Ierburi proaspete pentru arome bogate


    Gradina cu ierburi aromate din bucatarie inseamna ca o sursa practic inepuizabila de de plante aromate, proaspete pentru tot ceea ce pregatesti in casa. O gradina cu ierburi aromate in bucatarie este usor de ingrijit pentru ca acestea nu cresc foarte mari, sunt spornice si asigura si un decor frumos bucatariei.

1. Cimbru
55c1e861da78a_rsz_11cimbrumaiinchis0x0.jpg
Daca simti nevoia de a adauga cimbru, incearca sa nu-l cumperi pe cel procesat. O singura lingura contine mai mult cu 20% decat necesarul de fier pe zi.
Cimbrul este foarte util, se combina bine cu legumele si carnea fripta, sucul de rosii si omleta.

 

2. Rozmarin
55c1e7b4df187_rsz_9rozmarin0x0.jpg
Japonezii spun ca acidul carnosic, gasit in rozmarin, poate proteja corpul impotriva Alzheimerului si a Parkinsonului.
Amesteca-l cu usturoi, suc de lamaie si ulei de masline pentru a da gust oricarui sortiment de carne sau legume.

 

3. Coriandru
55c1e9bb98c79_rsz_cilantrocorianderpotted750.jpg
Studiile arata ca semintele de coriandru ar putea fi folosite ca tratament pentru diabet si pentru cei cu probleme cardiovasculare.
Taie rosiile, o ceapa, un ardei iute si amesteca-le cu coriandru pentru a obtine o garnitura gustoasa.

 

4. Tarhon
55c1d59f8bf86_tna_800x600_63_mirodenii2.jpg
Studiile arata ca extractul de tarhon ar putea ajuta in tratarea diabetului, prin imbunatatirea sensibilitatii la insulina. De asemenea, este posibil ca acest extract sa fie util in cazul bacteriilor ce provoaca ulcer.
Pune pe gratar mai multe tipuri de legume: ceapa, ardei iute, sparanghel, apoi stropeste-le cu suc de lamaie si ulei de masline amestecat cu tarhon, dupa care poti adauga si branza.

 

5. Salvie
55c1d38101af1_Salvieinghiveciproaspata_6264751_1300364839.jpg
Ca si rozmarinul, salvia este o planta care imbunatateste memoria. Acidul aflat in aceasta planta poate imbunatati sanatatea ficatului prin protejarea celulelor de la oxidare.
Pentru un sos de paste, topeste unt intr-o tigaie, apoi adauga o mana de salvie, impreuna cu branza si ravioli.

 

Oregano
55c1d6499ea38_oregano300x246.jpg
Oregano aduce sosurilor, mancarurilor de legume sau fripturilor, aroma sa picanta, usor dulce si proaspata, devenind astfel unul dintre condimentele preferate ale bucatariei italiene.

 

Ceapa Chivas
55c1d6640dc59_ceapadetunsfereastra_3.jpg
Gustul suav de ceapa o recomanda ca una dintre plantele aromatice preferate de bucataria franceza in prepararea sosurilor si a salatelor. Nu este de neglijat această aroma pentru omlete si peste.

 

Menta
55c1d6dc2fabd_N1_5999880524629.png
Gustul proaspat mentolat face din menta condimentul ideal al preparatelor din carne de miel sau oaie, dar si al deserturilor pe baza de ciocolata. Intr-o zi torida de vara, in limonada, efectul de rece al mentei face minuni.

 

Patrunjel
55c1d8ff5c371_16020.jpg
Nu se poate inchipui bucataria noastră fara patrunjel, este indispensabil in ciorbe, supe, tocanite, salate, in general, aroma sa puternica poate fi asortata oricarui fel culinar.

 

Maghiran
55c1d94394cb4_MAGHIRAN.jpg
Maghiranul sau incomparabilul, cum îl numesc arabii, are un gust iute si foarte aromat. Este indicat in toate acele feluri de mancare care necesita o aroma puternica, dar in același timp dulce. Este perfect pentru condimente, pizza, salate, sosuri, otet aromat, chiar supe si legume de toate tipurile. Este nelipsit in gulasuri, mancaruri de mazare sau fasole alba, tocanite cu carne de berbec si porc.





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.