Moldoveanca de 28 de ani are unul dintre cele mai stresante joburi din lume


  Este pasionata de aviatie si de lectura, duce un blog si mai nou, a dezvoltat o pasiune si pentru de sala de forta.

img_2641691_thumbs_600x400_4655211.jpg

Cum ai devenit controlor de trafic aerian?

Tatiana Celac: "In 2013 m-am intors acasa, din SUA, dupa 3 ani petrecuti acolo. M-am intros pentru a-mi urma visul de a activa in domeniul aeronautic."

4654831.jpg

In ce consta munca pe care o faci?

E un job cu  multe cerinte: rezistenta la stress, capacitatea de a executa mai multe comenzi concomitent, atentie sporita si desigur o sanatate de fier.

4654841.jpg

Activez ca controlor de trafic aerian in cadrul intreprinderii MoldATSA de 3 ani.  Una din functiile de baza pe care le am este asigurarea sigurantei zborurilor incepand cu  pornirea motoarelor, decolare, zbor si sfarsind cu aterizarea lor, pana la oprirea motoarelor la locul de parcare. 

Cu ce iti ocupi timpul liber?

O mare parte din timp o dedic serviciului, studierii documentelor si materialelor legate nemijlocit de controlul traficului aerian si aviatie la general. Iar in timpul liber ramas frecventez sala de forta, citesc, mai scriu din cand in cand, comunic cu prietenii si, impreuna cu o echipa minunata de femei, administram o comunitate on-line destinata femeilor moldovence din intreaga lume.

4654851.jpg

Care sunt emotiile pe care le traiesti atunci cand un avion aterizeaza in siguranta?

Acum, probabil, nu mai sunt acele emotii mari pe care le aveam la inceput. Imi faceam griji si aveam emotii pentru fiecare aeronavaa pe care o aveam in control, batai de inima mai intense, si o bucurie enorma la fiecare aterizare sau decolare sigura. 

4655221.jpg

Dar am un sentiment de implinire de fiecare data cand plec acasa, stiind ca a mai trecut inca o zi in care mi-am facut  slujba bine, iar sutele de pasageri isi pot cuprinde apropiatii si se pot bucura de intalnirile cu cei dragi.

4655341.jpg

perfecte.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Vizitator Corect...

Postat

catlete prăjite...)))

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator Tatiana Celac

Postat

Va multumesc mama.md 

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • maria981s
   De maria981s
   Potrivit Băncii Mondiale, în 104 țări din lume există locuri de muncă interzise femeilor, printre care și R. Moldova, unde femeile nu au voie să conducă autobuze cu mai mult de 14 locuri, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.
   Unele țări publică liste de locuri de muncă considerate prea periculoase pentru femei (în Rusia există 456 de astfel de locuri de muncă, printre care conducerea unui tren sau conducerea unei nave).
   Altele împiedică femeile să lucreze în sectoare întregi, noaptea sau în locuri de muncă „necorespunzătoare moral” (în Kazahstan femeile nu pot sacrifica bovine, porci sau rumegătoare mici). În patru țări, femeile nu pot înregistra o afacere. În 18 țări, soțul îi poate interzice soției să lucreze.
   În Mumbai, de exemplu, comercianții de sex feminin nu pot lucra la fel de târziu ca cei de sex masculin.
   Restricțiile privind munca pe timp de noapte au fost introduse în Anglia în timpul Revoluției Industriale. Ele s-au bazat pe ideea că femeile nu erau doar mai slabe și mai vulnerabile la exploatare decât bărbații, dar nu aveau nici competența necesară. În 1948, Organizația Internațională a Muncii a încercat încă să mențină femeile departe de mine și de alte lucrări industriale pe timp de noapte. Spania a eliminat abia în 1995 restricțiile privind angajarea femeilor în minerit, lucrări de electricitate și unele lucrări de construcții.
   Unele legi au fost implementate surprinzător de recentă: Vietnamul a interzis femeilor să conducă tractoare de 50 sau mai mulți cai putere în 2013.
   Totodată, în ultimii ani, țări precum Bulgaria, Kiribati și Polonia au eliminat toate restricțiile pentru femei, Columbia și Congo au scăpat de unele dintre ele.
   zdg.md
 •