La oficiul ONU din Chişinău a fost amenajată o cameră de îngrijire a copiilor


    Oficiul Organizaţiei Naţiunilor Unite la Chişinău a amenajat o cameră de îngrijire a copiilor la parterul sediului său. Astfel, angajaţii şi vizitatorii ONU dispun de confort şi spaţiu dedicat pentru alimentaţia şi îngrijirea copiilor.

1-f31pfykjtyo7ahrcxo8s5q.jpeg

Camera este dotată cu un fotoliu comod pentru alăptat, masă de înfăşat, frigider pentru stocarea laptelului pompat, chiuvetă.

„Pentru prima dată am văzut aşa încăpere la Oficiul ONU pentru Drepturile Omului din Geneva, apoi la Copenhaga, şi m-am gândit ce bine ar fi să avem aşa ceva şi la Chişinău”, relatează Violeta Fetescu, coordonatoare administrare şi finanţe la Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului şi mamă a trei copii.

Dacă în cazul primului copil, Violeta a avut un concediu deplin, de 3 ani, la al doilea a revenit la muncă după un an. În cazul celui de-al treilea bebeluş, la cinci luni era deja la birou.

big-la-onu-a-fost-amenajata-o-camera-de-ingrijire-a-copiilor-1526376126.png

Violeta Fetescu şi-ar dori ca şi alte organizaţii, publice sau private, să preia practica de a amenaja încăperi pentru îngrijirea copiilor, fiindcă aceasta aduce avantaje atât pentru mamă şi pentru copil, cât şi pentru angajator.

tvrmoldova.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.