Cum scăpăm de porii dilataţi?


    Porii dilatati sunt una dintre cele mai serioase probleme cu care se confruntă femeile şi apar mai ales în cazul tenului gras. Netratati la timp, porii îşi pot mari dimensiunile considerabil, ajungând să aibă un aspect inestetic. Există câteva intervenţii simple, pe care le poţi face acasă si care te pot ajuta.

Vă propunem să încercaţi câteva ingrediente pe care sigur le găsiţi în bucătărie care au efecte uimitoare asupra porilor dilataţi.

 

Mască din miere, lămâie, măr şi iaurt

 

Această mască se aplică înainte de culcare. Se amestecă o lingură de iaurt cu o lingură de miere de albine şi puţin suc de lămâie, iar peste se adaugă bucăţi de mere. Se dau prin blender, iar pastă obţinută se aplică pe ten, pentru 15-20 de minute. Nu numai că micşorează porii dilatati, dar şi catifeleaza pielea.

 

Mască de faţă cu migdale

 

Dă prin belender o jumătate de cană de migdale, până când obţii o pudra. Adaugă apă treptat, până devine o pastă groasă şi aplic-o pe faţă, începând cu partea de sub ochi şi de lângă nas, unde se află cea mai critică zona. Lasă masca să acţioneze timp de 30 de minute, apoi clăteşte tenul cu apă călduţă. Urmează acest tratament de cel puţin 2 ori pe săptămâna.

 

Mască pe bază de papaya

 

Spală-te bine pe faţă, cu apă rece, apoi aplică sucul de papaya direct din fruct. După 15 minute, îndepărtează masca cu apă călduţă. Acest tratament este bun şi pentru îndepărtarea coşurilor.

 

Mască de faţă cu lapte, castravete, ou şi măr

 

Amestecă un albuş de ou cu o lingură de lapte praf, cu ajutorul unui mixer, până obţii o spumă. Adaugă apoi castravetele şi mărul, tăiate felii, şi da-le prin blender. Pastă obţinută aplic-o pe ten, pentru 15 minute, iar după aceea indeparteaz-o cu apă călduţă.

 

Masca de argilă şi suc de lămâie

 

Masca este recomandată persoanelor cu tenul gras. Amestecă o lingură de argilă cosmetică cu apă până obţii densitatea smântânii, adăugă apoi o linguriţă de suc de lămâie. Aplică pe faţă un strat gros din masca preparată şi lăs-o să se usuce. Clăteşte bine tenul cu apă rece. Masca purifică perfect pielea şi ameliorează aspectul porilor dilataţi.

 

csid.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.