Nu slăbeşti? De vină poate fi creierul tău!


  • 783
  • Un grup de cercetători de la Universitatea din Adelaide, Australia, a descoperit o nouă cauză pentru care anumite persoane nu pot slăbi. Multe persoane, deşi fac mişcare şi ţin dietă, nu reuşesc să slăbească. Potrivit acestora, nervii gastrici, ce transmit creierului senzaţia de saţietate, încetează să mai funcţioneze corespunzător dacă mâncăm prea mult junk-food. Acestea nu au neapărat legătură cu alegerea dietei potrivite, ci cu propriul organism.

slabire-usoara-m6HQ.jpg

Creierul, un rol important

Nu doar stomacul joacă un rol important în succesul unei diete, ci şi creierul, mai exact, un hormon secretat de acesta, numit leptină, care are rolul de a inhiba pofta de mâncare şi a încuraja consumul de energie din organism. Potrivit unui studiu realizat anul trecut la Universitatea din Michigan, persoanele care au prea puţină sau prea multă leptină nu pot slăbi. Cu toate că, până în prezent, leptina a fost studiată de mai multe echipe de cercetători din întreaga lume, o soluţie viabilă pentru reglarea nivelului acestui hormon nu a fost descoperită. 

Forma corpului îţi spune şansele de reuşită

Un studiu publicat în „Journal of the American Medical Association”, în urmă cu câţiva ani, arată că succesul unei diete este influenţat şi de forma corpului, de măr sau de pară. În cazul celor care au o formă de măr, adică depun kilogramele în plus în zona taliei, realizatorii studiului recomandă o dietă din care să fie eliminaţi doar carbohidraţii simpli, precum dulciurile şi cartofii. Totodată, potrivit studiului, persoanele care au corpul în formă de pară, care depun kilogramele în plus în jurul şoldurilor, obţin rezultate bune indiferent de dietă. 

Postul şi detoxifierea ascund pericole

Deşi multă lume crede că atunci când ţine post poate să şi slăbească, există riscul să se întâmple chiar opusul. Profesorul Gregory Freund, de la Universitatea de Medicină din Illinois, susţine că postul, dar şi curele de detoxifiere pot afecta organismul în mod negativ. Studiul realizat recent de acesta arată că postul sau curele de detoxifiere scad nivelul unor celule imunitare care au o strânsă legătură cu slăbitul. Potrivit medicului, atunci când nivelul acestora este redus, există riscul să ne îngrăşăm.

one.ro


Поделись новостью с друзьями!