Folosim sau nu premergătorul?


    Folosirea sau nu a premergătorului este un subiect extrem de dezbătut și controversat în rândul părinților. În timp ce mulți părinți văd premergătorul drept un instrument care le va ajuta copilul să facă mai repede primii pași, alții consideră că premergătorul are mai multe dezavanataje decât avantaje, iar aici ne referim la siguranța și dezvoltarea armonioasă a copilului.

De altfel, studiile efectuate în Marea Britanie sugerează faptul că cele mai multe accidente legate de echipamentele pentru bebeluși se petrec în premergătoare. Premergătoarele trimit în spital mai mult de 14.000 de copii anual, în timp ce 34 de copii au murit din 1972 din cauza lor. Din aceasta cauză, țări precum America și Canada au interzis comercializarea lor. Iată care sunt părerile pro și contra în ceea ce privește folosirea premergătorului!
559f56e257b83_babymoova040005premergator2in1almond387.jpg
Păreri PRO premergător

 

Unii părinți consideră că premergătorul îl poate ține ocupat pe bebeluș și îi ajută să facă primii pași în timp ce ei pot face alte lucruri.
Totuși, trebuie să știi că un premergător nu va ajuta copilul să meargă mai devreme, deoarece fiecare bebeluș se dezvoltă în propriul ritm. De exemplu, unii dintre ei învață să facă primii pași de la 9 luni, în timp ce alții abia la 11 luni.

 

Premergătorul oferă posibilitatea celui mic de a se plimba prin toată casa. El va învăța să se ridice cu curaj, să capete încredere și să învețe mișcările mersului pe jos. De asemenea, copilul trebuie supravegheat în permanență cât timp se află în premergător.

 

În orice caz, dacă te-ai hotărât să achiziționezi un premergător pentru copilul tău, este recomandat să aștepți vârsta de 7 luni, atunci când cel mic exersează mersul „de-a buşilea” și știe deja să stea în șezut și să-și țină capul.

 

Păreri CONTRA premergător
559f571a02423_bebeluspremergator.jpg
Deoarece premergătorul îi oferă micuțului tău o mare libertate de mișcare, trebuie să te aștepți la cele mai diverse accidentări: ajuns în locuri altădată inaccesibile, bebelușul poate dărâma obiecte, se poate apropia prea mult de o sursă de foc, cabluri electrice sau se poate răsturna pe scări.

 

De fapt, atunci când se află în premergător, copilul trebuie supravegheat și mai atent. Unii părinți preferă, de exemplu, să renunțe la premergător și să-i pregătească copilului o cameră specială, unde acesta stă pe o podea ferită de pericole, înconjurat de jucării.

 

În plus, în acest fel copilul învață să se sprijine și să stea în picioare fără ajutorul premergătorului, ocazie cu care își va dezvolta diverse grupe de mușchi.

 

Premergătorul ar putea avea, de asemenea, consecințe negative asupra dezvoltării armonioase a copilului: au fost descrise aspecte ale pseudo-dispalziei la copiii care folosesc premergătorul ridicat prea mult.

 

Totodată, vârsta la care cei mici încep să meargă pe jos va fi mai târzie la copiii care merg cu premergătorul decât la ceilalți. În plus, folosirea premergătorului ar putea afecta dezvoltarea unei posturi corecte a copilului.

 

Specialiştii spun că mai sigure pentru cei mici ar fi premergatoarele fixe în care micuţii învaţă, să se legene şi să sară şi care sunt prevăzute cu jucarii care îi distrează pe cei mici. Premergătoarele fixe sunt utile numai pentru perioade scurte de timp când mama vrea să ţină copilul ocupat şi în siguranţă.

 

În cazul în care ai ales un premergător pentru copilul tău, medicii nu recomandă statul în premergător mai mult de o oră pe zi. Asigură-te că ai setat corect înălțimea premergatorului, ținând cont de înălțimea bebelușului. Acesta trebuie să atingă pământul cu vârful picioarelor și nu cu toată talpa.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.