O femeie însărcinată, la un pas de moarte după o lovitură puternică a fătului


    Un făt și-a lovit mama atât de tare, încât i-a rupt un perete al pântecului. Atât viaţa micuţului, cât şi a mamei, au fost puse în pericol.

1-extra_large-1507894799-cover-image.png-10872-b.jpg

Femeia, pe numele Zhang, era însărcinată în săptămâna 35, când s-a prezentat la spitalul din Shenzhen, China, acuzând dureri abdominale extrem de puternice și probleme cu tensiunea, pulsul și respirația.

Iniţial, deşi medicii au suspectat că i s-a rupt uterul, nu îşi puteau oferi niciun fel de explicaţie. Ulterior, cu ajutorul ultrasunetelor, au descoperit că fătul a lovit așa de tare în abdomenul mamei, încât un perete al pântecului s-a rupt, iar coapsele micuțului au rămas blocate.

Copilul a fost adus pe lume cu ajutorul unei operaţii de cezariană. În acest mod, hemoragia a fost oprită și fătul a fost salvat de la o posibilă infecție care i-ar fi putut fi fatală. Operația, care le-a salvat viața atât mamei, cât și copilului, a durat doar 10 minute.

Medicii au precizat că gaura din uter a avut 7 centimetri.

content-1507894824-new-mum-nearly-dies-after-her-unborn-baby-kicks-her-so-hard-it-tears-a-hole-in-her-womb.jpg

După ce a fost investigat istoricul medical al femeii, s-a descoperit că ea a avut fibroză uterină, ceea ce i-a slăbit lui Zhang un perete al uterului.

Ruptura uterului nu este neobișnuită atunci când femeile intră în travaliu, mai ales în zona unde a mai avut loc o operație de cezariană, însă este mai puțin probabil să aibă loc înaintea travaliului, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Zhang.

Medicii spun că mama și bebelușul se simt foarte bine acum, în ciuda modului traumatizant în care a fost adusă pe lume fetiţa.

suntmamica.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Vizitator gluck

Postat

Prostii pentru prostănaci. 

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.