Ignite Kids Chișinău - sărbătorim Ziua Copiilor ALTFEL!


    Pe 1 iunie Tekwill Academy Kids vă invită să partcipați la un eveniment extraordinar, în premieră în Republica Moldova – Ignite Kids Chișinău. Evenimentul va aduce în lumina refectoarelor copii și tneri care au obținut rezultate remarcabile și a căror performanțe ne impresionează, dar și ne motvează concomitent. Ne motvează să credem în aspirațiile noastre, să le urmăm, să muncim mult și să le
    vedem realizate.
Copiii de azi nu se mai distrează ca pe tmpuri, ci își fac singuri regulile jocului. Pentru că ei sunt dornici să schimbe lumea, să o îmbunătățească, să rezolve problemele pe care umanitatea le întâmpină. Și au toate șansele să o facă, pentru că imaginația lor nu are limite. Ei se adaptează cu lejeritate contextului actual și tehnologiilor care există și le utlizează cu încredere pentru a-și aduce la viață proiectele și ideile.

Pe 1 iunie, începând cu ora 18.00, la Teatrul Verde, veniți să cunoașteți istorii de succes adevărate și să vă ”molipsiți” de entuziasmul, creatvitatea, curajul și perseverența unor copii și adolescenți fascinanți:

LIVIU ROTARU, 17 ani, și-a regizat propria “POVESTE”. Pasionat de flm, a început a crea primele scurt- metraje de la 14 ani. Pentru ca la 17 să obțină fnanțare, să strângă o echipă și visul său să prindă viață. Mai are multe de învățat, dar cu siguranță este cel mai tânăr regizor în țara noastră.

SANDU CHIRIȚA, 18 ani, câștgător MOLD SEF și Premiant al Concursului Internațional de Ștințe și Inginerie Intel ISEF. Creatorul sofului pentru diminuarea bruiajelor de sunet pentru telefonie mobilă. Inventator al unui tricou inteligent, care colectează date despre starea fzică a persoanelor vârstnice și a celor care suferă de insufciență cardiacă. Totul a început de la a strica jucării, iar acum Sandu creează lucruri inedite și inspiră alți copii.

NICOLETA ARHILIUC, 12 ani, copila cu un sufet mare, care apreciază oamenii pentru ceea ce sunt, care consideră că societatea noastră este uneori prea indiferentă, a creat un baston pentru nevăzători, care atenționează în cazul unui obstacol, dar și poate transcrie mesaje din alfabetul Braille.

VICTORIA MUTRUC, 13 ani, din dorința de a crea ceva deosebit, care ar ajuta omenirea, a elaborat o platformă web pentru persoanele cu probleme mentale și nu se oprește aici, își propune și crearea unei aplicații mobile.

GRIGORE BUDAC, 17 ani, sofware developer de la 15 ani. Are mai multe rezultate deja, printre care o aplicație mobile care îi ajută pe tneri să fe descoperiți și apreciați în carieră, o aplicație care informează utlizatorii despre reducerile din magazine, astfel contribuind la realizarea unor achiziții mai iefine.
 
DOMINIC-LUCIAN DRUTAC, are doar 16 ani, dar este violonist profesionist, cel mai tânăr membru al Moldovan Natonal Youth Orchestra, un tânăr talentat, dar care dezvoltă acest talent prin multă muncă.
 
Ignite Kids Chișinău se desfășoară în cadrul evenimentului ”Muzica Desenelor Animate”, susținut de Moldovan Natonal Youth Orchestra, care va aduce în scenă piesele îndrăgite din desenele animate din copilărie, alături de peste 100 de muzicieni și invitați speciali ai serii. Biletele la eveniment pot f procurate aici. Intrarea pentru copiii de până la 12 ani este gratuită.
 
cover-10 (1).png
 
Inițiatva IGNITE KIDS Chișinău este posibilă grație susținerii din partea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului “Dezvoltarea Centrului de Excelentă în Domeniul TIC”, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.

Partenerii IGNITE KIDS Chișinău: Moldcell, Moldova Agroindbank și StarNet.
Partener media general – mama.md
Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.