Grădinița care a găsit metoda prin care copiii merg în clase în epidemie


  În timp ce şcolile din Indonezia încearcă să ţină cursuri online, o grădiniţă de pe insula Java îi readuce pe copii în clasă folosind cubicule transparente pentru a păstra distanţarea socială, scrie Reuters.

08fddc7a62069e0684a306fb20c81d05 (1).jpg

Grădiniţa privată Permata Hati, din oraşul Semarang din provincia Java Centrală, are 135 de elevi. Câte şase dintre ei au voie să meargă în clasă în fiecare zi şi să petreacă timp cu educatoarea lor, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Însoţiţi de părinţi, copiii stau în cutii de protecţie realizate din folii transparente de plastic. Acestea sunt dezinfectate după fiecare şedinţă.

„Cutia transparentă este unul dintre măsurile pe care le-am luat pentru a păstra protocoalele de sănătate”, a spus directorul grădiniţei.

Toţi cei care participă la şcoală trebuie să poarte o mască, scut pentru faţă, mănuşi şi le este verificată temperatura.

Indonezia a raportat până acum 98.778 de cazuri COVID-19 şi 4.781 de decese, cel mai mare număr din Asia de Est.

mediafax.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Vizitator ser

Postat

pizdetz....

 

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator sdf

Postat

din contul statului sau contul parintilor???

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator tat

Postat

daca este privata, inseamna ca ii din contul parintilor

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Pentru că ne petrecem mai mult timp în casă, iar copiii sunt plini de energie, de Ziua Pământului venim cu câteva idei de activități distractive ce pot fi făcute acasă cu copiii.
   Ziua Planetei Pământ este o zi în care trebuie să sărbătorim natura, verdele și albastrul cerului, păsările, florile și tot ce ne înconjoară. Prin câteva activități antrenante, veți reuși să-i învățați pe copii cum să aibă grijă de mediul înconjurător. Iată câteva idei!
   Idei de activități amuzante pentru copii de Ziua Pământului
    
   Activități pe care le puteți face în casă de Ziua Pământului
   Îmbrăcați-vă în verde și în albastru pentru a celebra Ziua Planetei Pământ; Pregătiți împreună o salată delicioasă din legume proaspete de sezon; Ascultați împreună cu copiii sunete din natură și jucați cine ghicește primul ce sunet se aude. Îți lăsăm chiar aici un filmuleț care te va ajuta. 
     Realizați figurine din hârtie sau origami haioase pe care să le asociați cu elemente din natură. Mirosiți legați la ochi plante aromatice pe care deja le aveți în casă (pătrunjel, leuștean, mărar, mentă, usturoi, etc) și ghiciți ce plantă este. Pictați sau colorați în verde și albastru cât mai multe elemente din natură. Cântați, spuneți poezii pentru copii și jucați-vă cât mai multe jocuri antrenante. 
   libertatea.ro
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Fiecare copil învaţă să meargă în propriul său ritm – prin urmare, dacă micuţul prietenei tale face deja primii paşi, însă al tău încă nu, nu înseamnă neapărat că este o problemă.
   Când va face copilul primii paşi?
   Cei mai mulţi copii fac primii paşi în jurul primei lor aniversări, dar intervalul de vârstă variază de la 9 la 18 luni. Nu te îngrijora dacă lucrurile nu se întâmplă ca la carte! De pildă, unii copii nu merg de-a buşilea, ci merg direct în picioare. Important în această etapă este faptul că năzdravanul tău îşi foloseşte mâinile şi picioarele pentru a deveni mobil. Ştiai că este nevoie de peste 1.000 de ore de practică de la momentul în copilul stă în poziţie verticală şi până la cel în care face primii paşi de unul singur?
   În cazul în care observi oricare dintre aceste semne, înseamnă că primii paşi nu sunt departe:
   Se rostogoleşte şi se învârte în jurul lui de-a buşilea; Merge (de-a buşilea) cu spatele; Urcă scările folosindu-se de mâini; Compară progresele pe care le-a făcut acum cu stadiul în care se afla cu o lună înainte. A realizat ceva în plus, îşi ridică mai mult corpul de pământ? Dacă răspunsul este afirmativ, nu ai de ce să-ţi faci griji.
   Cum îl poţi ajuta?
   De la naştere: Ajuta-l să-şi dezvolte musculatura spatelui (iată un motiv pentru care bebeluşul trebuie să stea pe burtică – ridicarea capului în timp ce stă pe burtă este un exerciţiu care dă rezultate la bebeluşi).
   După ce stă în funduleţ: Exersaţi echilibrul şi mobilitatea. Balansează o minge înainte şi înapoi sau mişcă o jucărie stânga – dreapta pentru a-l încuraja să se întindă după ea.
   Face primii paşi cu ajutor: Când începe să-şi lase amprentele pe toată mobila din casă, îi poţi veni în ajutor punându-i la îndemână un mobilier solid, de care se poate sprijini, fără să cadă peste el sau să se lovească (deci fără colţuri ascuţite). În această etapă nu ştie încă să se aşeze în funduleţ din poziţia stând în picioare, aşa că fi prin preajmă pentru a ajuta nazdrăvanul şi pentru a nu se lovi prea tare la funduleţ.
   Măsuri de siguranţă în perioada primilor paşi
   Dacă ai mobilă cu colțuri ascuțite, fixează pe acestea protecții pentru copii.
   Asigură-te că toate piesele de mobilier sunt fixate pe pereți, pentru a nu se răsturna.
   Curăţă drumul de obiecte de care se poate împiedica.
   Instalează porţi de siguranţă, pentru a nu-i permite celui mic accesul în zone unde se poate accidenta.
   Blochează accesul la sertarele sau dulapurile cu substanţe toxice. Ideal este să blochezi toate sertarele, pentru ca cel mic să nu le tragă peste el.
   femeia.ro
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Fetița a stat la bunici, care acum i-au făcut o surpriză și au organizat o întâlnire cu mama undeva, la marginea unei autostrăzi, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.
   Clipul cu reacția fetiței – care la început pare că nu-și recunoaște mama cu masca chirurgicală pe față, iar apoi o îmbrățișează și începe să plângă în hohote, mângâindu-i părul – a devenit viral pe rețelele sociale.
   Și tatăl copilei lucrează la un azil de bătrâni și a trebuit să stea două săptămâni în carantină înainte de a-și putea revedea familia.
   Mama a mărturisit presei că în ultima vreme, fetița nici nu mai voia să vorbească cu ei la telefon.
   Întreba mereu de ce nu sunt alături de ea și dacă au coronavirus.
    
   stiri.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Deși majoritatea părinților nu privesc asta cu ochi buni, medicii afirmă că măștile reduc riscul infectării și ne ajută să ne ferim, inclusiv de persoanele asimptomatice, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md. 
   Mai mult, specialiștii în domeniu afirmă că uzul măștii de protecție nu provoacă deficiențe respiratorii și nu afectează sănătatea copiilor.
   Unicul impediment pe care îl provoacă purtarea măștii este contactul emoțional dintre elevi și pedagog.
   Organizația Mondială a Sănătății recomandă copiilor, începând cu vârsta de 6 ani, să poarte masca de protecție în spațiile închise și aglomerate, iar copiilor cu vârste de peste 12 ani, să poarte masca în aceleași condiții ca și adulții, în special atunci când nu pot menține distanța fizică de cel puțin un metru față de alte persoane și există o transmisie pe scară largă în zonă.
   tv8.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Analiză britanică: Copiii ar avea cu 44% mai puține șanse să contracteze COVID-19 decât adulții
   „În această examinare sistematică și meta-analiză care include 32 de studii, copiii și adolescenții mai tineri de 20 de ani au avut cu 44% mai puține șanse la o infectare secundară cu SARS-CoV-2 comparativ cu adulții de 20 de ani sau mai bătrâni”, se arată în cercetare, transmite Știri.md cu referire la b1.ro.
   „Există dovezi preliminare că aceia mai tineri de 10 până la 14 ani au avut o susceptibilitate mai mică la infectarea cu SARS-CoV-2 decât adulții, cu adolescenții părând să aibă o susceptibilitate similară cu adulții”, potrivit aceleiași analize.
   Cercetarea a fost condusă de Russell Viner, președintele Royal College of Paediatrics and Child Health din Marea Britanie.
   b1.ro
 •