Frumusețea zâmbetelor copiilor inspiră la fapte bune pe cei de la Pelliron


  Fundația PelironAjută a brokerului Pelliron a hotărât să împărtășească magia zilelor de vară cu cei de la Casa Municipală de Copii din sectorul Botanica al capitalei, dăruindu-le zâmbete și bucurii copiilor, precum și lucrătorilor de la bucătărie. Aceștia au oferit Casei de Copii în dar un cuptor nou, pentru necesitățile de zi cu zi.

pelliron-caritate-moldova.jpg

Orice companie cunoaște termenul de Responsabilitate Socială Corporatistă, care reprezintă un angajament al companiei prin care contribuie la bunăstarea comunității, prin practici proprii de afaceri și prin contribuția cu resursele proprii. Domeniile în care aleg companiile să fie investite resursele sunt diverse, începând cu domeniul nonguvernamental şi finisând cu cel social sau medical. 

Cei de la Pelliron au decis să se implice în susținerea celor care nu au parte de protecție familială și sprijin matern, copii de la Casa Municipală de Copii din sectorul Botanica. Aflând că lucrătorii din bucătărie nu pot să îşi permită prepararea bucatelor gătite la cuptor din cauza lipsei acestuia, Pelliron a decis să le ofere în dar un cuptor. 

2018-07-27 17.25.17.jpg

 La evenimentul caritabil au fost prezenţi reprezentanţii brokerului Pelliron, cadrele din Casa Municipală şi copiii. Atât copii, cât și lucrătorii instituției au rămas profund emoţionaţi şi entuziasmați de gestul companiei, zâmbetul fiind reacția sinceră care a apărut pe fețele acestora. În acest mod, problema a devenit una comunitară şi nu doar problema individuală a Casei de Copii. 

Casele de copii din Republica Moldova nu au parte de susţinere financiară masivă din partea antreprenorilor individuali sau a instituţiilor de stat, iată de ce sprijinirea acestora prin astfel de acţiuni este crucială pentru creşterea unei generaţii de copii sănătoşi şi siguri în viitorul ce îi aşteaptă, spun reprezentanţii brokerului. 

act-de-caritate-pelliron.png

Conducerea companiei spune că va mai repeta astfel de gesturi şi campanii, întrucât copii i-au motivat la fapte frumoase în continuare. 

Brokerul Pelliron este prezent în peste 39 de ţări și oferă traderilor programe avantajoase prin care pot tranzacționa. În Republica Moldova, compania Pelliron este reprezentată de Double Case, singura companie care oferă consultanţă financiară calitativă tuturor celor care vor să-și înceapă cariera acum. De asemenea, acesta oferă cursuri de tranzacţionare pe FOREX, după parcurgerea căruia veţi putea profita de programele de parteneriat pentru traderi şi investitori pe care le oferă compania. 

Pelliron îndeamnă companiile, antreprenorii individuali să contribuie la dezvoltarea spiritului comunitar şi a iniţiativelor frumoase. Doar împreună putem participa la evoluţia domeniului social din ţară. 

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   O companie încearcă să rezolve această problemă și oferă prieteni sau rude de închiriat. Iar prețul nu este tocmai mic.
   Un bărbat si-a pierdut sotia în urmă cu câtiva ani si nu si-a refăcut viața. Ca să treacă peste momentele de singurătate, apelează la serviciile unei firme și ”închiriază”, pentru câteva ore, o soție și o fiică.
   Kazushige Nishida: “Am locuit aici cu soţia mea şi cele două fiice ale noastre. Soţia s-a îmbolnăvit şi a decedat, iar fetele au plecat să trăiască pe propriile picioare. Aşa că mă simt singur de fiecare dată când ajung acasă.”
   Prețul pentru un prieten sau o rudă de închiriat este destul de piperat - 200 de dolari pe zi pentru o singură persoană. Asa că omul își permite să facă acest lucru doar o dată la câteva luni. Totusi, i se pare o idee bună.
   Kazushige Nishida: ”În Japonia sunt tot mai mulţi vârstnici şi mulţi dintre ei sunt singuri. Chiar dacă au medici şi asistente în jur, nu au familie, nu au soţie, copii sau nepoţi. Cred că, în timp, familiile de închiriat vor fi tot mai populare.”
   Un antreprenor japonez a avut ideea prietenilor de împrumut încă din 2010, când a aflat povestea unei mame singure care nu a reusit să-si înscrie copilul la o grădiniță privată. Conducerea i-a respins cererea pentru că nu era căsătorită. Acum, angajații săi încearcă să umple golul din viata siguraticilor care apelează la serviciile companiei.
   Afacerea este una de succes. Lunar, compania primește aproximativ 250 de cereri de la persoane care vor să închirieze un prieten sau o rudă, iar numărul solicitărilor este iîn creștere.
   stirileprotv.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Solicitată de agenție, președintele Asociației Obștești Educație pentru Dezvoltare (AED), Liliana Stârcea, unul din organizatorii evenimentului, a menționat că scopul acestuia este promovarea meseriilor de bucătar, cofetar și brutar, stimularea creșterii profesionale a elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic, consolidarea competențelor profesionale ale elevilor și promovarea valorilor naționale prin arta culinară. 
   La rândul său, Coralia Babcenco, directorul interimar al instituției gazdă, a afirmat că pe parcursul manifestării, elevii și-au demonstrat măiestria în arta culinară la trei categorii: tema pentru acasă, cutia magică și școala  anului. 
   ”Cutia magică este una dintre cele mai provocatoare categorii, deoarece elevului i se oferă o cutie cu multe ingrediente. Timp de zece minute, el trebuie să elaboreze un meniu, iar timp de 90 de minute – să gătească trei preparate culinare. La compartimentul Art clas temă pentru acasă, fiecare școală  a venit cu meniul său, care a fost prezentat în cadrul expoziții în holul instituției”, a precizat Coralia Babcenco.
   La rândul său, managerul Companiei Casa Rinaldi, Franceso Sanna, responsabil asociativ al Federației de bucătari din Italia în R. Moldova, membru al juriului, a subliniat că la acest campionat elevii s-au prezentat la nivel, demonstrându-și capacitățile în arta culinară. 
   ”Aici au participat mai mulți directori de restaurante, care i-au testat și le-ar putea oferi locuri de muncă. Astfel, ei vor putea munci aici, acasă”, a subliniat Franceso Sanna.
   Potrivit președintelui juriului, Elena Ciobanu, președintele Comitetului Sectorial pentru Formarea Profesională în Comerţ, Hoteluri şi Restaurante din Moldova și conducătorul  Asociației Culinarilor Catering  Moldova, această competiție a demonstrat că avem bucătari, cofetari și brutari care pot face față oricărei situații.
   Campionatul Gastronomic pentru Juniori 2019 s-a încheiat cu ceremonia de decernare a premiilor. La categoria ART clas Tema de acasă medalia de aur a fost obținută de Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor, medalia de argint -  de Școala Profesională nr. 2  din Chișinău  și medalia de bronz - de Colegiul Național de Comerț al Academiei de Studii Economice a Moldovei. 
   La categoria Școala Anului, medalia de aur a fost acordată Centrului de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor, medalia de argint – Școlii Profesionale nr. 2 și  medalia de bronz – Școlii Profesionale din orașul Cahul. 
   La categoria  Cutia magică  trofeul  a fost luat de Școala Profesională nr. 2 din Chișinău, medalia de aur – de Școala profesională din Cupcini, Edineț, medalia de argint – de Școala  Profesională nr. 5 din capitală și medalia de bronz - de Școala Profesională din Ștefan Vodă.
   Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Comitetul Sectorial pentru Formarea Profesională în Comerţ, Hoteluri şi Restaurante din Moldova, Asociația Culinarilor Catering  Moldova, Asociația Obștească Educație pentru Dezvoltare (AED), Fundația Liechtenstein Development Service (LED), Casa Rinaldi în Moldova, Studioul Gastronomic LoChef, Centrul pentru Educație Antreprenorială şi Asistență în Afaceri (CEDA), Școala Profesională nr. 2 din municipiul Chișinău și alte instituții.
   stiri.md
  • julia122997
   De julia122997
   Recent, Matt a creat o nouă colecție de invenții care îți rezolvă problemele inexistente. Și pentru că fiecare născocire de a sa este unică în felul ei, acestea se bucură deja de popularitate în mediul online.
   Pentru a te convinge cât de ingenioase, dar, totodată, cât de inutile sunt invențiile, urmărește mai jos galeria foto.
   Șlapii care arată că mergi invers


   Apărătoare pentru degete


   Cuțit pentru pizza

   Perna portabilă


   Ventilator pentru frunte


   Stativ pentru telefon – nu-ți va mai cădea pe față când stai culcat


   zugo.md
  • julia122997
   De julia122997
   Un grup de pedagogi, părinți și oameni de cultură au transmis o scrisoare deschisă către Comisia Educație a Parlamentului Republicii Moldova și către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, prin care solicită interzicerea predării educației sexuale în școlile din țară.  
   „Ne exprimăm dezacordul cu introducerea în școlile din Republica Moldova a educației sexuale obligatorii, prin introducerea unei discipline noi, Dezvoltare Personală, dar și cu predarea educației sexuale în orice formă. Acest fel de educație se predă în școli voalat, în cadrul unui modul din cadrul disciplinei obligatorii numite mai sus, dar și a unei discipline facultative – „Educație pentru sănătate”, se arată într-un comunicat al grupului.
   Potrivit autorilor scrisorii, educația sexuală explicită nu-și are locul în școală, deoarece nu ar contribui la sănătatea morală și fizică a copiilor.
   „În acest fel este promovat desfrâul, lipsa de moralitate, perversiunile la copii. În așa mod la copii se educă disprețul față de valorile culturii naționale, față de principiile părinților și strămoșilor. Drepturile părinților de a-și educa copiii în spiritul propriilor valori sunt garantate de Constituție și documente internaționale”, se mai arată în comunicatul de presă.
   tv8.md
  • julia122997
   De julia122997
   Câștigătoarea, Tamara Martinici, a spus că un diriginte este un adevărat manager și lider al colectivului de clasă. „M-am străduit și mă strădui prin ceea ce fac, să creez oameni de valoare, să creăm frumosul și așa îi învăț pe ei să creeze frumosul”, a menționat pedagogul.
   Cel mai creativ diriginte din municipiul Chișinău a fost desemnată Valentina Hâncu, de la Liceul Teoretic Grătiești. Iar premiul pentru cea mai reușită prezentare a temei de acasă, în cadrul concursului, a fost acordat Danielei Defter, de la Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani”. „Societatea de astăzi este foarte schimbătoare, iar mie îmi place schimbarea. Copiii sunt acel motoraș care mă face să mă schimb și să fiu la nivelul lor”, a spus profesoara.

   Nicolae Guştiuc, membru al comisiei de jurizare, a remarcat că fiecare diriginte a fost original, fiecare a demonstrat că activitatea pe care o desfășoară nu este doar o funcție, dar și o vocație.
   „Dirigenția este o vocație, o șansă de a fi alături de omul în creștere”, a spus și Rodica Guțu, șefa Direcției generale, educație, tineret și sport a municipiului Chișinău. „Diriginții sunt acei care scriu pe tabla destinului copilului valorile pe care trebuie să le respecte în viață”, a menționat funcționara.
   La concurs au participat 20 de pedagogi de la 20 de instituții de învățământ. Opt s-au ales premii bănești.
   diez.md
 •