Cum se face cafeaua oparita și ce avantaje are


    Există nenumărate tipuri de cafele și cafenele care mai de care unde poți încerca unele din cele mai bune preparate. Însă în momentul în care îți faci singură cafeaua, poți încerca și o tehnică ce ți se poate părea neobișnuită la început. Este vorba despre cafeaua opărită. Iată cum poți face și tu acest tip de cafea și ce avantaje există!

962796l-640x0-w-3cf4573f.jpg

Metodă de preparare pentru cafeaua opărită

Nu vei avea nevoie de alte ingrediente decât folosești în mod normal pentru cafea. Cu alte cuvinte, vei folosi cafea măcinată, eventual zahăr dacă preferi o cafea mai dulce, și apă. Se adaugă cafeaua măcinată într-o cană, se pune apă la fiert într-un ibric și se toarnă apa fiartă peste cafeaua din cană. Se amestecă ușor și se lasă pentru câteva minute să se așeze zațul la fundul cănii. 

De ce ar trebui să alegi cafeaua opărită?

Unii specialiști sunt de părere că acest tip de cafea este mai bun decât cafeaua fiartă. În momentul în care încălzești treptat cafeaua, sunt eliberați doi compuși - gasol și cafestol - care transformă cafeaua într-un produs mai bun la gust, dar nesănătos, după cum afirmă doctorul nutriționist Alina Jiletcovici. Principalul vinovat al acestui proces este reprezentat de creșterea grăsimilor din sânge.
În momentul în care alegi un cappucino, moccacino sau frappé, mai ales din cele care se regăsesc la cutie în majoritatea supermarketurilor, există riscul creșterii valorilor tensiunii și apariției diabetului. 

De asemenea, este recomandat să eviți pe cât de mult se poate zahărul, înlocuindu-l cu îndulcitori naturali, precum mierea. Sfatul specialiștilor vine și în ceea ce privește consumarea unui pahar cu apă în timpul cafelei, pentru a nu te deshidrata.

Nu exagera când vine vorba de consumul de cafea. Una sau două căni de cafea pe zi te poate ajuta să obții beneficii pentru sănătatea ta. Cafeaua este un diuretic foarte bun și conține antioxidanți, în același timp reușind să-ți îmbunătățească starea de concentrare, atenția și vigilența. Însă toate aceste efecte au loc pe termen scurt, pentru câteva ore. Dacă exagerezi, mușchiul inimii poate avea probleme.

Un alt beneficiu al cafelei opărite este faptul că nu vei avea de spălat decât cana de cafea după ce savurezi acest deliciu lichid. Cine nu și-ar dori să aibă mai puține vase de spălat, mai ales dimineața, când ne pregătim pentru o nouă zi?

eva.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Prăjitură cu mere şi frişcă

      Ingrediente pentru prăjitura cu mere şi frişcă: 
      
4 mere
 400 g făină 400 g unt 
400 g zahăr
 7 ouă
 2 pliculeţe zahăr vanilat
 1 vârf de cuţit de sare 
2 vârfuri de scorţişoară Pentru frişcă:
      
1 cutie smântână lichidă (200 ml)
 1 lingură zahăr tos
 zahăr pudră (după gust)
 esenţă de vanilie (opţional) Mod de preparare: 
      Laşi untul să se topească. Îl amesteci, într-un bol, cu zahărul şi cu pliculeţele de zahăr vanilat şi mixezi 5 minute, până când compoziţia se deschide la culoare şi devine pufoasă.
      Separi ouăle. Adaugi gălbenuşurile, rând pe rând, în compoziţie şi omogenizezi. Adaugi făina şi un vârf de sare şi mixezi până obţii un aluat uniform. Baţi spumă albuşurile. Le torni peste aluatul de prajitura rezultat şi amesteci, uşor, până se încorporează. Torni compoziţia într-o tavă specială, unsă cu unt şi presărată cu puţină făină.
      Dai la cuptor 10 minute.
      Cureţi merele de coajă, le tai cubuleţe, le presari cu puţină scorţişoară şi le căleşti uşor într-o oală, cu puţin unt şi zahăr. Le pui peste aluatul de prajitura din cuptor şi mai laşi la copt alte 30-35 de
minute.
      Pentru frişcă, torni smântâna rece într-un castron şi presari zahărul tos. Baţi cu mixerul până se întăreşte suficient şi apoi adaugi zahărul pudră, după gust, şi esenţa.
      Când este gata, scoţi prăjitura cu mere si friscaşi o laşi să se răcească. O ornezi cu frişcă şi presari peste prăjitura cu mere si frisca un praf de scorţişoară
      Prăjitură aromată

      Ingrediente pentru prăjitura aromată: 
      Pentru aluat:

      100 g unt sau margarină
 150 g zahăr 
1 ou
 300 g făină 
2 linguri praf de copt
 1 lingură esenţă de vanilie Pentru umplutură:
      
4 mere
 50 ml compot de mere
 50 ml apă Mod de preparare prăjitura aromată:
      Cureţi merele şi le dai prin răzătoarea mare. Le pui într-un vas, la foc mic, împreună cu apa şi compotul şi le fierbi până se înmoaie. Combini untul sau margarina cu zahărul şi cu oul şi, după ce s-au legat, adaugi praful de copt, esenţa de vanilie şi făina în ploaie, având grijă să nu se formeze cocoloaşe.
      Amesteci până când capătă consistenţa unui aluat. Îl împarţi în două jumătăţi egale şi întinzi două foi.
      Aşezi într-o tavă mică de cuptor hârtie de copt şi pui prima foaie.
      Răstorni merele, iar deasupra aşezi cea de-a doua foaie. Înţepi prajitura aromata din loc în loc şi dai la cuptor pentru 30 de minute.
      Poţi presăra, opţional, zahăr pudră amestecat cu un praf de scorţişoară peste prajitura aromata.
      Prăjitură cu zmeură şi cacao

      Ingrediente pentru prăjitura cu zmeură şi cacao:
      175 g unt 
250 g zahăr pudră
 150 g făină
 1 praf de sare
 1 pachet praf de copt
 5 ouă
 50 g cacao 
350 g zmeură congelată sau proaspătă 
frunze de mentă 
zahăr pudră Mod de preparare: 
      Pentru pandişpan, baţi cu mixerul la viteză mare untul şi zahărul pudră până când amestecul devine omogen şi pufos. Adaugi praful de sare şi ouăle unul câte unul la jumătate de minut, mixând continuu.
      Pui făina amestecată în prealabil cu praful de copt şi cacaua şi mixezi 3 minute la viteză mică.
      Dai zmeura dezgheţată sau proaspătă prin făină (păstrezi câteva şi pentru ornat), torni aluatul de pandişpan într-o tavă tapetată cu ulei şi făină şi aşezi din loc în loc zmeura.
      Pui prăjitura cu zmeura si cacao în cuptorul preîncălzit şi coci 40 de minute. Scoţi prăjitura şi o laşi la răcit. Apoi tai prăjitura cu zmeura si cacao, o presari cu zăhăr pudră şi ornezi, dacă doreşti, cu zmeură proaspătă şi frunze de mentă.
      Prăjitură cu gem

      Ingrediente pentru prăjitura cu gem: 
      Pentru blat: 
      500 g făină 200 g zahăr pudră 2 ouă 200 g unt 1 esenţă de vanilie 1 praf de sare 1 pachet praf de copt Pentru umplutură:
      400 g gem de căpşuni Pentru glazură:
       400 g gem de căpşuni 1 l suc de căpşuni acidulat 2 plicuri budincă de vanilie 3 linguri zahăr 100 g ciocolată albă Mod de preparare prăjitură cu gem: 
      Pui făina pe o planşetă şi o amesteci cu praful de copt. Adaugi untul moale, ouăle bătute bine cu zahărul pudră, praful de sare, esenţa şi frămânţi un aluat consistent. Îl laşi la frigider 2-3 ore. Întinzi aluatul într-o tavă unsă şi tapetată. Dai la cuptor pentru 15-20 de minute. Îl laşi la răcit.
      Pui sucul la fiert cu zahărul şi budinca până se îngroaşă. Tai blatul de prajitura în două şi, în tava în care s-a copt, aşezi prima parte, torni tot gemul şi nivelezi, pui a doua parte de blat şi torni glazura de căpşuni. Dai prajitura cu gem la rece circa două ore. Ornezi prajitura cu gem si cu ciocolată albă topită dupa care o porţionezi.
      Prăjitură cu vanilie

      Ingrediente pentru prăjitura cu vanilie: 
      Pentru cremă:
      
250 ml lapte
 ½ fiolă esenţă vanilie 
180 g zahăr
 1 lingură miere
 80 g griş
 200 g unt gras Pentru decor:

      150 g pesmet din biscuiţi digestivi
 175 g nuci măcinate grosier 
50 g zahăr Mod de preparare:

      Amesteci laptele, zahărul şi mierea pe foc mic. Când laptele dă în clocot, adaugi grişul, amestecând. Fierbi compoziţia până se îngroaşă. Dai crema la răcit.
      Adaugi esenţa de vanilie şi untul şi baţi cu mixerul până obţii o cremă spumoasă. Păstrezi puţină cremă pentru ornat. Întinzi cremă, foaie (foile le poţi întinde mai subţiri), cremă, foaie. Laşi prăjitura cu vanilie la rece până a doua zi. Rumeneşti la foc mic zahărul, nucile şi pesmetul.
      Ornezi prăjitura cu vanilie si cu restul de cremă, iar deasupra întinzi decorul.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Cartofii sunt recomandați pentru că amidonul din cartofi scade colesterolul. Cartofii sunt bogați în minerale.
      Roșiile pot fi și ele consumate dimineața, deoarece îmbunătățesc digestia consumate la micul dejun. Roșiile accelerează metabolismul.
      Ciocolata neagră conține antioxidanți care te mențin tânără mai mult timp și care reduc riscul de boli de inimă.
      Merele conțin pectină, care ajută la scăderea colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge.
      Nu este recomandat dimineața să consumi iaurt sau portocale.
      Iaurt nu este indicat pe stomacul gol, deoarece crește aciditatea. Portocalele consumate pe stomacul gol pot irita stomacul și pot provoca gastrită.
      Pentru prânz se pot consuma nuci, orez, carne sau banane.
      Nucile scad riscul de tensiune arterială și păstrează inima sănătoasă.
      Orezul este bogat în carbohidrați îți dă energie pentru întreaga zi.
      Carnea este o sursă bogată de fier, reduce oboseala și vulnerabilitatea la boli; Carnea se digeră în 4-6 ore poate afecta sistemul digestiv.
      Bananele pot afecta în mod negativ digestia.
      Seara organismul tolerează mai bine iaurtul și nu foarte bine carnea, bananele, nucile, merele și roșiile, precum și cartofii.
      Iaurtul ajută digestia potolește pofta de „a ronțăi” ceva înainte de culcare.
      Nucile sunt bogate în calorii și grăsimi și pot duce la creșteri în greutate.
      Merele cresc aciditatea stomacului. Roșii Pectina este greu de digerat seara; Pectina și acidul oxalic pot determina balonare.
      Cartofii conțin mai multe calorii decât alte legume și pot duce la creșterea în greutate.
      libertatea.ro
    • julia122997
      De julia122997
      De cate ori n-ai ajuns ultimul la birou si seful ti-a pus in vedere sa nu se mai repete? Daca gasesti aproape imposibila trezirea la ore matinale, afla ca nu esti deloc singura persoana. Desi multi oameni sunt de acord adesea cu faptul ca niciodata nu vor putea fi persoane matinale, uneori este nevoie doar de cateva trucuri simple pentru a reusi sa atingi acest tel. Sau, cine stie, poate se va da o lege care va impune sa mergem la birou la ora 10 si, tot la aceeasi ora, cei mici sa inceapa scoala la ora 10! Pana atunci citeste cateva trucuri simple care te-ar putea ajuta sa te ridici mult mai usor din pat, dimineata, avand o stare bine-dispusa!
      Mentine o rutina de noapte
      Incearca sa citesti ceva, sa prepari o masca de fata care te face sa te simti minunat sau sa bei un ceai calmant, decofeinizat. Ideal ar fi sa reusesti sa eviti toate ecranele timp de o ora inainte de a incerca sa adormi, dar daca rutina ta de noapte include vizionarea unui episod din serialul tau preferat inainte de a merge la culcare, atunci poti mentine acest obicei atata vreme cat functioneaza. Facand acelasi lucru in fiecare noapte (ceva ce te relaxeaza sau te face fericit), vei ajuta sa semnalezi corpului ca este timpul sa dormi.
      Odihna, odihna si iar odihna!
      Da, pare evident, dar este primul pas. Asa cum ne luam un timp special pentru a pregati mese sanatoase, trebuie sa ne facem timp si pentru somn - poate ar fi bine sa ii acordam prioritate, dat fiind faptul ca procesele la care corpul lucreaza in timpul somnului, cum ar fi consolidarea memoriei, sunt cruciale functionarii optime.

      Pregateste-ti dimineata, cu o noapte inainte
      Vrei sa-ti faci cat mai simple diminetile? Pastreaza lucrurile pe care le folosesti in fiecare dimineata in acelasi loc. Prepara un mic dejun sanatos inca din noaptea anterioara, astfel incat sa fie nevoie doar sa il incalzesti atunci cand te trezesti. Gandeste-ti tinuta de a doua zi inca de seara si ai grija ca toate utilitatile sa fie deja pregatite pentru dimineata. Este mult mai usor sa functionezi eficient atunci cand poti sa te simti intr-o oarecare masura pe pilotul automat.
      Mentine ritualurile de diminata
      Acest lucru ar putea fi diferit pentru toata lumea, dar este important sa ai ceva ce iti place sa faci in fiecare dimineata, chiar si pentru zece minute; ceva ce te face sa te simti calm si centrat. Poate ca bei cu usurinta cafeaua in timp ce privesti pe fereastra sau practici cateva minute de sport si intinderi musculare, care te fac sa te simti mai puternic si lipsit de stres. Meditatia dimineata este extrem de eficienta pentru o zi echilibrata si productiva.
      Incearca sa faci sport dimineata
      Gandul la sport dimineata ar putea parea imposibil in momentul de fata, daca deja te chinui sa te tarasti de sub patura si sa te dai jos din pat. Cu toate acestea, daca reusesti sa profiti de trucurile anterioare, cel mai probabil vei reusi in cele din urma sa te ridici cu usurinta din pat dimineata si chiar sa ai parte de o rutina usoara de exercitii fizice. Incearca sa mananci mai sanatos pe tot parcursul zilei, pentru a te simti mai energizat. Endorfinele te vor ajuta sa fii intr-o dispozitie excelenta care acum pare imposibil de realizat inainte de pranz.
      Planifica activitati placute zilnic!
      Planifica ceva care sa te entuziasmeze si sa te ajute sa te ridici mai usor din pat, in fiecare zi a saptamanii; nu astepta pana vineri sa te simti entuziasmat de sosirea weekend-ului. De-a lungul saptamanii, fa-ti timp pentru mese cu prietenii, piese de teatru, seri de dans sau chiar hobby-uri pe care ai dori sa le incerci de mult timp. Fa-ti timp pentru o carte pe abia astepti sa o descoperi si ai sa observi ca transformarea intr-o persoana matinala devine din ce in ce mai usoara atunci cand fiecare zi are o activitate interesanta care te asteapta.
      perfecte.md
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Ingrediente:
      3 roșii
      3 castraveți
      1 ardei dulce
      brânză tofu (de soia)
      frunze de salată (verdețurile preferate)
      sos de soia ori suc de lămâie
      sare și piper după gust
      Preparare:
      Se așează frunzele de salată (rupte dacă sunt prea mari) în salatieră și se adaugă toate ingredientele tăiate cuburi. Se așezonează cu sare și piper după gust, iar în funcție de preferințe se încorporează sosul de soia sau sucul de lămâie. Se amestecă bine și salata e gata.
      ea.md
    • maria981s
      De maria981s
      „7 ani în urmă am decis să-mi valorific obsesia mea față de fotografii și am început să rog oamenii necunoscuți de pe stradă să pozeze la cameră. Așa a început ideea proiectului fotografic 7am -7 pm, în care arăt diferența dintre fețele oamenilor dimineața și seara”, povestește Barbara.
      Barbara se întâlnea cu modelele ei la ea acasă sau la ele acasă și făcea câte o fotografie dimineața la ora 7 și seara la 19:00. 

       













      diez.md
  •