Ești pregătit să iei masa în oraș?


    Inainte de a-ti invita partenerul la o cina romantica, la un restaurant la care nu ai mai fost, ar fi bine sa te gindesti sa faci o rezervare. Este una din regulile de care trebuie sa tii cont atunci cind doresti sa iei masa in oras.

Ai invitat-o pe iubita ta in oras pentru o cina romantica si localul elegant pe care il stiai era atit de aglomerat incit a trebuit sa va multumiti cu pizza la pachet. Ai avut chef sa iei masa la un restaurant de lux, insa portarul te-a oprit la usa, deoarece erai in blugi. Pentru a evita asemenea situatii neplacute trebuie sa stii citeva reguli de baza legate de comportamentul in restaurant si in alte localuri publice.

 

Alegerea restaurantului

555de82663522_restaurant2.jpg

Exista citeva reguli de baza pe care trebuie sa le cunosti inainte de a-i face o surpriza partenerului, invitindu-l la o cina romantica, la restaurant.

 

Daca ai ales un local unde se maninca bine si este apreciat si de cunoscutii tai, nu trebuie sa te mire faptul ca este mereu aglomerat. Pentru a te asigura ca vei gasi o masa libera, s-ar putea sa ai nevoie de o rezervare din timp. Cu un simplu telefon, aceasta problema se rezolva.

 

Inainte de a "testa" un nou restaurant, este bine sa te interesezi de mincare si ambianta. Nu trebuie sa te jenezi sa intrebi despre aceste lucruri. Mai ales daca doresti sa-i oferi partenerului o cina deosebita sau daca ai o intilnire de afaceri. Nu este lipsa de bun simt nici daca te interesezi, prin telefon, de preturile practicate. Daca nu vei face acest lucru, e posibil sa regreti si sa treci prin momente mai putin placute.

 

Nu uita ca si restaurantele modeste pot oferi mincaruri rafinate si atmosfera placuta. Exista restaurante de diferite categorii pentru orice buzunar.

 

Tinuta obligatorie

 

Tinuta trebuie sa fie adecvata momentului. Trebuie sa ai in vedere posibilitatea ca exista restaurante care nu accepta clienti imbracati in jeansi.

 

Daca iesi intr-o seara obisnuita, cu prietenii, poti aborda o vestimentatie mai lejera, tricou, jeansi. Trebuie insa sa tii cont si de cum se imbraca ceilalti. Daca nu stii care va fi tinuta prietenilor tai, ar fi bine sa-i intrebi inainte. De asemenea, vestimentatia trebuie sa se potriveasca localului. Nu te poti duce in jeansi si tricou intr-un restaurant de lux, chiar daca tinuta nu este obligatorie.

In general, cea mai potrivita tinuta pentru serile petrecute la restaurant este cea eleganta, clasica.

 

Daca ai hotarit sa mergi intr-un local mai modest, unde te vei simti in largul tau intr-o tinuta mai lejera, nu are sens sa te imbraci la patru ace. Costumul superelegant si rochia decoltata pe care ardeti de nerabdare sa le aratati prietenilor, pastrati-le, pentru o alta seara, mai potrivita.

 

Bunele maniere la restaurant

555de862cd6db_media_143032989966216700.jpg

La masa unui restaurant, in cazul unui cuplu, lista de bucate este consultata de fiecare in parte. Dupa ce s-au hotarat ce vor sa manance si sa bea, barbatul este cel care da comanda. O doamna evita sa vorbeasca cu chelnerul, pe tot parcursul mesei. Daca avem invitati la masa, putem face recomandarile de rigoare si ar fi firesc sa achitam si nota de plata.

Daca la masa iau parte mai multe perechi, comanda va fi facuta de unul dintre barbati, dupa ce a aflat care sunt preferintele tuturor. Asupra platii, decizia se ia inainte si se poate face o nota comuna sau separata, iar eventualele neintelegeri se regleaza intre barbati. La sfarsitul mesei, chemati discret chelnerul pentru a achita nota de plata, verificati-o cu o privire, deoarece aveti dreptul sa corectati eventualele greseli.

 

Iata cateva trucuri pe care le poti invata la orice varsta si care vor avea efecte mari pentru imaginea ta!

 

Bauturile la control! (Daca esti o persoana stilata si obisnuita cu restaurantele, vei sti sa comanzi de fiecare data bautura potrivita. Daca nu, invata!)

 

- bauturile tari - aperitivele - ca tuica, palinca, votca - se comanda chiar la inceput, inainte de a ti se aduce mancarea la masa. Daca vrei ca aperitiv un vin, alege unul alb sau roze, nu foarte dens sau dulce si doar un singur pahar!

 

- comanda bere doar daca ai ales un meniu pe baza de carne. Este ciudat si total nepotrivit sa consumi preparate vegetariene sau de post si sa bei bere

 

- vinul rosu se bea rece la 16 grade si alaturi de produse din carne, mancare italiana sau preparate foarte picante

 

- vinul alb se bea doar alaturi de preparate din carne alba, de pui sau peste si fructe de mare sau de preparate din legume. Se aleg vinurile albe, seci!

 

- daca se serveste la desert branza sau ciocolata, alege un vin rosu, sec

 

- daca la desert ai prajituri, acestea merg cu un vin dulce

 

Aperitive si meniuri pe baza de pui

 

Daca ti se serveste un apertiv cu felii de carne si legume, nu il transforma automat in sandvisuri, ca la tine acasa. Se serveste cu furculita si cutitul, alaturi de legume. Taie doar cate o bucatica, pe masura ce mananci.

 

Puiul nu se mananca cu mana, asa cum ai auzit de nenumarate ori. La restaurantele mari acesta se serveste fara oase, insa in caz contrar foloseste furculita si cutitul pentru dezosare.

 

Daca este bufet suedez, mergi doar o singura data cu farfuria! Nu goli un platou care iti place foarte mult!

555de9558b4ea_caption.jpg

 

Pentru fumatori

 

- asteapta sa termine absolut toata lumea de mancat si apoi cere voie sa fumezi de la toti cei prezenti, nu doar de la persoanele din dreapta si stanga ta. Aceasta regula este valabila chiar daca te afli pe o terasa!





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.