Cum va arăta copilul tău când va crește?


  Te-ai întrebat vreodată cum va arăta copilul tău când va crește? Oare va moșteni trăsăturile tale sau pe cele ale partenerului tău?

o-MOTHER-facebook.jpg

Există mai multe lucruri pe care le poți lua în considerare pentru a preconiza cum va arăta copilul tău când va crește. Iată care sunt acestea!

5 factori care te ajută să-ți dai seama cum va arăta copilul tău

1. Genele dominante versus genele recesive
Dacă ai tenul măsliniu, părul creț și brunet, ochii închiși la culoare, nasul mare, buzele groase și o bărbie lată, ai toate genele dominante și există posibilitatea să transmiți una sau mai multe dintre aceste gene copilului tău. Părul roșcat sau deschis la culoare, drept, ochii albaștri sau gri și pielea în nuanțe deschise fac parte din genele care nu au șanse foarte mari să fie transmise genetic, cu excepția cazului în care tu și partenerul tău aveți aceleași gene.

2. Decodarea combinațiilor de ADN
Cu toate că genele dominnate sunt mai pasibile de a fi transmise copiilor, acest factor nu este întotdeauna aplicabil. Combinațiile de ADN urmează niște modele care pot anula puterea genelor dominante.

3. Determinarea culorii ochilor
După cum am meționat anterior, ADN-ul se compune conform unor modele. Există anumite combinații ale genelor culorii ochilor părinților care determină culoarea ochilor la copii. Ochii închiși la culoare tind să câștige această luptă.

4.Arborele genealogic al familiei
În funcție de arborele genealogic al familiei, în cazul în care majoritatea membrilor familiei tale au părul brunet, probabil că și copilul tău va fi brunet. De exemplu, dacă ești o mămică brunetă cu ochii albaștri, iar partenerul tău este blond cu ochii căprui, copilul vostru va avea ochii căprui și părul brunet.

5. Genele recesive pot sări o generație
Să spunem că piticul tău nu va moșteni părul tău blond, deoarece partenerul tău este șaten. Și nu poți transmite gena ochilor albaști, deoarece partenerul tău are ochii căprui. Cu toate acestea, genele recesive te pot surprinde sărind o generație și apărând ulterior. De exemplu, dacă piticul tău cu părul șaten și ochii căprui va face un copil cu o femeie brunetă cu ochi căprui, nepotul tău s-ar putea să primească genele puternice ochi căprui - păr șaten, dar poate la fel de bine să aibă părul blond și ochii albaștri.

Însă frumusețea stă în surprizele pe care ni le rezervă viitorul. Știința poate fi capabilă să prezică exact cum va arăta copilul tău când va crește, dar rămâne la latitudinea ta dacă vrei să afli acum sau să păstrezi surpriza pentru un moment ulterior.

eva.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • Calandrella
   De Calandrella
   Potrivit medicilor, el nu a fost vaccinat şi s-a întors recent din Rusia, transmite Știri.md cu referire la publika.md.
   În total, numărul cazurilor din acest an a crescut până aproape de 200. 
   Raioanele afectate de boală sunt Ceadîr-Lunga, Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul, Hâncești, Cantemir, Ocnița, precum şi municipiul Chișinău.
   Conform ANSP, pe întreg teritoriul țării se menține cod portocaliu privind riscul de răspândire a rujeolei. Virusul este foarte contagios, iar o persoană infectată poate îmbolnăvi alte 18. Primele simptome sunt febra, erupții pe față și iritații la ochi.
    
   stiri.md
  • Calandrella
   De Calandrella
   1. Băi calde
   Când copiii sunt destul de mari pentru a fi presați de buricul mamei, ei pot simți schimbările de temperatură, tocmai de aceea o baie fierbinte le produce disconfort și poate fi periculoasă. Pe de altă parte, o baie călduță, te relaxează atât pe tine cât și pe făt. De asemenea, sunetul apei care curge este unul liniștitor și pentru a-l face și mai bine, toarnă apa direct pe buricul tău și vei simți anumite reacții.
   2. Mângâierea burticii
   Receptorii de atingere se dezvoltă după aproape 8 săptămâni, iar după 20 de săptămâni copii sunt suficient de mari pentru a simți atingerile din exterior, așa că se pot bucura de mângâierea burții. Acesta este un mod excelent de a crea acea legătură specială cu copilul, iar tații pot fi implicați și ei în proces. Folosește uleiuri de masaj și creme neutre, care să-ți lase pielea catifelată și ascultă muzică relaxantă.
   3. Ascultarea vocii materne
   La 25-26 de săptămâni copiii încep să răspundă la zgomotele exterioare și vocea ta o pot auzi mai clar decât orice altceva, astfel încât învață s-o recunoască. De asemenea, ea le aduce confort și îi asigură că totul este în regulă. Un mod eficient de a dezvolta o relație bună cu copilul este să-l obișnuiești cu vocea ta citindu-i cu voce tare sau doar vorbind cu el.
   4. Muzica
   Muzica prenatală are mai multe beneficii. În cazul mamei, aceasta produce serotonină și încurajează eliberarea de endorfine, care se transmit și copilului, iar în cazul celui mic, muzica stimulează simțurile și ajută la dezvoltarea creierului. Pune muzică la un nivel potrivit, deoarece aceasta se va auzi și înăuntrul tău.
   5. Antrenamente fizice
   Cheia pentru alegerea exercițiilor corecte este că ar trebui să fie efectuate cu aprobarea medicului, să fie moderate ca intensitate și să nu provoace nici un fel de disconfort. În timpul acestei perioade cele mai bune tipuri de exerciții sunt cele de extindere, efectuate în poziție ortostatică sau în poziția șezând.
   6. Odihna
   Perioada ta de odihnă este perioada lui de distracție, când el se agită, deoarece nici una dintre activitățile tale zilnice nu intervine cu programul lui. Atunci începe să devină acrobat și să experimenteze noi mișcări. Aceste mișcări durează destul de puțin, deci vei avea timp să te relaxezi. Cu cât mai aproape de finalul sarcinii ești cu atât mai mari vor fi pauzele de dormit ale bebelușului, așa că vei putea observa anumite tipare în interiorul tău.
   7. Râsul tău
   Ultrasunetele au arătat că fătul începe să sară când mama râde și se creează un efect ca de trambulină, din cauza contracției mușchilor. Tot atunci sunt eliberați hormonii fericirii, deci asigură-te că ai suficiente momente pozitive în viața ta.
   Sarcina este momentul când ai parte de tot felul de emoții și trebuie să profiți de ele, deoarece cu cât mai bine te simți cu atât mai sănătos și fericit va fi micuțul tău.
    
   unica.md
  • Calandrella
   De Calandrella
   Sunt mai multe moduri prin care te poți implica, chiar dacă muncești și nu ai prea mult timp liber. Tipurile de activități variază de la școală la școală, așa că ar trebui să afli care sunt cele disponibile în situația ta și, mai ales, care sunt cele care ți se potrivesc. Eventual, poți veni chiar tu cu propuneri care să îi ajute pe copii să învețe într-un mediu cât mai productiv.
   Nu lipsi de la ședințele cu părinții
   Ședințele cu părinții sunt primul pas în cunoașterea atât a celorlalți părinți, cât și a profesorilor. Vorbește cu prichindelul tău înainte de ședință, află ce probleme are, poate le-ai putea rezolva tu în cadrul întâlnirii.
   Încearcă să stabilești o relație bună de la început cu profesorii, poți propune chiar să folosiți împreună cu restul părinților o platformă unde vă pot informa despre: bunăstarea copiilor, notele lor, ce ar mai fi necesar la școală, planuri de excursii etc.
   Pentru a stabili o comunicare eficientă cu ceilalți părinți, poți fi tu cea proactivă și să propui înființarea unui grup de WhatsApp. Acolo va fi locul unde vei putea veni cu propuneri care să ajute școala, dar și pe tine. Spre exemplu, multe școli au introdus uniforme obligatorii. Te poți implica și tu în alegerea acestora și poți sugera ca diferențierea acestora să fie făcută prin broderie, deoarece este mai rezistentă decât printarea directă, care se poate lua la spălat. Optează pentru acele uniforme de calitate care pot fi personalizate cu logo-ul și numele școlii
   Aderă la comitetul de părinți
   Dacă ai mai mult timp pe care ai vrea să îl dedici școlii micuțului tău, implică-te într-o asociație pentru părinți. O vei găsi sub diferite denumiri în fiecare școală, dar rolul principal este același: organizarea diverselor activități prin delegarea unor membri responsabili.
   Fiecare asociație/comitet va avea un președinte, vicepreședinte, secretar și trezorier dar și alte funcții de execuție. Un astfel de aranjament permite fiecărui părinte implicat să ia parte la deciziile care decid viața școlară a copiilor.
   Prin implicarea în asociație vei participa la strângeri de fonduri, vei decide ce materii și activități opționale vor face copiii la școală dar vei hotărî și lucruri mai mărunte precum tipul de cretă folosit în clasă sau aranjamentul băncilor.
   Participă la excursiile cu clasa
   Când sunt organizate excursii, fie în oraș – la zoo, la muzee – sau în țară, pe trasee montane sau la obiective turistice specifice, de obicei este o singură învățătoare sau profesoară care trebuie să aibă grijă de o clasă de 30 de elevi.
   Poate fi dificil, așa că, de multe ori, părinții sunt invitați să participe voluntar ca supraveghetori. Este șansa ta să descoperi și să înveți lucruri noi alături de fiul sau fiica ta.
   Dar excursia nu este doar un mod de distracție ci și de educație și va trebui să îți asumi responsabilitatea de a avea grijă și de ceilalți copii, de a fi mereu atent ca ei să se simtă confortabil și să fie în siguranță.
   Ce să faci acasă pentru a ajuta copilul la școală
   Deși implicarea în activitățile școlare e importantă, e bine să încerci să îți motivezi și ajuți micuțul și acasă. O problemă pe care mulți copii o au sunt temele: le lipsește concentrarea sau motivația să mai facă și acasă ce fac la școală. Pentru a-l ajuta, poți urma acești pași:
    - Creează un loc special pentru teme, cum ar fi un birou poziționat în camera lui sau în sufragerie;
    - Stabilește un interval de timp destinat doar pentru rezolvarea temelor; în această perioadă nu face alte activități în casă care îl pot distrage și încearcă să fii disponibilă dacă are nevoie de ajutorul tău;
    - Explică-i de ce e bine să învețe, cum îl va ajuta asta, spre exemplu ca să numere banii pe care trebuie să îi dea când vrea să își cumpere o ciocolată; astfel, copilul va fi mai motivat să îndeplinească sarcini mici cum sunt temele la matematică sau la română.
   În plus, poți organiza activități extracurriculare cu el și cu prietenii sau colegii lui: mergeți împreună la muzeu, film, piese de teatru sau adună-i doar pentru o seară de boardgames; toate astea îl vor ajuta să se dezvolte și să învețe lucruri din cât mai multe domenii.
   Implicarea în viața școlară a copilului tău este benefică atât pentru tine, cât și pentru el. Tu vei fi la curent cu evoluția lui educațională și îl vei putea ajuta să se simtă mai confortabil la școală iar copilul tău va simți că ești mereu acolo pentru el, că ești interesată de ce face în fiecare zi și astfel, relația voastră va fi mai apropiată.
    
   libertateapentrufemei.ro
  • Calandrella
   De Calandrella
   Publicația profit.ro face referire la un studiu realizat de compania Picodi. Începutul de an școlar reprezintă 36,66 dintr-un salariu lunar obișnuit din Moldova, care este de aproximativ 5.900 lei – comparativ cu rezultatul nemților, care oferă 4,7% din salariul său mediu lunar, pentru articolele școlare.
   Pe primul loc sunt nigerienii, care sunt nevoiți să dea mai mult de jumătate din salariul lor, 54%, pentru a pregăti de școală un copil, iar pe locul trei se află vietnamezii, care investesc în jur de 33% din salariul mediu lunar cu ocazia începutului de an școlar.
   În schimb, în țări precum Suedia, Canada, Franța, SUA, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, indicatorul acesta nu depășește 4%.

   Datele au fost prezentate pe baza prețurilor actuale ale magazinelor online din 36 de țări ale lumii. Coșul de cumpărături a cuprins 27 de poziții: ghiozdanul, articolele pentru scris și de papetărie și a îmbrăcămintei pentru educație fizică. Pentru calcularea unei medii a prețului anumitor produse, au fost folosite articolele cu preț mic și mediu. Pentru calcularea valutei, s-au folosit cursurile valutare medii din luna iulie a anului 2018.
    
   unica.md
  • Calandrella
   De Calandrella
   Cazul a avut loc săptămâna trecută. Violatorul a fost prins de fratele mai mare al minorei, spun martorii.
   Imediat acesta a chemat poliția, iar doctorul a fost reținut.
   Mai mult, acesta ar fi fost un prieten de familie.
   Contactat de Știri.md, ofițerul de presă al IP Taraclia, Cristina Ciobanu a confirmat violul.
   Oamenii legii au declarat că vinovăția doctorului a fost deja dovedită, iar în 30 de zile acesta își va afla sentința.
   Pentru fapta comisă, bărbatul riscă până la 15 ani de închisoare.
    
   stiri.md
 •