La ce ore ar trebui să mănânci?


    Atunci când vine vorba de dietă, nutriție și implicațiile pe care le au acestea pentru sănătate, opiniile sunt împărțite. De multe ori, pare imposibil să-ți dai seama ce să mănânci.

209078l-640x0-w-7e7af6af.jpg
Dacă știi la ce ore ar trebui să mănânci, s-ar putea să întrerupi ciclul alegerilor proaste când vine vorba de dietă. 

De ce contează la ce ore ar trebui să mănânci?

Organismul uman funcționează după propriul ceas, cunoscut și drept ceasul circadian. Ritmul care coordonează organismul încetineşte şi accelerează pe parcursul zilei. Acesta este motivul pentru care s-ar putea să te trezești la 7 dimineața, într-o zi de sâmbătă, din moment ce la acea oră te trezești în cursul săptămânii. Ceasul circadian nu reglează doar perioadele de odihnă, ci și orele la care mănânci.

Înainte de a discuta la ce ore ar trebui să mănânci, ar trebui să știi cât de des trebuie să mănânci. Un studiu realizat de Universitatea din Ottawa, în 2010, a ajuns la concluzia că o frecvență mai mare a meselor nu te ajută să pierzi în greutate. Nu există dovezi clare să demonstreze nici că trei mese pe zi reprezintă soluția perfectă. 

La ce ore ar trebui să mănânci micul dejun?

Știi deja că micul dejun este o masă extrem de importantă. Unii specialiști recomandă ca micul dejun să fie mâncat între 5 și 10 dimineața în timpul săptămânii și până la 11 a.m în timpul weekendului.
Persoanele care mănâncă 6 mese pe zi, iau o gustare și la 2-3 ore după micul dejun. Aceasta este oportunitatea perfectă pentru a crește aportul de fructe, legume și alimente bogate în fibre.

493610545.jpg
La ce ore ar trebui să mănânci prânzul?

Dacă vrei să scapi de kilogramele nedorite sau să-ți menții greutatea, este recomandat să mănânci prânzul cât mai devreme. Persoanele care mănâncă prânzul după ora 15:00 pot slăbi mai puțin și mai lent decât cele care consumă prânzul mai devreme.

La ce ore ar trebui să mănânci cina?

Ora cinei variază în funcție de ora la care te culci. Dacă te culci la 9 seara, este recomandat să mănânci până la ora 6 p.m. Regula generală este că trebuie să mănânci cu cel puțin 3 ore înainte de a te culca, pentru a digera alimentele corespunzător. De asemenea, este bine să nu mai mănânci cu câteva ore înainte de culcare, deoarece există tendința de a lua decizii alimentare proaste cu cât este mai târziu.

În principiu, ar trebui să fii atentă la ce mănânci și când, mai ales dacă vrei să îți menții silueta și starea generală a sănătății.

eva.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.