Mama care şi-a aruncat copilul nou-născut la gunoişte, identificată de Poliţia capitalei


    Amintim că în seara zilei de ieri, 10 iulie 2016, un bărbat a depistat o fetiţă nou-născută într-un tomberon de gunoi, din strada Paris a sectorului Buiucani. Astfel, angajaţii IP Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind alertaţi pe marginea acestui incident, au iniţiat imediat ample acţiuni speciale de investigaţii în vederea identificării mamei biologice. Respectiv ea a fost depistată de poliţişti la doar câteva ore de la incident, la o prietenă.

 

Tânăra s-a dovedit a fi originară dintr-o localitate din raionul Floreşti, în vârstă de 18 ani. În urma primelor audieri, ea a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, iar poliţiştii au iniţiat un proces penal sub aspectul art.163 “Lăsarea în primejdie cu bună ştiinţă”. Totodată poliţiştii au constatat că, tânăra ar fi născut singură în condiţii casnice, într-un apartament pe care îl închiria în sectorul Buiucani. Potrivit acesteia, copilul l-ar fi aruncat la gunoi pentru că ar fi fost născut mort. În aceasta ordine de idei, poliţia va sesiza autorităţile publice locale din raionul de origine, având în vedere că ar fi rămas gravidă la vârsta de 17 ani. De asemenea ea a declarat poliţiştilor că tatăl biologic al copilului se află peste hotarele ţării, care nu ar fi cunoscut despre sarcina ei.

 

În prezent sunt acumulate toate probele necesare în vederea stabilirii circumstanţelor, precum şi au fost sesizate organele de resort de asistenţă socială din capitală. Conform prevederilor legislaţiei penale în vigoare, tînăra riscă o pedeaspă cu amendă în mărime de pînă la 4 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

 

Cazul este investigat de Inspectoratul de Poliţie şi Procuratura sectorului Buiucani.

 

politiacapitalei.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.