la îndepărtarea oboselii, agitației, amețelii, nervozității și tensiunii. Inhalarea de ulei de lămâie crește capacitatea de concentrare și ține mintea în stare de alertă. Lămâia poate fi folosită și ca odorizant de cameră în birouri, pentru a crește eficientă angajaților. Dacă te simți tensionat, pune pe o batistă puțin ulei de lămâie și inhalează sau curață pur și simplu o lamaie, ca pe o portocală, desfă-o în felii și consum-o ca atare sau cu puțină miere. Exact același efect oricare alt fruct din actegoria citricelor.

 

Vindecă aftele – Proprietățile dovedite antibacteriene și antivirale ale lămâii pot acceleră procesul de vindecare în cazul aftelor. Amestecă sucul de lămâie cu apa caldă și clăteşte gură cu această combinație de trei ori pe zi. Nu contează dacă simți o senzație de arsură în contactul dintre lămâie și afte, contează că ea îți face mult bine, deci perseverează în folosirea ei.

 

Scade febra – Când ai febră din pricină răcelilor, bea sucul de 2-3 lămâi cu apă fierbinte și miere. Trucul care face ca această băutură să fie eficienrtă este acela de a bea tot dintr-o dată.

 

femeia.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.