Cum va arăta copilul tău când va crește?


  Te-ai întrebat vreodată cum va arăta copilul tău când va crește? Oare va moșteni trăsăturile tale sau pe cele ale partenerului tău?

o-MOTHER-facebook.jpg

Există mai multe lucruri pe care le poți lua în considerare pentru a preconiza cum va arăta copilul tău când va crește. Iată care sunt acestea!

5 factori care te ajută să-ți dai seama cum va arăta copilul tău

1. Genele dominante versus genele recesive
Dacă ai tenul măsliniu, părul creț și brunet, ochii închiși la culoare, nasul mare, buzele groase și o bărbie lată, ai toate genele dominante și există posibilitatea să transmiți una sau mai multe dintre aceste gene copilului tău. Părul roșcat sau deschis la culoare, drept, ochii albaștri sau gri și pielea în nuanțe deschise fac parte din genele care nu au șanse foarte mari să fie transmise genetic, cu excepția cazului în care tu și partenerul tău aveți aceleași gene.

2. Decodarea combinațiilor de ADN
Cu toate că genele dominnate sunt mai pasibile de a fi transmise copiilor, acest factor nu este întotdeauna aplicabil. Combinațiile de ADN urmează niște modele care pot anula puterea genelor dominante.

3. Determinarea culorii ochilor
După cum am meționat anterior, ADN-ul se compune conform unor modele. Există anumite combinații ale genelor culorii ochilor părinților care determină culoarea ochilor la copii. Ochii închiși la culoare tind să câștige această luptă.

4.Arborele genealogic al familiei
În funcție de arborele genealogic al familiei, în cazul în care majoritatea membrilor familiei tale au părul brunet, probabil că și copilul tău va fi brunet. De exemplu, dacă ești o mămică brunetă cu ochii albaștri, iar partenerul tău este blond cu ochii căprui, copilul vostru va avea ochii căprui și părul brunet.

5. Genele recesive pot sări o generație
Să spunem că piticul tău nu va moșteni părul tău blond, deoarece partenerul tău este șaten. Și nu poți transmite gena ochilor albaști, deoarece partenerul tău are ochii căprui. Cu toate acestea, genele recesive te pot surprinde sărind o generație și apărând ulterior. De exemplu, dacă piticul tău cu părul șaten și ochii căprui va face un copil cu o femeie brunetă cu ochi căprui, nepotul tău s-ar putea să primească genele puternice ochi căprui - păr șaten, dar poate la fel de bine să aibă părul blond și ochii albaștri.

Însă frumusețea stă în surprizele pe care ni le rezervă viitorul. Știința poate fi capabilă să prezică exact cum va arăta copilul tău când va crește, dar rămâne la latitudinea ta dacă vrei să afli acum sau să păstrezi surpriza pentru un moment ulterior.

eva.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   În prezent, 13 iunie este data limită de înscriere  la școală a copiilor care au 7 ani împliniți, conform districtului școlar care corespunde domiciliului copilului.
   În cea de-a doua etapă de înscriere, părinții pot alege și instituții din alt district, în limita locurilor rămase disponibile.
   Potrivit responsabililor de la Direcția Generală Educație, probe de aptitudini vor fi organizate în perioada 21-25 mai doar pentru copiii care urmează să fie înscriși la instituții de profil. 
   agora.md
  • julia122997
   De julia122997
   Despre odihna copiilor în sezonul estival, care se apropie cu pași rapizi, am dis­cutat cu Mihail Hîncu, vicepreședinte al Confederației Naționale a Sindica­telor din Moldova.
   „La începutul lunii aprilie, Guvernul a aprobat o hotărâre privind odihna copiilor și adolescenților în perioada de vară. În anii precedenți, o astfel de decizie se aproba mai târziu, motiv din care se tărăgăna procesul de organizare a odihnei. Astfel, la Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) se desfășura cu întârziere licitația de repartizare a bile­telor, ceea ce nu s-a mai întâmplat în anul curent. De la bugetul asigurărilor sociale de stat, Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova i-au fost alocate 9 mln. de lei pentru bilete de odihnă destinate copiilor și adolescenților”, a ținut să menționeze Mihail Hîncu.
   „Pregătirea taberelor de odihnă pentru se­zonul estival 2019 a început la modul prac­tic. În prezent, la CNAS activează un grup de lucru, se pregătesc toate documentele pentru licitație, au fost anunțate taberele care vor participa la concurs. În competiție s-au înscris și taberele de odihnă ale CNSM, „Camping” și „Perlele Nistrului” de la Vadul lui Vodă, unde s-au făcut reparații capitale. Pe parcursul ul­timilor ani, CNSM a investit în jur de 10 mln. de lei pentru renovarea acestor tabere. Banii au fost virați pentru construcția unor piscine, în cadrul terenurilor sportive de minifotbal, baschet, volei, pentru reparația cantinelor, a blocurilor de cazare. La 15 mai, o comisie spe­cială, din care fac parte reprezentanți ai CNAS, ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ai CNSM, vor evalua toate taberele participante la concurs și vor decide care sunt cele câștigătoare”, a relevat Mihail Hîncu.
   Referindu-se la numărul de copii care se vor odihni în sezonul estival 2019 în tabere, vicepreședintele CNSM a estimat că acesta va fi mai mic comparativ cu anul precedent, deoarece și în 2018 din bugetul asigurărilor sociale de stat s-au alocat tot 9 mln. de lei pentru odihna de vară a copiilor, dar în 2019 prețul unui bilet a crescut cu aproximativ 20% în raport cu anul 2018.
   „Adică o zi de aflare a unui copil în tabără va costa până la 210 lei, potrivit unei hotărâri aprobate recent de Guvern. Conform estimă­rilor CNSM, în sezonul estival 2019, în taberele de odihnă din țară se vor odihni 4500 de copii, cheltuielile fiind acoperite din aceste 9 mln. de lei. În afară de aceasta, bilete pentru odihna de vară a copiilor vor fi procurate și din surse alocate de consiliile raionale, primării. În plus și sindicatele de ramură vor cumpăra bilete de odihnă la tabere din propriile mijloace”, a precizat Mihail Hîncu.
   Potrivit afirmațiilor sale, taberele „Cam­ping” și „Perlele Nistrului” de la Vadul lui Vodă, aflate în gestiunea CNSM, sunt pregă­tite pentru a primi copiii. Biletele care vor fi repartizate prin intermediul centrelor sindica­le național–ramurale, al organizațiilor sindi­cale primare, urmează a fi distribuite în mod prioritar copiilor din familii defavorizate. Este vorba în primul rând de copii din familii mo­noparentale, rămași fără îngrijire părintească, din familii numeroase, copii ai căror părinți sunt cu dizabilități etc.
   „Aspecte privind odihna de vară a ele-vilor sunt discutate în fiecare an la ședința Comitetului Confederal al CNSM. Responsa­bili de la confederație de acest sector efec­tuează controale la tabere, o atenție deose­bită se acordă educației, alimentației copiilor, condițiilor de cazare etc. Taberele CNSM, „Camping” și „Perlele Nistrului” pot primi într-un sejur de 10 zile 950 de copii. Astfel, în perioada estivală 2018, la cele două tabere s-au odihnit peste 6000 de copii”, a conchis Mihail Hîncu.
   Vocea.md
  • julia122997
   De julia122997
   Când devin adolescenți, mulți știu deja ce vor să facă în viață și caută să se descurce pe cont propriu, supravegheați, îndeaproape sau de la distanță, de părinții lor celebri.

   Vă aratăm câteva exemple în care copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și devin mai buni în ceea ce fac, încercând să-și demonstreze valoarea.
   Lourdes Leon
   Fiica Madonnei îi seamănă în multe feluri celebrei cântărețe. Ea luptă pentru drepturile femeilor, îi place să șocheze și se implică în modă. Lourdes a moștenit și talentul mamei sale, pe care l-a valorificat cântând ca voce de back-up pentru piesa "Superstar" a Madonnei.

   Brooklyn Beckham
   Cel mai mare dintre fiii soților Beckham își clădește o carieră în modelling. A apărut prima oară pe ecrane când avea doar trei ani, iar astăzi are peste 11 milioane de admiratori pe Instagram. Brooklyn este și un fotograf de perspectivă.

   Bianca Van Varenberg
   Fata zburătoare este fiica lui Jean-Claude Van Damme și și-a făcut un nume pe cont propriu în lumea sporturilor de contact. Când era mică, Bianca îl ura pe tatăl ei, dar când a crescut s-au împăcat și ea i-a urmat exemplul, ajungând să se antreneze împreună.

   Lily-Rose Depp
   Fiica lui Johnny Depp și a Vanessei Paradis este model și actriță. Karl Lagerfeld a ales-o ca imagine când abia împlinise 15 ani. Un an mai târziu, ea a devenit imaginea parfumului Chanel No. 5. Lily-Rose a apărut și în câteva filme.

   Vivienne Marcheline Jolie-Pitt
   Deși are numai zece ani, Vivienne a apărut deja pe marele ecran. În 2014, ea a jucat cu mama sa în "Maleficent", în rolul prințesei Aurora. A primit rolul pentru că ceilalți copii aduși pentru audiții se temeau de personajul interpretat de Angelina Jolie, iar Vivienne a fost singura care nu a avut emoții.

   Ida Lundgren
   Fiica actorului a fost cucerită de sport. Lucrează mult în sala de fitness cu tatăl ei și nu ratează niciun antrenament. Ida și-a făcut și o carieră de model.

   Kelly Osbourne
   Kelly a devenit celebră de mică, grație părinților ei faimoși. Este renumită pentru aspectul și expresivitatea ei. Este o persoană versatilă, ca și părinții ei, notează Bright Side. Kelly a reușit să devină cântăreață, actriță, realizatoare de televiziune și designer de modă.

   Kaia Gerber
   Fiica de 17 ani a supermodelului Cindy Crawford a intrat de mică în lumea modei și a devenit una dintre cele mai interesante figuri din acest sector. A pozat pentru numeroase reviste, are în portofoliu campanii pentru branduri importante și multe prezentări pe podium. În 2018 a fost desemnată "Modelul anului".

   Rumer Willis
   Fiica celebrilor actori Bruce Willis și Demi Moore a călcat pe urmele părinților și a devenit actriță. Apare des în televiziune, iar în 2008 a fost desemnată Miss Golden Globe. Rumer a jucat și în câteva filme cu părinții ei.

   Mick Schumacher
   Mick este pilot de curse ca și tatăl său. A participat la curse de karting când avea nouă ani, apoi a preluat moștenirea tatălui său, iar anul trecut a devenit campion european în Formula 3. Urmând exemplul tatălui său, tânărul a urmat academia Ferrari.

   Rafferty Law
   Fiul actorului Jude Law a pătruns în industria modei. Mama lui, Sadie Frost, este designer, iar Jude Law a postat de câteva ori pentru reviste, așa că a avut de unde să învețe. Raff este și muzician și cântă la mai multe instrumente.

   eva.ro
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Acţiunea se înscrie în proiectul „Combaterea violenței împotriva femeilor în Republica Moldova: explorând și învățând din soluțiile locale”, implementat de PNUD cu sprijinul Republicii Coreea.
   În satul Chirsova, o localitate multietnică din autonomia găgăuză, funcţionează două grădiniţe cu un contingent total de circa 400 de copii, majoritatea etnici bulgari și găgăuzi. Până acum, niciuna dintre cele peste 20 de educatoare care muncesc aici nu a beneficiat de instruiri de prevenire a violenţei.
   „Unii copii vin la grădiniţă cu vânătăi”
   Ecaterina Arabadji este angajată la grădiniţă de mai bine de 30 de ani. De-a lungul anilor, la fel ca şi ceilalţi colegi ai săi, a identificat mai multe familii în care au loc abuzuri şi violenţă: „Educatoarea este una dintre primele persoane care îşi dă seama că într-o familie există o problemă. Unii copii vin la grădiniţă cu vânătăi, alţii ne spun foarte sincer că tata o bate pe mama sau că părinţii lor se ceartă mereu. Există şi dintre cei care se închid în sine şi nu vor să comunice cu nimeni”, spune educatoarea.
   Specialista recunoaşte că până nu demult nu avea o soluţie clară la astfel de situaţii. „Uneori nu ştiam cum să procedăm corect. Pe de o parte ne era teamă că dacă vorbim cu părinţii, vor avea de suferit copiii. Iar pe de altă parte, nu puteam trece aceste situaţii în tăcere. Astfel, abordam problema la adunările generale cu părinţii sau semnalam cazurile la primăria din localitate”.

   Începând cu luna septembrie 2018, în instituţie există un registru de evidenţă al cazurilor de violenţă, iar educatorii au fost instruiţi despre semnele de pericol în comportamentul unui copil.
   Directoarea grădiniţei, Natalia Radova, afirmă că aceste instruiri au fost utile mai ales pentru tinerii educatori, veniţi recent în instituţie de pe băncile universităţii. Potrivit ei, în cadrul instruirilor educatorii au mai aflat cum să gestioneze cazurile în care unii părinţi îşi manifestă agresivitatea chiar în incinta instituţiei educaţionale.
   „Pedagogul nu mai trebuie să discute şi să reeduce sau să convingă părinții. Noi înregistrăm cazul şi îl referim la comisia multidisciplinară care intervine şi examinează fiecare situaţie în parte”, spune directoarea.
   Jocurile copiilor și familiile cu probleme
   Educatoarea Ana Fucidji a educat cinci promoţii de copii. Ea afirmă că în toţi cei 19 ani de activitate, nu a trecut niciodată prin traininguri de instruire în domeniul antiviolenţei.
   Potrivit ei, în jocurile de zi cu zi ale copiilor la grădiniţă, un educator îşi dă seama imediat în care familie există bătăi sau injurii. „Mai ales la vârste foarte mici, copiii au foarte multă încredere în educatori, pe care îi tratează ca pe nişte persoane foarte apropiate. Dacă un copil a trecut în ajun printr-un episod de violenţă fizică sau verbală, educatorul va şti acest lucru chiar a doua zi, din spusele copilului. Situaţia se schimbă la preşcolari, aceştia deja nu mai vorbesc atât de deschis despre problemele în familie”, spune specialista.

   Deşi modelele de acasă sunt greu de combătut, educatorii spun că în urma instruirilor au aflat că au un rol extrem de important în înregistrarea şi referirea cazurilor de violenţă. „Am înţeles că de implicarea noastră depinde la modul direct soluţionarea unei probleme sociale grave. Ne dorim ca fiecare copil să crească într-un mediu sigur”, susţine Ana Fucidji.
   „Educatoarele sunt o verigă de bază în prevenirea violenţei, ele fiind în contact cu copiii de vârstă mică zi de zi. În urma instruirilor care au fost organizate specialistele dispun de un mecanism clar şi eficient prin care pot raporta situaţiile de violență”, afirmă Vitalie Frecăuţeanu, coordonator de proiect, PNUD Moldova.
   În total, în cadru proiectului au fost instruite peste 20 de educatoare. De traininguri similare au beneficiat circa 40 de asistenţi sociali din regiune, dar şi membri ai echipelor multidisciplinare.
   În cadrul proiectului „Combaterea violenței împotriva femeilor în Republica Moldova: explorând și învățând din soluțiile locale”, în UTA Găgăuzia sunt create mecanisme de prevenire a violenţei şi servicii de suport pentru victimele violenței în bază de gen. Femeile din regiune vor putea beneficia de consilierea psihologilor, asistenților sociali și juriștilor. Totodată, ele vor fi ajutate să își găsească un loc de muncă sau să își lanseze o afacere.
   Programul-pilot se desfășoară în Chirsova, localitate care are 6.298 locuitori, dintre care 3.235 sunt femei. Pe lângă victimele violenței în bază de gen, la viitoarele servicii vor putea apela toate femeile din localitățile învecinate, numărul cărora se ridică la 20.000.
   diez.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Nevoile de somn ale copilului includ și odihna din timpul zilei, iar în momentul în care calculezi totalul de ore de odihnă este util să incluzi toate intervalele de somn pentru a nu crede în mod eronat că va obosi.
   Cât trebuie să doarmă nou-născuții
   Majoritatea nou-născuților petrec mult timp adormiți, intervalul în care se trezesc putând fi destul de scurt. Deși totalul de ore de somn va varia pentru fiecare bebeluș se poate ajunge până la 16-18 ore de somn în cadrul aceleiași zile. De asemenea, se vor scula în timpul nopții pentru că li se va face foame. Un mediu prea rece sau prea cald le poate afecta somnul.
   Nevoile de odihnă între 3 și 6 luni

   Pe măsură ce bebelușul tău crește va avea nevoie din ce în ce mai rar să fie hrănit pe timp de noapte și va putea dormi profund intervale mai lungi de timp. Unii bebeluși vor începe să doarmă 8 ore continuu pe timpul nopții sau chiar mai mult, dar există și excepții. Până la 4 luni vor ajunge să doarmă un interval dublu noaptea față de odihna din timpul zilei.
   Cât trebuie să doarmă bebelușii de la 6 luni până la 1 an
   În cazul bebelușilor care au între 6 luni și 1 an este foarte probabil să nu mai fie nevoie deloc să fie hrăniți pe timpul nopții, iar unii bebeluși pot dormi până la 12 ore. Este posibil ca apariția dinților sau foamea să-i facă să se trezească uneori noaptea, dar se va întâmpla destul de rar.
   Necesitățile de somn după 12 luni până la 2 ani
   După prima lor zi de naștere bebelușii vor dormi între 12 și 15 ore în total, la nivel de zi.
   Nevoile de somn de la 2 ani

   Majoritatea copiilor de 2 ani vor dormi între 11 și 12 ore noaptea, plus 1-2 ore în timpul zilei.
   Odihna între 3 și 4 ani
   Copiii care au între 3 și 4 ani vor avea nevoie în general de 12 ore de somn, dar pot exista variații cuprinse între 8 și 14 ore.Unii copii vor avea nevoie inclusiv de o oră de somn după-amiaza.
   Cum să procedezi atunci când nu reușești să dormi suficient
   Nou-născuții se scoală de obicei de mai multe ori noaptea, în special în primele luni de viață, iar întreruperea somnului îți poate accentua oboseala foarte mult. Dacă partenerul tău este alături de tine este indicat să-i ceri ajutorul pentru a reduce disconfortul și a reuși să te odihnești. Dacă îi dai copilului lapte praf creează un program în care alternați dozele, astfel încât să poți dormi cel puțin jumătate din noapte continuu. Dacă alăptezi copilul poți ruga partenerul să se ocupe de schimbatul copilului și de îmbrăcatul lui dimineața pentru ca tu să poți adormi la loc.
   Odată ce ai creat o rutină cu ore clare de alăptare partenerul tău poate să-i dea bebelușului din când în când un biberon cu lapte noaptea. În cazul în care ești singură poți ruga un prieten sau o rudă să stea cu tine câteva zile pentru a reuși să te odihnești.
   Ce să faci dacă cel mic nu doarme bine noaptea

   Fiecare copil își va schimba pe parcurs felul în care doarme. Se poate întâmpla ca tocmai când îți închipuiai că ai stabilizat ritmul și intervalele în care doarme să observi că trebuie să te trezești la fiecare 2 ore în noaptea următoare. Fii gata să flexibilizezi rutina de odihnă pe măsură ce bebelușul tău crește și trece prin diferite stadii de dezvoltare. Creșterea, dezvoltarea organismului, apariția dinților sau alte afecțiuni pot afecta odihna copilului și vor face somnul mai puțin profund.
   eva.ro
    
 •