Moldoveanca la doar 20 de ani, isi traieste viata din plin


  Este o persoana multilateral dezvoltata si recunoaste ca se plictiseste enorm daca practica acelasi lucru pentru mai mult timp: "Am inceput cu diferite concursuri si campionate in Moldova si nu numai." spune ea.

4556621.jpg

Lena Sumscaia are 20 de ani si este din Chisinau. Adora animalele si ingrijeste de doi caini si patru pisici. Dupa patru ani la buget, tanara a absolvit Colegiul de Arte Plastice, specialitatea design vestimentar, iar in diploma poti vedea nota 10, dar acest lucru nu inseamna ca planifica sa-si lege viata de Fashion Design. Danseaza, face mult sport, adora activitatile extreme si are peste 50 de medalii si peste 100 de diplome. Visul ei este sa studieze in afara tarii si chiar daca ii va fi dor de Chisinau, aceasta vrea sa calatoreasca cat mai mult si este gata pentru schimbari extraordinare. 

4564261.jpg4556601.jpg

Perfecte: Ce constituie dansul pentru tine? 

Lena Sumscaia. "Dansul va fi mereu cu mine! Ma ocup de la varsta de 5 ani. Am participat la diverse concursuri si campionate, atat in Moldova, cat si in afara tarii. Parintii mei au investit foarte mult in mine cand aveam nevoie de aceasta, dar cand am crescut aceste investitii au fost recuperate. Pe vremea ceea am acumulat peste 50 de medalii si peste 100 de diplome, acestea fiind castigate in diferite categorii, una din preferatele mele fiind Belly Dance."

4564271.jpg

Perfecte: Esti o persoana extrem de energica si multilateral dezvoltata. Ce tip de sport practici?

Lena Sumscaia: "Periodic ma antrenez la sala de sport, atunci cand am timp. in general sportul pentru mine reprezinta intr-o oare care masura odihna, deoarece pot sa ma odihnesc moral si sa uit de tot. Chiar daca am venit la antrenament fara mare dorinta, plec de-acolo cu-n zambet pana la urechi! 

4564251.jpg

In afara de dansuri m-am ocupat profesional cu Ultimate Frisbee (sport de echipa cu discul zburator). Am participat la diferite campionate in Ucraina si Romania. Nu pot zice ca sunt un jucator extrem de bun si profesional, dar timp de aproape 2 ani am acumulat un skill destul de bun, ceea ce imi permite sa-i invat si pe prietenii mei sa arunce frisbee."

4556671.jpg

P: Ce reprezinta acest sport?

L: "Ador acest sport, deoarece conceptul lui este "the good spirit of the game" (spiritul bun al jocului) si este no contact game, ceea ce inseamna ca sportul este deschis pentru fiecare si aici mereu este prezenta doar dispozitie buna! Acum nu ma ocup deja profesional, dar mereu in portbagaj am frisbee si des jucam cu prietnii in diferite locatii."

4556731.jpg

4556681.jpg4556591.jpg4556841.jpg

P: Se pare ca ai adrenalina in loc sange...

L: "Imi place extreme-ul! O dovada este litera A in permisul meu de conducere. Provin din familie bikerilor. In afara de aceasta insusi karma a stiut ce face. Prietenul meu tot este biker. Cand suntem obositi cu prietenul, noaptea preferam sa facem un pic de galagie pe soselele din oras. Am si o lista intreaga ce se numeste "Extreme Dreams". Pana cand am reusit sa realizez doar cateva din visurile mele, dar totul este inainte. Am incercat Rope Jumping, FlyBoard si ZipLine."

4556801.jpg

P: Pe langa activitatile tale, mai faci si modelling. Este usor sa fii model?

L: "O pasiune fara de care mult timp nu pot, este modellingul! Imi place sa ma fotografiez, iar cand vad camera, sunt mereu gata de a face o fotografie buna. Multi fotografi imi ziceau ca lucrul cu mine este foarte usor. Nu sunt pretentioasa, si principalul e ca poza sa fie una reusita!"

4556631.jpg4556571.jpg4556651.jpg

P: Care este visul tau cel mai mare?

L: "Mereu visul meu a fost ca lucrul meu sa nu fie legat de locatie, vreau sa am cu mine notebook-ul si internet - tot ce imi trebuie pentru lucru. That's all."

4556661.jpg4556691.jpg4556811.jpg

 

perfecte.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Vizitator Юрий

Postat

Bine ca poate. Macar pentru cineva sa na bucuram!

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • maria981s
   De maria981s
   Care sunt motivele pentru care ar trebui să dansezi mai des?

   Lucrarea publicată în Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports a analizat modul în care diferite forme de activitate fizică au afectat aproximativ 1.000 de femei japoneze în vârstă și riscul de a deveni persoane cu dizabilități fizice, prin măsurarea abilității lor de a îndeplini sarcini cum ar fi mersul pe jos sau îmbrăcatul. Aceste femei au fost chestionate cu privire la starea lor generală de sănătate și tipurile de activitate fizică pe care le-au efectuat în mod regulat. Acestea au fost monitorizate pentru o perioadă de peste opt ani, mai ales pentru semnale ale apariției dizabilităților.
   Pe parcursul studiului, 130 de femei au îndeplinit criteriile pentru dizabilități. Cercetătorii au descoperit că activitatea fizică le-a ajutat pe femei să rămână independente pe măsură ce au îmbătrânit, dar anumite tipuri de exerciții par să aibă efecte mai puternice decât altele. Cum ar fi dansul.
   Cercetătorii au descoperit că femeile care au dansat frecvent au avut un risc cu 73% mai mic de a dezvolta dizabilități în timpul perioadei de studiu, comparativ cu femeile care nu au dansat.Niciunul dintre aceste exerciții, inclusiv mersul pe jos și yoga, nu a avut o asociere atât de puternică după ajustarea factorilor demografici și de sănătate.

   Secretul poate fi că dansul necesită o varietate de aptitudini diferite, atât psihice, cât și fizice. Dansul necesită nu numai echiilibru, forță și anduranță, ci și abilități cognitive: adaptabilitate și concentrare pentru a te deplasa în funcție de muzică și partener, arta mișcărilor grațioase și fluide și memoria pentru coregrafie, potrivit cercetătorilor.
   A doua lucrare, publicată în Journal of the American Geriatrics Society, a examinat în continuare beneficiile dansului pentru sănătatea mintală.Cercetătorii au analizat 32 de studii anterioare, care au implicat mai mult de 3.500 de persoane cu vârsta cuprinsă între 50 și 85 de ani, pentru a determina dacă activitățile minte-corp, inclusiv tai chi, yoga și dans, ar putea îmbunătăți funcția cognitivă a adulților în vârstă. 
   Nu există nicio modalitate cunoscută de prevenție definitivă sau de inversie a demenței și a declinului cognitiv. Dar, după revizuirea tuturor datelor, cercetătorii au stabilit că adulții în vârstă care făceau exerciții mintale și corporale au avut o funcție cognitivă mai bună. Iar când cercetătorii și-au perfecționat analizele pentru a examina activitățile specifice corp-minte și funcția cognitivă, au descoperit că 60-120 de minute de tai chi sau de dans pe săptămână ar putea îmbunătăți funcția cognitivă, chiar și în cazul adulților care sufereau de dizabilități. Aceste activități au influențat pozitiv flexibilitatea cognitivă, adică abilitatea de a te adapta la situații noi și la schimbare, fluența limbii, procesul învățării, memoria.

   Niciun studiu nu a demonstrat că dansul aduce beneficii sănătății, ci doar că este asociat cu aceste rezultate. Este posibil ca adulții sănătoși din punct de vedere fizic și mental să fie mai dornici să danseze decât persoanele care nu sunt la fel de sănătoase. 
   Aceste studii nu sunt primele care sugerează că dansul vine cu beneficii pentru sănătate. O lucrare publicată în 2017 arată că dansul poate crește cantitatea de materie albă din creierul adulților în vârstă. Materia albă se degradează odată cu vârsta. Bineînțeles, dansul este o formă bună de exerciții fizice, despre care studiile spun că îmbunătățesc starea de spirit, sănătatea mintală și sănătatea fizică. 
   eva.ro
  • Calandrella
   De Calandrella
   Dansul înseamnă ritm, mișcare, intrare în armonie cu ceilalți dimprejur. Nu există societate umană care să nu cunoască această formă de a intra în armonie cu ceilalți.

   Dansul este unul dintre cele mai bune mijloace de a ne proteja creierul de efectele trecerii timpului. Are efecte minunate în prevenirea demenței senile și nu mai vorbim de efectele sale de fitness corporal!
   Dansul e parte a selecției naturale. La nenumărate specii, masculul e cel care performează un dans ritual și nupțial de atragere a partenerei.
   Abilitățile „dansante“ sunt o demonstrație pentru ea de calități adaptative, o paradă a frumuseții fizice a bărbătușului și un comportament de curtare.
   Așadar, dacă până și la insecte s-a observat acest comportament, cu siguranță că el nu este unul lipsit de semnificații.
   Dansul e diferit la bărbații cu niveluri diferite de testosteron. La fel, femeile aflate la ovulație dansează altfel decât cele în alte stadii ale ciclului menstrual. Și asta nu e doar o ipoteză.
   Psihologii au rugat un grup de voluntari să evalueze felul cum dansează anumite persoane: evaluatorii erau foarte exacți în a spune ce femeie se afla în faza fertilă și ce bărbat făcea paradă sexuală dansând.
   În plus, dansul e considerat un parametru crucial al cantității de sex appeal deținut de o persoană. „Dansezi bine? Ești atractiv. Te miști împiedicat? Ne mai gândim…“
   Dansul e și un semn de tinerețe. Sau măcar putem păcăli percepția când dansăm. Bărbații de 30 și 40 de ani care dansau pe un ring au fost evaluați ca fiind mai tineri decât vârsta lor biologică reală de către doamnele care îi priveau.
   Desigur, este important cum te miști. Sunt oameni inhibați pe ringul de dans, oameni pentru care a mișca din corp în ritmul muzicii e ceva stresant, enervant și anxiogen.
   Dar toate experimentele arată că, dacă vrei să atragi un partener (sau parteneră), e cazul să înveți să dansezi. Nu trebuie să fii la fel de bun ca cei din Dirty Dancing, dar cât de cât: să se vadă că îți place și că te simți relaxat.
   Până la urmă, despre relaxare e vorba. Pentru că dansul are efecte terapeutice minunate, e dătător de endorfine și lubrifiant social.
   Dansul e mai mult decât un sport sau un hobby. E muzicalitate, endorfine la pătrat. Muzica pe care o alegem ca fundal al mișcărilor noastre spune multe despre personalitatea noastră.
   Cine alege un dans cum e salsa sau cea-cea, este evident o persoană veselă, cu înclinații către senzualitate. Cine alege să danseze vals sau tango, preferă senzualitatea discretă, conținută a acestor dansuri de salon mai… standard.
   Cert este că dansul e prezent în toate culturile și la toate popoarele. Este una dintre primele forme de manifestare religioasă și dansul ritmat adesea inducea transa sacerdoților din vechile culturi.
   Dansul poate exprima extrem de multe emoții: dragostea sexuală, curtarea partenerei, poate exprima melancolia și idealismul (baletul), prietenia, agresivitatea sau caracterul războinic (la triburile peloponeziene dansul războinic are un rafinament extraordinar, fiecare gest și element al coregrafiei este atent făcut pentru a exprima ceva), dansul poate exprima relaxarea și voia bună. Dansul e o formă de rugăciune (dansatoarele hinduse erau antrenate de mici fetițe să învețe gesturile elegante care invocau bunătatea zeilor).
   Azi, dansul e o formă de relaxare în sine și practicarea sa a fost dovedită clinic drept o bună apărare în calea îmbătrânirii cerebrale. Așadar, dacă vreți să aveți un creier tânăr, dansați!
   psychologies.ro
  • Spoialo
   De Spoialo
   =14pxDragi Parinti.
    
   Centrul de dezvoltare timpurie si socializare  "PITICII" isi deschide larg usile pentru copii cu necesitati speciale. 
    
   Adresa Centrului str. Miron Costin 18/1 in spatele restaurantului PLOVDIV sau ANDYS PIZZA  in sectorul Riscanovca Chisinau
    
   In cadrul Centrului desfasuram pentru acesti copilasi trei tipuri de activitati:
    
   1. Activitate in grup dintre copii tipici si atipici- ore de lucru -10.00-11.00 copii cu virste cuprinse intre 3-6 ani, 11.00-12.00- copii cu virsta 1an -3 ani
    
   2. Socializarea copiilor  cu necesitati speciale in care lucreaza doar grupuri de copii cu necesitati speciale, in grupe cite sase copii,  fiecare copil avind alaturi un psihopedagog,
    
   3. Lectii individuale pentru copii cu autism- dupa inscriere
    
   Dans , muzica, artterapie, terapie prin nisip, activitate teatrala, arta vorbirii, etc.
    
   ACTIVITATEA  CU COPII CU NECESITATI SPECIALE ESTE GRATUITA.
    
   Pentru  inscrierea copiilor  si mai multe detalii sunati la numarul de telefon 079731808  Irina
 •