Gestul emoționant al unei profesoare din Germania


  Unei profesoare din Germania îi lipseau atât de mult elevii săi, încât a împletit mici păpuși după asemănarea discipolilor. Mai mult de-atât, femeia le-a dat și nume.

collagefs.jpg

Ingeborg Meinster-Van der Duin a creat 23 de figurine și spune că s-a inspirat de pe Pinterest, scrie Bored Panda.

Aceasta a acordat atenție fiecărui „elev” în parte, iar din imaginile de mai jos se poate observa că unele păpuși au chiar și pistrui, ochelari și obrajii rumeni.

image.png

image.png

image.png

zugo.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Despre aceste aspecte au discutat Ministrul Educației Igor Șarov și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Letoniei în Moldova, Uldis Mikuts, transmite Știri.md.
   Excelența Sa a declarat că Letonia a reușit de la începutul pandemiei să introducă sistemul de învățare la distanță prin câteva metode, una dintre care fiind predarea cursurilor prin intermediul a două posturi TV și nemijlocit prin rețelele online. „95 la sută dintre elevii noștri au reușit astfel să-și facă studiile în timpul stării de urgență”, a menționat Ambasadorul.
   „Dacă Ministerul pe care îl conduceți este cointeresat să dezvolte sistemul de studiere online, de exemplu prin modelul hibrid, noi suntem gata să vă oferim tot suportul necesar. La fel, am fi bucuroși să putem să vă ajutăm și în oricare altă direcție a sistemului educațional, în care este nevoie de intervenție prioritară”, a subliniat Ambasadorul Letoniei.
   La rândul său, Ministrul Igor Șarov a mulțumit părții letone pentru intenția de a sprijini sistemul educațional din țara noastră. Ministrul a subliniat că în prezent una dintre priorități este dotarea instituțiilor de învățământ cu computere, dar și pregătirea cadrelor didactice în vederea predării la distanță, inclusiv online. 
   „O altă problemă la care căutăm soluții este metoda de evaluare a elevilor și suntem cointeresați de bunele practici aplicate de autoritățile din țara Dumneavoastră”, a declarat Igor Șarov. Ministrul a mai menționat că experiența Letoniei în ce privește promovarea educației multiculturale şi multilingvistice este una demnă de examinat.
   Oficialii au convenit ca în cel mai scurt timp să se întâlnească din nou pentru a stabili viitoarele colaborări.
   stiri.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Ministerul Educației, inițiativa își propune să îmbunătățească desfășurarea procesului educațional la distanță și să asigure accesul la studii online a unui număr cât mai mare de elevi, transmite Știri.md.
   Lista beneficiarilor a fost întocmită de către administrațiile școlilor și prezentată companiei Moldtelecom, care a venit cu această inițiativă.
   „Menționăm că unul dintre obiectivele de bază ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în această perioadă îl reprezintă asigurarea cu internet a cadrelor didactice și a elevilor, iar suportul oferit de compania Moldtelecom vine să sprijine acest deziderat.
   Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării exprimă profundă recunoștință partenerilor de la Moldtelecom”, se arată în comunicat.
   stiri.md
  • julia122997
   De julia122997
   Totodată, acțiunile de huliganism nu prea grav, adică acostarea jignitoare în locuri publice a personalului didactic, vor fi sancționate cu amenzi de până la 3.000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de până la 60 de ore.
   Totodată, cadrele didactice vor fi obligate să comunice imediat despre orice caz suspect sau confirmat de abuz, violență fizică sau verbală asupra lor sau a colegilor din partea elevilor, studenților, părinților și altor persoane.
   „Având în vedere semnalarea, în ultima perioadă de către cadrele didactice, a numeroaselor cazuri de violență și amenințări exercitate în cadrul instituțiilor de învățământ, inclusiv asupra profesorilor, s-a considerat că este iminentă operarea unor completări ai legislației relevante”, menționează autorii inițiativei legislative în nota informativă la proiect.
   Proiectul urmează a fi avizat și de Guvern, iar ulterior dezbătut în plenul Parlamentului.
   O inițiativă similară este dezbătută în prezent și în România. Aceasta prevede instituirea unor pedepse mult mai dure pentru cei ce agresează medicii sau profesorii, cum ar fi de exemplu creșterea de la doi la patru ani a termenului de detenție. 
   În prezent, în Republica Moldova pot fi sancționate acțiunile de huliganism săvârșite pe teritoriul sau în incinta unei instituţii medicale publice sau private.
   agora.md
  • julia122997
   De julia122997
   În prezent, numărul cadrelor didactice variază de la o localitate la alta, înregistrând cote neuniforme. Cei mai mulţi profesori activează în regiuni cu natalitatea mai ridicată sau în localităţi unde numărul populaţiei este în creştere.
   Totodată, cei mai mulți dintre profesori activează în învățământul primar și secundar – peste 56%, iar cei mai puțini, în învățământul superior – puțin peste 9%.
   Doar 15% dintre profesori sunt bărbați, iar cei mai mulți dintre ei predau limba și literatura română și limbile străine.
   Câștigul mediu salarial al profesorilor în anul 2018 a fost de 5147 de lei, potrivit datelor BNS.

   În anul de studii 2018/2019 au activat 29 de instituții de învățământ superior, numărul de studenți în ele fiind de peste 60 mii de persoane. Numărul total de studenți înscriși în învățământul superior a continuat să scadă, în timp de șase ani cu 36,7 mii persoane sau 37,7%.
   În anul 2018, în instituțiile de învățământ superior, 11,9 mii de absolvenți au obținut diploma de licență și 6,2 mii – diploma de master sau echivalentul acesteia. În anul 2018, studiile de doctorat s-au desfășurat în 46 scoli doctorale. Numărul total de studenți-doctoranzi a fost de 1,6 mii persoane, în descreștere cu 11,1% față de anul 2015.
   zdg.md
  • maria981s
   De maria981s
   De la începutul anului, pe lângă distribuirea pachetului, echipa ACM a petrecut seminare informative pentru profesori în peste 50 de instituții de învățământ din țară, vorbindu-le acestora despre modul de utilizare corectă a materialului prezentat, precum și despre problemele actuale în abordarea educației rutiere a copiilor. Profesorii sunt foarte mulțumiți de suportul primit și apreciază în mod deosebit inițiativa. Aceștia sunt impresionați de metoda nouă și interactivă de predare a siguranței rutiere elevilor, în special referindu-se la anexele creative pe care le pot folosi în timpul lecțiilor sau în ungherașul siguranței rutiere present în fiecare instituție.


   Pachetul este un instrument educațional de predare în domeniul siguranței rutiere în cadrul educației formale și neformale pentru preșcolari și școlari. Acesta oferă resursele necesare pentru învățarea de către elevi a mesajelor de bază de care au nevoie pentru a fi în siguranță pe drum.


   Automobil Club din Moldova apreciază în mod deosebit sprijinul Ambasadorului pentru Siguranța Rutieră în Moldova - Andrian Candu, al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și al Inspectoratului Național de Patrulare pentru implicare și support în introducerea pachetului în sistemul didactic.
   Lansarea și publicarea Pachetului Educațional pentru Siguranța Rutieră în Republica Moldova a fost finanțată de Ambasada Britanică la Chișinău. Conținutul publicației este responsabilitatea exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Guvernului Britanic.
 •