De la scutece la oliță în 10 pași


    Trecerea de la scutece la olita nu este nici rapida, nici lina. Sunt cîteva reguli simple si usor de respectat care te vor ajuta sa treci de la scutece la olita.

1. Respecta ritmul copilului tau. Nu poti invata un copil sa foloseasca olita atat vreme cat nu au fost realizate conexiunile nervoase care fac posibil controlul sficterelor. Pana in acel moment copilul nu are nici un control asupra sficterelor vezicii si cel anal. Aceasta conexiune se realizeaza intre a 20-a si a 28 luna de viata. Acesta este intervalul optim pentru a incepe tranzitia de la scutece la olita.

 

2. Cel mai bine in perioada calda a anului. In perioada calda il poti lasa fara scutece pentru a experimenta senzatia de a face pe el. Este o etapa obligatorie in evolutia de la scutec la olita. Senzatia neplacuta este cea care il va mobiliza pentru a folosi olita.
55b0e68eab403_gorshok_1.jpg
3. Pe olita, dupa masa. Dupa masa este momentul cel mai bun pentru a experimenta olita. Ii poti spune sa ceara olita cand simte ca are nevoie, dar nu te baza foarte mult pe asta si, mai ales, nu-l certa, daca nu-i iese. Oricum nu-l certa niciodata, nici macar atunci cand rateaza si face pe el. Nu-l certa si nu face nici un fel de comentariu.

 

4. Nu-l compara cu alti copiii. Nu-i spune niciodata ca alti copii folosesc olita si nu face din acest subiect unul public. Nu face din folosirea olitei o competitie.

 

5. Nu-l lasa mai mult de 10 minute pe olita. Este intervalul optim. Nu-l certa daca nu reuseste, dar lauda-l cu multa bucurie daca s-a descurcat.
55b0e6d4a9bd1_otkazotgorshka3.png
6. In perioada de antrenament foloseste hainute care se pot desface usor si repede. Este foarte important. De regula daca te va anunta ca are nevoie la olita, o sa o faca cu cateva zeci de secunde inainte sa se scape pe el.

 

7. Lauda-l. Copiii la aceasta varsta functioneaza foarte bine pe sistemul lauda/ ignorare. Deci, lauda-l cu drag cand reuseste si ignora fara nici o urma de enervare esecurile.

 

8. Noaptea. Problema in cursul noptii se rezolva dupa trei ani. Uneori se trezeste sa-ti spuna ca vrea sa faca pipi dar sunt situatii rare. Folositi olita inainte de culcare. In perioada in care se face trecerea de la scutece la olita nu este recomandat sa folosesti scutece pe copil pentru noapte, dar poti folosi un scutec de pat.
55b0e71a865c4_kaknauchitrebenkahoditnagorshok.jpg
9. Regula celor trei ore. In cursul trecerii de la scutece la olita cel mai bun ritm este alea de a-l aseza pe copil la fiecare trei ore pe olita, in cursul zilei.

 

10. Tine minte ca etapa nu se finalizeaza in cateva zile. Chiar si reusite cateva zile consecutiv nu inseamna ca problema este rezolvata. De regula lectia dureaza doua-trei luni, interval in cursul caruia regulile trebuie respectate in fiecare zi.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.