O sută de copii din Moldova și România au pictat tricolorul pe 3000 de metri pătrați


    Cel mai mare steag al României a fost pictat în această săptămână de către o sută de copii din Republica Moldova și țara vecină, care prin gestul lor au adus omagiu ostașilor căzuți pe câmpul de luptă de la Mărășești.

steag.jpg

Înarmați cu cutii de vopsea roșie, galbenă și albastră, copiii au reușit să coloreze împreună o suprafață de 3000 de metri pătrați pe dalele din imediata vecinătate a Mausoleului Eroilor de la Mărășești, județul Vrancea.

1-5 (1).jpg

Iniațitiva a apraținut Consiliului Județean Vrancea, care a voit să aducă omagiu soldaților care au luptat în Bătălia de la Mărășești, aceasta făcând parte din proiectul „Consolidarea legăturilor cu Republica Moldova și comunitățile românești din Ucraina”.

2-4.jpg

Bătălia de la Mărășești, cea mai mare de pe frontul românesc pe durata Primului Război Mondial, s-a desfășurat în perioada 24 iulie – 6 august 1917, în zona Vrancei. Confruntarea s-a soldat cu eșecul ofensivei germane și stabilizarea frontului din zonă, până la sfârșitul conflagrației.

3-5 (1).jpg

375a0ff9-d5cf-47d8-9157-881846051097-768x512.jpg

zugo.md





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Chiar și cei mai stricți tați se pot schimba complet atunci când devin bunici. Bărbații celebri nu fac excepție - chiar dacă unii dintre ei încă mai topesc inimile femeilor, au devenit cei mai cool bunici și sunt nedezlipiți de nepoții lor, pe care îi alintă tot timpul.

      Bright Side a cercetat biografiile vedetelor și a descoperit câțiva bărbați din showbiz care sunt bunici. Iată ce bine le stă lângă nepoții lor!
      Snoop Dogg

      Deși numele lui a fost asociat cu femei frumoase, mașini scumpe și multe bijuterii din aur și cu diamante, în viața reală Snoop e un tip mai ponderat decât pare în videoclipurile sale. Artistul are mulți copii, dar și două nepoate, și postează periodic imagini cu ele pe rețelele de socializare, spre deliciul fanilor.
      Tom Hanks

      Starul are trei nepoți: doi din partea fiului său cel mare, Colin, și o nepoțică din partea fiului mic, Chet. Copiii lui spun că Tom este un bunic foarte amuzant și grijuliu.
      Till Lindemann

      Solistul trupei rock germane Rammstein a devenit tată la vârsta de 22 de ani. Mult timp a crescut-o singur pe fiica lui, Nels, până s-a recăsătorit. El mai are o fiică din al doilea mariaj, Marie Louise. În 2007, Till a devenit bunic, iar nepotul său, Fritz Fidel, este un mare fan al trupei Rammstein.
      Sting

      Muzicianul are șase copii și patru nepoți. Sting e convins că n-a fost un tată bun, dar se străduiește să se descurce mai bine ca bunic. "Am devenit un bunic mai responsabil decât eram ca părinte. Îmi iubesc toți copiii, dar știți, am fost un star rock. Acum sunt un simplu bunic", a mărturisit Sting într-un interviu.
      Nicolas Cage

      Actorul are doi nepoți. În 2014, s-a născut primul dintre ei, Lucian, iar doi ani mai târziu a venit pe lume Sorin. În ciuda programului său foarte încărcat, Nicolas Cage încearcă să păstreze legătura cu nepoții și sprijină financiar creșterea lor.
      Harrison Ford

      Starul are trei nepoți și o nepoțică: Eliel, Guiliana, Ethan Ford și Waylon. Ford poate fi numit cel mai bun bunic de la Hollywood: își face mereu timp pentru familia lui, chiar dacă are un program încărcat, și participă la evenimente caritabile, dineuri și picnicuri cu rudele sale.
      Jim Carrey

      Jim a devenit bunic la 48 de ani și spune că nepotul său este cea mai mare bucurie din viața lui. "Sunt fericit că am un nepot. Odată mă jucam cu el și mi-am dat seama că aș muri fără el!", a scris actorul pe Twitter.
      Pierce Brosnan

      Pierce are trei nepoți și trei nepoate. El a devenit bunic la vârsta de 44 de ani. Favorita lui este Marley May, cu care petrece mult timp.
      Eddie Murphy

      Starul de comedie are o familie numeroasă. Are patru băieți și șase fete, așa că e normal să fie și bunic. În iulie anul trecut, fiica lui vitregă a născut o fetiță, Evie Isla, pe care Eddie o iubește din tot sufletul.
      Charlie Sheen

      Charlie a devenit bunic la 47 de ani, în 2013, când s-a născut nepoata lui, Luna. Actorul spune că s-a schimbat mult de când este bunic, iar viața lui se împarte acum în două - înainte și după nașterea nepoatei sale. Charlie o adoră pe Luna și încearcă să petreacă cu ea cât mai mult timp posibil.
      eva.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Potrivit viceprimarului Angela Cutasevici, din 1 aprilie, va fi implementat un un proiect pilot, iar acum se duc tratative cu reprezentanţii unei agenţii care va procura produsele în următoarele şase luni.

      "Pentru a evita aceste neconformități, pentru a exclude acele probleme care s-au acumulat pe parcursul anilor. Suntem în discuţii intense cu o agenţie externă care şi-au propus să ne ajute în vederea achizițiilor produselor alimentare, la nivel de pilot pentru o jumătate de an, acum până la sfârşitul anului 2020", a menţionat Angela Cutasevici, viceprimarul Capitalei.

      Potrivit autorităților municipale, dacă proiectul va înregistra rezultate pozitive, atunci ar putea fi extins şi la nivel naţional, printr-o hotărâre aprobată de Guvern. Potrivit datelor oficiale, în Moldova sunt aproape 1.220 de instituții de învățământ primar și secundar și circa 1480 de grădinițe.
      publika.md
    • julia122997
      De julia122997
      Dawn Gillam, mama gemenilor, din Pendleton, Indiana, s-a bucurat de anul nou într-un mod cu totul şi cu totul special. A născut pe unul dintre fii săi înainte ca ceasul să arate ora 12, iar pe al doilea după.
      Gemenii, Joslyn şi Jaxon Tello, trebuiau să se nască în februarie, însă Gilliam a ajuns la spital cu aproape două luni înainte pentru că era îngrijorată de faptul că nu mai simţea nicio mişcare a feţilor.
      Joslyn s-a născut la ora 23:37, în ajunul Anului Nou, iar la exact 30 de minute mai târziu s-a născut şi fratele său, Jaxon, moment în care Indiana se afla deja în 2020 şi în noul deceniu. Astfel, cei doi gemeni au date de naştere diferite, ani de naştere diferiţi şi decenii diferite în care s-au născut.
      digi24.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Când pregătești salate pentru copii nu vei aplica aceleași criterii ca și în cazul adulților. Dacă adulții sunt preocupați de calorii, dressinguri complexe sau ingrediente cu efect antiaging, în cazul copiilor lucrurile stau foarte diferit. În primul rând trebuie să iei în calcul că au un simț al gustului foarte dezvoltat și că nu sunt obișnuiți cu o varietate de ingrediente consumate simultan. Specialiștii te sfătuiesc să optezi pentru salatele simple, folosind 3 sau 4 ingrediente la început. Alege numai alimente care îi plac deja copilului pentru a evita reacția de respingere.
      După ce copilul s-a obișnuit cu salatele îi poți cere să te ajute când le pregătești. Este o soluție creativă pentru a-l convinge să guste ingrediente noi și treptat veți ajunge să preparați salate foarte complexe.În general salatele pentru cei mici trebuie să aibă ingrediente crocante, proaspete și ușor dulci. Poți varia consistența, dar nu uita de aceste 3 calități care vor garanta succesul.
      Iată ce salate pentru copii trebuie să testezi cât mai curând:
      1. Salată cu broccoli
      Ingrediente:
      - 10-12 felii de bacon;
      - 300g de broccoli mărunțit;
      - o ceapă roșie medie, tăiată solzi;
      - ½ cană de stafide aurii.
      Pentru dressing:
      - 100ml de maioneză;
      - 2 linguri de oțet balsamic;
      - 2 linguri de zahăr brun.
      Cum se prepară:
      Rumenește baconul la tigaie, apoi amestecă toate ingredientele. Prepară dressingul, adaugă-l la amestec și lasă o oră la rece. Servește salata presărată cu mărar proaspăt.
      2. Salată cu muștar și cartofi
      Ingrediente:
      - 6 cartofi albi de mărime medie;
      - ½ ceapă roșie, tăiată solzi;
      - 200g de țelină, tăiată cubulețe;
      - 5 ouă fierte.
      Pentru dressing:
      - ½ linguriță de sare Kosher;
      - ½ linguriță de piper negru;
      - ½ cană de maioneză;
      - 2 linguri de muștar cu miere;
      - o lingură de zeamă de murături sau de oțet din vin alb.
      8 roșii cherry, pătrunjel și boia de ardei dulce pentru servire.
      Cum se prepară:
      Fierbe cartofii în coajă, apoi lasă-i la răcit, curăță-i și taie-i cubulețe. Adaugă ceapa, țelina și ouăle.Amestecă ingredientele pentru dressing, apoi adaugă-l la salată și servește decorat cu roșii cherry, boia de ardei și frunze de pătrunjel proaspăt.
      3. Salată cu spanac și căpșuni
      Ingrediente:
      - 250g de frunze crude de spanac;
      - 2 căni de căpșuni, tăiate felii;
      - ½ cană de nuci pecan;
      - 100g de brânză de capră sau brânză cu mucegai.
      Pentru dressing:
      - 2 linguri de oțet balsamic;
      - o lingură de zahăr brun;
      - ¼ linguriță de tarhon uscat;
      - ¼ linguriță de usturoi pudră;
      - o lingură de ulei de măsline extravirgin sau ulei de nucă;
       - ½ linguriță de muștar.
      Cum se prepară:
      Amestecă ingredientele pentru salată, apoi pune-le la rece o oră. Cu 10 minute înainte de a servi salata prepară dressingul cu ajutorul blenderului, pune salata într-un borcan de sticlă, adaugă dressingul și agită bine. Servește presărat cu migdale măcinate.
      4. Salată cu paste
      Ingrediente:
      - 1½ cană de paste spiralate sau fundițe din făină integrală;
      - 2 căni de broccoli, mărunțit;
      - o cană de conopidă, mărunțită;
      - o cană de ciuperci, tăiate felii;
      - o ceapă roșie medie, tăiată solzi;
      - 50g de măsline negre fără sâmburi;
      - o roșie mare sau 7 roșii cherry, tăiate felii;
      - un avocado, tăiat felii subțiri.
      Pentru dressing:
      - 2 linguri de suc de lămâie;
      - 3 linguri de ulei de alune presat la rece;
      - ½ linguriță de oregano uscat;
      - ½ linguriță de măghiran uscat;
      - un vârf de cuți de sare roz de Himalaya;
      - un vârf de cuțit de piper cayenne.
      Cum se prepară:
      Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi lasă-le la scurs. Înmoaie legumele la tigaie timp de 15 minute, apoi amestecă toate ingredientele pentru salată.Continuă cu dressingul, lasă la rece 4 ore, apoi servește decorat cu miez de nucă de cocos neîndulcit.
      eva.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Cei doi copii ai ducilor de Cambridge și colegii lor de la școala Thomas’s Battersea au parte de un prânz de invidiat, de la chili fără gluten și pui crescut în aer liber, la foietaj cu praz.
      În meniu este inclusă întotdeaună o sursă de proteină, legume, carbohidrați și pește pentru a asigura elevilor o dietă echilibrată.
      Vinerea a fost declarată „zi fără carne”, iar cei mici servesc burgeri de pește, risotto și pizza, precum și panini cu brânză și roșii.
      Legumele oferite micuților sunt organice și sunt servite alături de preparate precum escalop de pui fript cu miere, lămâie și usturoi, sau cârnat de porc cu ceapă, ierburi proaspete și sos.
      George, în vârstă de 6 ani, și Charlotte, de 4 ani, pot, dacă doresc, să aleagă un meniu fără gluten și preparate fără lactate precum falafel cu mazăre și mentă, chutney de mango sau tagine de măsline și linte.
      La gustarea de dimineață, copiii se bucură de lapte organic, suc proaspăt de fructe, prăjituri de orez și pâine prăjită.
      Deserturile oferite elevilor sunt formate din jeleu vegetarian din suc proaspăt de fructe, smoothie de banane, căpșuni și zmeură și tartă de mere cu înghețată.
      Majoritatea ingredientelor folosite sunt proaspete, organice, iar preparatele se schimbă în fiecare sezon, cu „mese mai substanțiale odată cu răcirea vremii”.
      Prestigioasa școală se mândrește că le oferă elevilor săi mese proaspete, sănătoase și pline de nutrienți. Chefii evită să folosească alimente procesate, aditivi și grăsimi hidrogenate.
      unica.ro
  •