Dorina îşi doreşte cel mai mult ca Moş Crăciun să îi aducă copilului ei o masă şi un scaun pentru desen


  Acum două luni au ajuns în Centrul Maternal „În braţele mamei”: el, puiul de om plin de energie, dar suferind de malnutriţie, şi ea, mama lui, aflată la limita disperării.

^89D664671310BC9743281FB3CAC13BD9226C79230DADAAD91C^pimgpsh_fullsize_distr.png

Unica rază de lumină în povestea lor era faptul că erau împreună, iar în Centrul Maternal din acest punct se construieşte un viitor.

Dorina are 28 de ani şi până a deveni mamă, toată copilăria şi adolescenţa ei se leagă de internate. Toate experienţele le-a trăit acolo, la fel şi ceea ce a reuşit sau nu să înveţe pentru viaţa de adult.

^601153E89BE62D1D6EA9CBAD085071D7A0F03FB468E52CC162^pimgpsh_fullsize_distr.jpg

Ajunsă dincolo de poarta internatului, realitatea i-a dat zilnic lecţii dureroase. Cel de care a crezut că-şi poate lega viitorul, nu s-a dovedit a fi la fel de curajos pentru rolul de tată şi soţ. Timp de 2 ani şi jumătate ea a trăit în condiţii deplorabile, iar acasă şi familie, au rămas pentru ea doar simple cuvinte cărora aşa şi nu le-a mai cunoscut sensul.

Fără studii şi acoperiş deasupra capului, cu grad de invaliditate, cu un copil în braţe şi în rest singură pe lume - în această situaţie, aparent fără speranţă, nu e doar Dorina şi fiul ei - ci alte zeci de mame care vin în Centru.

De unde se începe şi unde se ajunge cu povestea lor? Depinde de foarte multe lucruri: de istoria cu care au venit dar mai cu seamă de efortul echipei şi al fiecărei mame. Cert este că, nimeni nu va ieşi din Centrul Maternal cu problema nerezolvată.

Echipa de acolo, urmează ca în continuare să consolideze ataşamentul mamei faţă de copil şi să identifice soluţii reale ca într-o zi de mâine, Ionuţ să meargă la grădiniţă, Dorina să-şi găsească un loc de muncă şi ambii să aibă un loc sigur de trai.

^4C4AAB5D52676507B8904529E0EAB007F4B6C2B55A0D4C93F4^pimgpsh_fullsize_distr.jpg

Acum, Dorina îşi doreşte cel mai mult ca Moş Crăciun să îi aducă copilului ei o masă şi un scaun pentru desen, aşa cum la moment nu îşi poate permite să îi facă un astfel de cadou.

Cine poate să o ajute, sunt îndemnaţi să sune la numărul de telefon: 069 474 814

Fiecare se poate implica, aici găsești lista de nevoi a mămicilor din Centrul Maternal:

Două cărucioare de vară şi două de iarnă, 1 fierbător de apă, 1 fier de călcat, un frigider mic, scaun şi masă pentru desen ( copil 3 ani).

^94AD964E82C6E70600A6E728C697BF2E97094CC5590AE0E7A8^pimgpsh_fullsize_distr.jpg

Toţi cei care au posibilitatea să facă o donaţie cât de mică, din orice colţ al lumii, pot utiliza Guvern24.md

Companiile sunt îndemnate să invite voluntarii Diaconiei pentru a organiza ateliere de jucării de brad sub forma unui team building. Donaţia de participare este de 150 lei, jucăria rămâne participantului.

17 decembrie, Telemaratonul Naţional în direct la M1şi M2. Biletele de participare în platou au valoarea de 300 lei, donaţie în susţinere proiectului.

Produse igienice, donate direct la Sediul Misiunii Sociale Diaconia.

PS: Din motive de securitate, numele mamei a fost schimbat.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Nu una foarte fericită, e răspunsul antreprenorilor din Laponia, ținutul lui Moș Crăciun, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.
   Satul lui Moș Crăciun e aproape pustiu. Deși în această perioadă a anului soseau deja turiști din toată lumea, acum doar localnicii mai bat la ușa Moșului.
   „Bine ați venit! Haideți, apropiați-vă. Luați loc. Mă bucur că mi-ați trecut pragul” - le spune Moșul.
   - Mi-e teamă că Moș Crăciun nu va veni deloc anul acesta, mărturisește un băiețel.
   - Din cauza virusului?
   - Da.
   „Pentru afacerile locale, Crăciunul este, cu siguranță, în pericol. Crăciunul va veni, dar cât de fericit va fi, asta rămâne de văzut”, spune Sanna Karkkainen - antreprenor.
   Numărul turiștilor străini care au vizitat Finlanda a scăzut cu 78%. Lipsa vizitatorilor e chiar mai pronunțată în nordul țării.
   Multe afaceri depind de turiștii care-l vizitează pe Moș Crăciun sau care vor să vadă aurora boreală ori să se plimbe cu sănii trase de câini.
   Cu restaurantele și hotelurile goale, antreprenorii sunt pesimiști. 
   „Așa cum stau lucrurile acum, Crăciunul va fi anulat”, crede Harri Mallinen - patronul unui complex turistic.
   digi24.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Trei condamnați, deghizați în costume de sărbătoare, oferite de către Teatrul Municipal de Păpuși Guguță, au venit cu un program interactiv și daruri pentru copilaşi, dorindu-le sănătate, bucurii și împliniri alături de cei dragi. 

   De asemena, copii s-au pregătit şi ei de sărbătoare și au prezentat oaspeților poezii, colinde și urături.

   Inițiativa aparține condamnaților încadrați în câmpul muncii și nu e pentru prima dată când persoanele private de libertate sunt implicate în evenimente de binefacere.


   stiri.md
  • julia122997
   De julia122997
   În prejma Pomului principal al țării este instalat un panou informativ, prin care copii și părinții sunt informați despre posibilitatea de a face poze gratuit, cu gadget-urile proprii.
   Anterior, acest serviciu era disponibil doar câteva ore pe zi, între 14:00-17:00.
   Pentru a întreține atmosfera de sărbătoare pentru locuitorii și oaspeții capitalei, pe 21 decembrie 2019, ora 17:00, va fi inaugurat Târgul de Crăciun din centrul Capitalei, amplasat în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”.
   agora.md
  • julia122997
   De julia122997
   Până la momentul în care vor deschide cadourile, copiii și adulții pot să urmărească călătoria lui Moș Crăciun în întreaga lume cu ajutorul Comandamentului pentru Apărare Aerospațială Nord-Americană (NORAD) și a Google Earth. Folosind unul dintre cele două trackere ale lui Moș Crăciun, internauții pot vedea în timp real cât mai este până când Moș Crăciun va ajunge la locuințele lor și orice alte informații ar vrea să știe despre minunata călătorie a bonomului moșuleț.
   Vezi aici traseul lui Moș Crăciun pe NORAD
   În acest an, călătoria lui Moș Crăciun poate fi urmărită live începând cu ora 11.00.
   Vezi aici traseul lui Moș Crăciun pe Google
   În fiecare an pe 24 decembrie, Santa Tracker din Google revine live, permițând copiilor să monitorizeze progresul livrării cadourilor de la ora 10.00 GMT pe dispozitive desktop, mobile și tablete.
   După ce a verificat de mai multe ori lista cu copiii care au fost cuminți, iar cadourile sale au fost încărcate în sanie de elfii care îl ajută la Polul Nord, Moș Crăciun pornește cu renii săi încrezători în călătoria de aproximativ 510 milioane de kilometri, având o viteză de aproximativ 2 900 de kilometri pe secundă.

   În 24 de ore, Moș Crăciun trebuie să viziteze 390 de mii de case pe minut – sau 6 424 pe secundă. Însă, cu toate astea, Moșul chiar ajunge în fiecare casă în noaptea de Crăciun.
   Părintele „Crăciunul” își începe călătoria în Pacificul de Sud, prima sa oprire fiind în Kiribati, o colecție de 32 de atoli în Oceanul Pacific. În continuare va merge să ofere cadouri copiilor din Noua Zeelandă, apoi celor din Australia și în Japonia. Urmează pe rând Asia, Africa și Europa, încheind cu Canada, SUA, Mexic și America de Sud.
   libertatea.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Niciun copil nu merită să aibă parte de un Crăciun trist. Din păcate, știm toți că există și astfel de cazuri - copii orfani sau din familii nevoiașe pentru care zilele de Crăciun nu diferă cu nimic de celelalte. Cu asta se luptă de aproape o viață un bătrân, aducând bucurie în sufletele copiilor nevoiași.

   Jim Annis este veteran al armaei americane, în vârstă de 80 de ani.De cinci decenii, el face jucării pentru copiii nevoiași. Și în fiecare an, când cei de la Salvation Army, una dintre cele mai mari organizații caritabile din lume, cu o structură cvasi-militară, strâng haine și alimente pentru oamenii nevoiași din zona lui, Jim oferă jucăriile la care meșterește cu răbdare.Cam 300, ceea ce nu-i puțin.

   Omul primește materialele, îndeosebi lemn, de la vecinii lui, sau le cumpără el însuși. Cheltuiește cam 1.000 de dolari pe an, dar pentru el asta nu-i o problemă, tot ce contează este să facă niște copii să simtă că, măcar o dată pe an, cineva are grijă de ei și îi iubește.

   În fond, el știe bine cum e să nu primești niciun dar de Crăciun. "Tata muncea, dar nu câștiga mulți bani. E greu să ai un Crăciun fericit cu cinci copii", a povestit bătrânul.

   Cu răbdare și pasiune, Jim prelucrează lemnul și îi dă formele dorite: face mașinuțe, camioane, păpuși, tractoare,  chiar și pușculițe cu forma clasică de purceluși.El vrea să facă asta cât mai mult posibil și speră să fie în putere ca să-și poată continua munca. "Îmi place când oamenii mă întreabă câți bani primesc ca să fac jucăriile astea. Le zic că tot câștigul meu este atunci îi văd pe copii zâmbind", a declarat el.
   eva.ro
 •