Gestul emoționant al unei profesoare din Germania


  Unei profesoare din Germania îi lipseau atât de mult elevii săi, încât a împletit mici păpuși după asemănarea discipolilor. Mai mult de-atât, femeia le-a dat și nume.

collagefs.jpg

Ingeborg Meinster-Van der Duin a creat 23 de figurine și spune că s-a inspirat de pe Pinterest, scrie Bored Panda.

Aceasta a acordat atenție fiecărui „elev” în parte, iar din imaginile de mai jos se poate observa că unele păpuși au chiar și pistrui, ochelari și obrajii rumeni.

image.png

image.png

image.png

zugo.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Ministerul Educației, inițiativa își propune să îmbunătățească desfășurarea procesului educațional la distanță și să asigure accesul la studii online a unui număr cât mai mare de elevi, transmite Știri.md.
   Lista beneficiarilor a fost întocmită de către administrațiile școlilor și prezentată companiei Moldtelecom, care a venit cu această inițiativă.
   „Menționăm că unul dintre obiectivele de bază ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în această perioadă îl reprezintă asigurarea cu internet a cadrelor didactice și a elevilor, iar suportul oferit de compania Moldtelecom vine să sprijine acest deziderat.
   Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării exprimă profundă recunoștință partenerilor de la Moldtelecom”, se arată în comunicat.
   stiri.md
  • julia122997
   De julia122997
   Totodată, acțiunile de huliganism nu prea grav, adică acostarea jignitoare în locuri publice a personalului didactic, vor fi sancționate cu amenzi de până la 3.000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de până la 60 de ore.
   Totodată, cadrele didactice vor fi obligate să comunice imediat despre orice caz suspect sau confirmat de abuz, violență fizică sau verbală asupra lor sau a colegilor din partea elevilor, studenților, părinților și altor persoane.
   „Având în vedere semnalarea, în ultima perioadă de către cadrele didactice, a numeroaselor cazuri de violență și amenințări exercitate în cadrul instituțiilor de învățământ, inclusiv asupra profesorilor, s-a considerat că este iminentă operarea unor completări ai legislației relevante”, menționează autorii inițiativei legislative în nota informativă la proiect.
   Proiectul urmează a fi avizat și de Guvern, iar ulterior dezbătut în plenul Parlamentului.
   O inițiativă similară este dezbătută în prezent și în România. Aceasta prevede instituirea unor pedepse mult mai dure pentru cei ce agresează medicii sau profesorii, cum ar fi de exemplu creșterea de la doi la patru ani a termenului de detenție. 
   În prezent, în Republica Moldova pot fi sancționate acțiunile de huliganism săvârșite pe teritoriul sau în incinta unei instituţii medicale publice sau private.
   agora.md
  • julia122997
   De julia122997
   În prezent, numărul cadrelor didactice variază de la o localitate la alta, înregistrând cote neuniforme. Cei mai mulţi profesori activează în regiuni cu natalitatea mai ridicată sau în localităţi unde numărul populaţiei este în creştere.
   Totodată, cei mai mulți dintre profesori activează în învățământul primar și secundar – peste 56%, iar cei mai puțini, în învățământul superior – puțin peste 9%.
   Doar 15% dintre profesori sunt bărbați, iar cei mai mulți dintre ei predau limba și literatura română și limbile străine.
   Câștigul mediu salarial al profesorilor în anul 2018 a fost de 5147 de lei, potrivit datelor BNS.

   În anul de studii 2018/2019 au activat 29 de instituții de învățământ superior, numărul de studenți în ele fiind de peste 60 mii de persoane. Numărul total de studenți înscriși în învățământul superior a continuat să scadă, în timp de șase ani cu 36,7 mii persoane sau 37,7%.
   În anul 2018, în instituțiile de învățământ superior, 11,9 mii de absolvenți au obținut diploma de licență și 6,2 mii – diploma de master sau echivalentul acesteia. În anul 2018, studiile de doctorat s-au desfășurat în 46 scoli doctorale. Numărul total de studenți-doctoranzi a fost de 1,6 mii persoane, în descreștere cu 11,1% față de anul 2015.
   zdg.md
  • maria981s
   De maria981s
   De la începutul anului, pe lângă distribuirea pachetului, echipa ACM a petrecut seminare informative pentru profesori în peste 50 de instituții de învățământ din țară, vorbindu-le acestora despre modul de utilizare corectă a materialului prezentat, precum și despre problemele actuale în abordarea educației rutiere a copiilor. Profesorii sunt foarte mulțumiți de suportul primit și apreciază în mod deosebit inițiativa. Aceștia sunt impresionați de metoda nouă și interactivă de predare a siguranței rutiere elevilor, în special referindu-se la anexele creative pe care le pot folosi în timpul lecțiilor sau în ungherașul siguranței rutiere present în fiecare instituție.


   Pachetul este un instrument educațional de predare în domeniul siguranței rutiere în cadrul educației formale și neformale pentru preșcolari și școlari. Acesta oferă resursele necesare pentru învățarea de către elevi a mesajelor de bază de care au nevoie pentru a fi în siguranță pe drum.


   Automobil Club din Moldova apreciază în mod deosebit sprijinul Ambasadorului pentru Siguranța Rutieră în Moldova - Andrian Candu, al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și al Inspectoratului Național de Patrulare pentru implicare și support în introducerea pachetului în sistemul didactic.
   Lansarea și publicarea Pachetului Educațional pentru Siguranța Rutieră în Republica Moldova a fost finanțată de Ambasada Britanică la Chișinău. Conținutul publicației este responsabilitatea exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Guvernului Britanic.
  • maria981s
   De maria981s
   Petiția adresată Ministerului Educației, Culturii și Cercetării conține următoarele revindecări:
   1.    Eliminarea birocrației (inclusiv eliminarea completării catalogului electronic de către cadrele didactice la fiecare sfârșit de semestru);
   2.    Majorarea cu 50 de procente a salariului pentru cadrele didactice și o 100 de procente pentru cadrele non-didactice;
   3.    Depolitizarea sistemului de învățământ, astfel, dobândirea funcției de director sau de director adjunct să nu revină factorilor politici. La momentul de față multe dintre aceste funcţii sunt ocupate de persoane compromise moral şi profesional;
   4.    Regândirea programelor școlare și a sistemului de evaluare a elevilor;
   5.    Investirea cadrului didactic cu exercițiul autorității publice. (ținând cont că în ultimul timp crește alarmant numărul de agresiuni fizice și verbale asupra personalului didactic);
   6.    Stoparea fenomenului de depășire a numărului maxim de elevi în clasă;
   7.    Achitarea integrală a transportului pentru cadrele didactice;
   8.    Amplasarea prin școli și grădinițe a camerelor video;
   9.    Excluderea din atribuțiile profesorului sarcina de-a face de serviciu, adică să păzească coridoarele școlii. Profesorul nu este și nu poate fi asemănat cu paznicul. Rolul dascălului este de-a educa;
   10.  Încetarea umilirii  cadrului didactic prin introducerea unor copii cu nevoi speciale în învățământul de masă fără o implicare clară a statului. Cerem ca profesorii  să fie ajutați în permanență de alte 2 persoane: psiholog, logoped sau terapeut.
   Autorii petiției spun că „în cazul nesoluționării pozitive a actualelor revendicări cadrele didactice își rezervă dreptul de-a  organiza un miting de amploare, urmat de un marș de protest. Iar în aceeași perioadă, toate unitățile de învățământ din țară  vor intra în grevă japoneză, profesorii vor purta banderolă albă pe braț.”
   Petiția online poate fi găsită AICI!
   Reamintim că, tot astăzi, a fost lansată o altă petiție online către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Este vorba despre Asociația Obștească „Părinți solidari” care cer instalarea camerelor de supraveghere în toate instituțiile preșcolare. Acestea s-a întâmplat la câteva zile după ce o mămică a făcut publice înregistrările audio de la grădinița unde merge copilul său care au arătat că copiii erau abuzați verbal și fizic de cadrele didactice.
   diez.md
 •