O profesoară din Bălți predă lecții online, într-un format dinamic și distractiv


    Învățământul la distanță a motivat-o să găsească noi metode de predare. Este vorba despre o tânără învățătoare din Bălți, care și-a creat propriul canal pe YouTube, unde promovează lecții într-un format dinamic și distractiv.

Profesoara.jpg

Ideea aparține Mihaelei Petrov, învățătoare de clase primare la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din oraș. Primele ore le-a realizat pentru elevii săi din clasa a III-a. În doar câteva zile, filmulețele au acumulat mii de vizualizări, transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md.

„Am întrebat elevii cu ce se ocupă în timpul liber. Majoritatea mi-au spus că privesc filmulețe pe YouTube. Aici a pornit și ideea de a crea un canal pe YouTube și să încarc acolo lecțiile. Încerc ca lecțiile să fie interactive, cu diverse personaje din desene animate, pentru a avea priză la copii”, Mihaela Petrov, învățătoare.

Mihaela Petrov transformă chiar și cele mai plictisitoare teme, în lecții dinamice și pline de culoare.

„A fost o încercare reușită din prima. Cunosc foarte bine PowerPoint. Toate prezentările le fac cu ajutorul acestei programe. Încerc să utilizez toate funcțiile posibile, intrarea, ieșirea cuvintelor, pentru a fi mai atractiv pentru copii”.

Lecțiile s-au dovedit pe placul elevilor. Ei accesează activ canalul de YouTube al învățătoarei. Unele filmulețe acumulează zeci de mii de vizualizări.

„Acest canal este gratuit și așa și va rămâne, fiecare lecție poate fi descărcată cu ușurință și păstrată în calculator. Primesc mesaje de la copii, mă întreabă când va apărea următoarea lecție”.

Deocamdată, Mihaela Petrov montează imaginile video pentru elevii din clasa a III-a. Ea planifică să realizeze videouri și pentru principalele discipline din toate clasele primare.

Fiul, un ajutor de nădejde

„Familia m-a susținut în toate. Cel mai impresionat este băiețelul meu de 6 ani care îmi dă idei despre personajele pe care le-aș putea include în filmulețe”.

„Îmi place că mama realizează ore pe YouTube. Urmăresc fiecare lecție. Sunt admiratorul mamei, a spus fiul învățătoarei”.

Soțul Mihaelei spune că își va susține soția în dezvoltarea canalului de pe YouTube.

„O susțin, sunt de acord cu tot ce face. Cred că va continua să dezvolte această idee, chiar și după revenirea la învățământul obișnuit. Filmulețele vor fi publicate cu regularitate și vor fi pe interesul profesorilor și a elevilor”, a spus Igor Petrov, soțul Mihaelei.

Elevii și părinții sunt impresionați de noua metodă de predare.

Elevii se simt ca la școală

„Vreau să menționez profesionalismul, creativitatea, entuziasmul și măiestria învățătoarei Mihaela Petrov. Pe lângă orele online pe care le petrece cu elevii, montează video și pentru canalul ei de YouTube”.

„Aceste lecții la distanță ne permit să ne simțim ca la școală și putem să urmărim filmulețul de mai multe ori”.

Învățământul la distanță nu trebuie să fie o povară

„Acest lucru este foarte important, copiii să se simtă bine acasă, iar învățământul la distanță să nu fie o povară. Întâlnim de foarte multe ori, copii sau părinți, care scriu pe rețelele de socializare că este greu să înveți la distanță. Elevii mei nu cred așa. Pentru ei fiecare lecție este o sărbătoare, ceva distractiv, interesant”, a adăugat Mihaela Petrov.

La începutul lunii martie, elevii din Republica Moldova au trecut la învățământul online din cauza pandemiei de Coronavirus. Școlile din țară vor fi redeschise abia la 1 septembrie.

stiri.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.