Imperiul Zara se clatină: Fondatorul Amancio Ortega vrea să vândă 16 magazine


    Inditex SA, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, caută cumpărător pentru 16 magazine Zara situate în peninsula Iberică, în urma evoluţiei pozitive înregistrate de comercianţii online.

742-082112.3489-1.jpg

Inditex, fondată şi deţinută de miliardarul Amancio Ortega, al patrulea cel mai bogat om din lume, scoate la vânzare 16 magazine Zara cu licenţă pentru 20 de ani, în schimbul sumei de 400 de milioane de euro (472 de milioane de dolari). Oferta i-ar permite cumpărătorului, dacă doreşte, să renunţe la proprietăţi după primii cinci ani, potrivit unei surse contactate de Bloomberg. Dintre unităţile scoase la vânzare, paisprezece sunt situate în Spania, iar două în Portugalia.

Un oficial din partea Inditex a confirmat potenţiala vânzare şi a spus că face parte dintr-un plan menit să omogenizeze strategia de leasing a companiei. Majoritatea magazinelor sunt operate în sistem de leasing, a adăugat oficialul, care nu a confirmat însă preţul.

La începutul lunii decembrie, acţiunile imperiului Inditex erau în scădere. În data de 8 decembrie, acţiunile gigantului erau în scădere cu 4,5%.

Compania Inditex, a cărei venituri de 11,7 miliarde euro în primul trimestru, au fost marcate de o creştere în vânzările online, pariază pe Spania şi pe şansa pe care o oferă ibericii de intra în linie cu restul Europei în privinţa cumpărăturilor online. În Spania, 3% din vânzările sectorului de retail de anul trecut au fost obţinute prin intermediul vânzărilor online, în comparaţie cu nivelul de 8% din restul Europei şi cu cel de 15% din Marea Britanie, potrivit Aberdeen Standard Investments.

„În timp ce Spania are cea mai mică rată de absorbţie a vânzărilor din online, se speculează că va avea cea mai rapidă rată de creştere” în anii următori „deoarece atitudinile culturale faţă de comerţul online sunt în schimbare”, spune Andrew Allen, director global de cercetare asupra investiţiilor imobiliare în cadrul Aberdeen Standard Investments.

zf.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.